23.04.12
19:42
Ами не иска бе... всичко друго си върви, както си му е реда само пустия му гръб е като на първолак и изглежда направо смешно.. Имам си някаква V-образна форма но... Бих искал да чуя 2-3 мнения за разширяване на гърба, а и предплагам и др хора имат подобен проблем но наистина тази мусклна група ми изостава ужасно мн и то най вече над кръста. мерси предварително
23.04.12
20:10
И аз имах същия проблем преди време много гадно ми беше кажи какво правиш за гръб ?
Може би било добре да споделиш каква ти е сегашната тренировка за гръб, от колко време тренираш, на какво ниво е храненето ти, възстановяването ти, години, мерки.Основните упражнения на които трябва да наблегнеш са:
1)Набирания с допълнителна тежест - раменен подхват, раменен надхват и неутрален хват.
2)Мъртва тяга.
3)Гребане с щанга.
4)Гребане с дъмбел.
5)Пулоувър с щанга.
Правиш ли ги всичките или разчиташ повече на уредите и скрипците?Ако не - то започни и виж дали няма да има ефект.
23.04.12
20:19
Килограми и височина? Защото ако си 60-70 кила на 180, няма как да имаш гръб :D
казано от Кристиян Дончев на 23.04.12, 20:19:
Килограми и височина? Защото ако си 60-70 кила на 180, няма как да имаш гръб :D
Аз съм 1.82 и 74кг и имам доста широк и масивен гръб.Разбира се ,това при мен е за сметка на гърдите и краката.
180см въртя се около 80-83 кг (летен-зимен период). Мда като че ли повече правя изолираните упражнения на скрипците.Тренирам си от 2 години с леки прекъсванияно успявам да наваксам бъзичко освен гърба. Тяга, чукове и гребане също правя но по рядко от където предполагам ми идва и грешката. Пролетта се ограничавам, да не кажа доста, а ако съдя по др мускулни групи мисля, че успявам с яденето, другото което е че наскоро се изръсих около 200 лева за добавки не с фикс идеята за по добър гръб, но си имам едно на ум и за него де : ). Та освен упражненията и явно ген-а ми др не виждам.
Мнението беше редактирано от Idlle на 23.04.12 20:44.
23.04.12
21:33
Трябва да си по упорит в тренировките и да наблягаш на упражнения като мъртва тяга , гребане с щанга , мечка , набирания . Тренирай го с 4 базови упражнения по 3-4 серии в първия ден от тренировъчния ти сплит и резултатите няма да закъснеят .
Ами посещавам залата 2 дена и 1 почивам без значение ден от седмицата поне сега де за лятото ще разнообразя най-вероятно
23.04.12
22:41
Свободни тежести на 100% ще ти помогнат. Тяга, гребане пуловър задължително! машините накрая за донапомпване :) успех
25.04.12
00:21
Винаги има една група,която не върви както трябва.
Споделям мнението на момчетата от по-горните постове.Това са класическите И работещи упражнения за тази мускулна група.По написаното от теб разбирам,че не си акцентирал толкова много над тези упражнения.Моят съвет е: Така като това са базови,тежки и предразполагащи към травми,попитай няколко опитни атлета от залата,в която тренираш.Разбирам ,че имаш знанията,но по-добре питай,нека ти обяснят ,не се срамувай и ще видиш ,че резултатите няма да закъснеят.И нека ти споделя моята методитка . Не е важно с какви кг. работиш,а как ги използваш :)
Със Здраве :)
Широкия гръб върви рамо до рамо (хъхъ) с широките рамена :)) прави хоризонтални набирания с тежест ако имаш възможност, тежки военни преси и нещо за задно рамо (я фейспул, я разтваряне от наклон) и резултата е гарантиран.
Ами доста хора казват, че след клекове е добре да се прави пулоувър. Иначе така както гледам булшинството е на едно мнение а именно свободни тежести тяга, гребане и тн. след месец и нещо предполгам ще пиша пак : ) мерси за реакцията
казано от Vintage на 28.04.12, 16:49:
Колко кила ти е тягатА?
inb4 не прави тяга :S
Не ти разбирам въпроса.
Правиш ли тяга?
Кви килограми ползваш за нея?
Колко набирания или с колко тежест парвиш набирания?