25.04.12
20:16
Проблемът е следния:при клякане,когато се опитвам да мина под колената губя равновесие и падам назад.Кажете някаква техника ли какво,което ще ми помогне,тъй като вече искам да почна да правя клекове,но това ме спира:/
25.04.12
20:23
С подложки е същата работа :/
25.04.12
21:01
Пробвай с по малко килограми и нямя дя падаш пък и ако никога не клякял с щанга недеи да се напъваш свикни с по леко и тогава рипкаи на по тежко Успех.
Ограничена мобилност в глезенни стави? :)
Мнението беше редактирано от Margi на 25.04.12 21:22.
съвет1: прочети статиите Как да не клякаме 1 и 2, Клек със собствено тегло.
съвет2: помоли някой по-напреднал да ти демонстрира правилна техника и да ти каже/покаже грешките.
съвет3: загрявай и разтягай хубаво. Започваш със собствено тегло или с лост20кг докато се почустваш уверен и сигурен в това което правиш. Краката на нивото на рамената. Натискаш на пети, а не на пръсти. Бавно и контролирано надолу - по-рязко изправяне. Кръста е прав.
Не съм треньор и мнението ми е любителско. Смит машината не е решение!
по-здрави.
Мнението беше редактирано от Fallen на 25.04.12 21:24.
Какво им е на клековете правени на смит машина? С какво се различават от това със свободна тежест?
казано от Илиян на 25.04.12, 22:16:
Какво им е на клековете правени на смит машина? С какво се различават от това със свободна тежест?
Ако въпроса е към мен .. понеже споменах за смит машината .. Няма нищо лошо в клековете на смит машината . Както всяко друго си има и предимства и недостатъци . Аз лично си тренирам и на нея и съм много доволен от резултата.Дори е препоръчителна за силовите тренировки с голяма тежест , за да не стават фалове.
Ако се тренира за по-добра форма на краката , за обем и т.н не виждам защо не . Но ако целите са различни предимимно професионални , състезания и т.н вече класическият клек със щанга е най-доброто решение
С фиксирана траектория на движение и с това, че контролира тежеста вместо теб.
26.04.12
15:34
Свободната тежест си е свободна тежест.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.04.12 11:59.
Малко личен опит за смит машината
Преди 2 лета,кгоато почнах да ходя на фитнес,в началото си правих нормални клекове и раменни със свободна тежест.После почнах на смит машина и 2те упражнения =>почнаха да ме болят коленете и раменните стави (дори и при лежанка)
Махнах ги,намалих тежеста,починах малко и от тогава нямам проблеми.
казано от Vintage на 27.04.12, 11:40:
Махнах ги,намалих тежеста,починах малко и от тогава нямам проблеми.
Разумно решение...това е все едно някой да те пита, каква е разликата между набирания на халки и на фиксиран лост...ОГРОМНА Е!!!
А ти Иване, щом досега не си се научил да клякаш, с целия ти спортен стаж, надали тук ще получиш най-добрите съвети от тийновете...
Съветът ми е да си снимаш един клек със собствено тегло, един с умерена тежест(60-70кг.), отстрани един път да се вижда торса и отпред, да се вижда разкрача и как се движат коленете...и може да изчистим работата, ако има нужда...