ЗА или ПРОТИВ увиването на тялото със стреч фолио и ЗАЩО?

Здравейте, на всички. Имам следният въпрос ЗА или ПРОТИВ увиването на тялото със стреч фолио и ЗАЩО?
Тази тема я пиша, защото по време на тренировка използвам стреч фолио, с което увивам коремната част понеже не мога да се потя, един път в залата едно момче ми каза, че и да се увивам и да не се увивам нямало да има ефект, защото коремът трябвало да отделя вода, а по този начин той не можел да я отделя, и нищо нямало да стане.Та въпросът ми е следният това вярно ли е И ДАЛИ, АКО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ФОЛИТО ТО ЩЕ МИ ПОПРЕЧИ?

Благодаря предварително.

Против.
Това не влияе върху намаляването на телесните мазнини, а създава неудобство по време на тренировка и предпоставки за кожни проблеми. Кой те е излъгал, че повече пот означава повече изразходвана енергия и повече свалени килограми - ето това се чудя... Имаш стабилни пропуски в познанията си по тези теми.

23.04.12
14:10

Зависи какво целиш. С фолиото ще изкараш повече вода, ако искаш да сваляш мазнини, не е това начинът. А водата е последното нещо, което те вълнува. Така че - принципно аз съм против.

Мнението беше редактирано от Joro J на 23.04.12 14:12.

Иван

23.04.12
14:36

Ако ще слагаш нещо на кръста, най-добре да е колан, с тежест закачена на него. И аз постоянно виждам хора, увиващи се усърдно с подобни “неща”, но не виждам смисъл, даже будят смях у мен.

Както Жоро писа по-горе-твърдо против. Това увиване пречи на стандартната функция на кожата-да секретира. Трябва отделената вода да се изпари а фолиото ще пречи. Другото е, че само ще си докараш ядове. По този начин ще с еобезводниш което води до дискомфорт по време и след тренировка и като наваксаш после с водата-същия ефект.

23.04.12
17:43

Потта служи за охлаждане на тялото, а когато се увиеш с това фолио, въпросната област не се охлажда добре. Едни от най-важните органи са ти разположени точно там - бъбреци, черен дроб. Помисли си колко е полезно за тях да ги прегряваш, а какво печелиш от загубата на вода, само ти си знаеш. Може да искаш да сваляш за категория и тогава има смисъл, но след като пиеш вода, загубеното количество ще се възстанови. Ако с потенето се сваляха мазнини, нямаше да има нужда да се мъчим с кардио. Отиваш на сауна и ставаш фиданка.

Против.Пречи на естествената терморегулация на тялото.

23.04.12
19:01

И аз съм против.Запарва бъбреците и както Иван каза пречи на естествената терморегулация. :)

Поздрави !!!

24.04.12
08:54

Против.Дано много хора отворят тази тема.Забелязал съм,че в залата има много,които използват термоколани.За тях потенето=горене на повече мазнини.

24.04.12
12:26

Колко мъка има по тоя свят.Защо трябва да си причиняваме още сами?

Ще ти бъде анти-конти :D
Против.

24.04.12
22:49

Аз съм “ЗА”. Увиваш се във фолио, поръсваш с черен пипер, сол и вегета и скачаш във фурната!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1