23.04.12
21:55
Здравейте!През Лятото ще съм в свети влас и няма да мога да ходя на фитнес но има наблизо лостове?Аз всъщност си искам малко да сваля корема и да направя релеф защото ми казаха че на лостове щя направя релеф.Така въпроса ми е такъв 2 месеца ще ходя на лостове какво да очаквам останало ми е малко БЦАА за 1 месец ще направя ли горе-доло релеф като комбинирам лостове с 30 мин. кардио. понеделник вторник четвъртак и петък ще тренирам а всеки ден ще бягам :) ще направя ли що горе добър релеф или???
80 кг 180 см стаж в залата 7-8 месеца,малко коремче имам ;д и за рамо и бицепс ако може да ми кажите упражнения и искам да си запазя мускулната маса при орелефяване как ?
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 23.04.12 22:04.
Дали ще направиш релеф зависи от храненето ти (калорийния баланс), а дали ще си запазиш мускулната маса пак зависи от храненето (дали си набавяш нужния протеин). Относно багането няма смисъл да бягаш всеки ден, бягай 3-4 пъти в седмицата като включваш и плуване.
Тъй като нямаш по-добър вариант изпълни си този план и виж какво ще стане. Ако някой ти каже, че няма да направиш релеф нима ще се откажеш от тренировките? И не знам до колко четеш форума, но кажи речи във всяка втора тема някой казва фразата “релефа зависи от храната”.
Преди няколко дни някой беше питал за упражнения за рамо и му препоръчаха Hadstand Push-ups, а в друга тема в този подфорум се обсъждаше и упражнения за бицепс. Можеш да ги потърсиш тези теми и да видиш какво се е писало.
23.04.12
22:39
Предимно прави кофи,лицеви,набираия широк надхват и тесен подхват, клекове,спринтове, коремни упражнения. Тренирай около 4 пъти в седмицата. Това дали ще тренираш бутащо и дърпащо или по отделно си зависи от теб и от възможностите ти. Аз и от двата варианта съм пробвал и ако тренирам 2-те едновременно имам силова издържливост но не чак качествено напомпване. :) Въпрос на избор.
24.04.12
07:03
Благодаря имам едно въпросче ако спазвам калориен баланс и си набавям нужния протеин ще направя ли релеф като запазя мускулната си маса ? например освен това БЦАА да си купя и протеин значи и колко протеин трябва да си набавям за да не губя мускулна маса ?
Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 24.04.12 07:04.
24.04.12
09:22
казано от ko_drugo на 23.04.12, 22:15:
но кажи речи във всяка втора тема някой казва фразата “релефа зависи от храната”.
Я кажи сега, не е ли така?
До автора, извади 100-200 калории от КБ-то ти и си готов и без да тичаш.Гледай на лостовете да си по интензивен и като вкараш по някое друго плуване ще видиш за отрицателно време всичко ще си дойде.Недей да се мъчиш с тичание, освен ако не правиш спринтове.
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 24.04.12 09:22.
24.04.12
21:10
Вижте какво реших да направя и ми кажете дали е добре значи:
Понеделник:Гърди и Трицепс
за гърди:
лицеви 3х15
кофи 3х10
трицепс:
лицеви с тесен хват 3х15
кофи за трицепс 3х10
вторник:
Гръб и бицепс:
гръб:
набирания с широк хват 5х6 немога повече
с неутрален хват 3х10
бицепс:
с подхват 3х10
надхват 3х10
Сряда:
Вдигане на крака от вис 3х15
Коремни преси 3х15
другите да ми кажите кой ? :Д
Четвъртак:Гърди и Трицепс
за гърди:
лицеви 3х15
кофи 3х10
трицепс:
лицеви с тесен хват 3х15
кофи за трицепс 3х10
Петък:Гръб и бицепс:
гръб:
набирания с широк хват 5х6 немога повече
с неутрален хват 3х10
бицепс:
с подхват 3х10
надхват 3х10
и като чукчета на лоста за кофи 3х10
(за всеки мускул да ми кажите по още 1 и за рамо и крака)
ще бягам по 20-30 минути на ден като пия бцаа и протеин преди и след тренировка
добре ли е така като ми сложите другите упражнения ще видим цялостната програмка :) благодаря
Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 24.04.12 21:13.
25.04.12
18:25
айде кажете нещо де ;д
25.04.12
18:35
казано от Мишо Илиев на 24.04.12, 07:03:
Благодаря имам едно въпросче ако спазвам калориен баланс и си набавям нужния протеин ще направя ли релеф като запазя мускулната си маса ? например освен това БЦАА да си купя и протеин значи и колко протеин трябва да си набавям за да не губя мускулна маса ?
Е ти с това изказване остави всички безмълвни!
25.04.12
19:58
Защо? ;д
Добре, на база на какво очакваш да се получи тоя релеф? Само щото си почнал да ходиш на лостове ли?
Тия повторения кофи и лицеви натоварват ли те изобщо? За 7-8 месеца във фитнеса би трябвало да си заякнал достатъчно, така че 6 набирания и 10 кофи да не са ти трудни.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.04.12 11:43.
26.04.12
15:36
еми ще правя повече но питам как да постигна релефа без да загубя мускули ? НВД с БЦАА само или само протеин защото парите ми са малко и тази програма с повече повторения и още упражнения и 20 мин. кардио преди и след тренировка ?