Приемане на протеин с аминокиселини ?

26.04.12
15:01

Здравейте , купил съм протеин -  OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard
и аминокиселини -  SCIVATION Xtend Intra-Workout Catalyst! /New Formula/

Въпроса ми е могат ли да се приемат и двете или не е препоръчително ? И как точно.

Това което чета по опаковките е следното.
Сутрин 30гр протеин
Преди тренировка 30гр. протеин , и 12гр ( 1 мерилка ) амино
По време на тренировката още 12гр амино
След тренировката 30гр протеин.

Така добре ли е , понеже ми се струва че в рамките на час и половина ( точно преди тренировката и след нея ) се струват голямо количество от двете добавки.

Благодаря.

Разбира се, че двата продукта могат да се приемат успоредно. Въпросът е защо купуваш неща, които не знаеш дали могат да се съчетават... логиката е първо да се пита.

Три дози протеин дневно ми се виждат много и ме навеждат на мисли за пропуски в хранителния режим. Преди тренировка ще е по-добре да приемаш само аминокиселини, не мисля, че ще има особена полза от протеин в този момент. Протеинът - сутрин и след тренировка (ако се налага).

А кога да приемам още протеин ,след като преди тренировка няма нужда ?
Пропусни в хранителния режим има да ,такъв още не спазвам стриктно , ако може и насока в тази посока да получа.

Не настоявай за мнения, тук всеки ги дава на добра воля.

Не се опитвай да компенсираш големи пропуски в храненето чрез протеинов суплемент - най-малкото е неефективно. Една доза протеин сутрин и една след тренировка са достатъчни, останалото - от храна. Храненето трябва да ти бъде приоритет - когато го оправиш, тогава ще имаш и добри резултати. Разгледай сайта и намери време за четене - има много материали, посветени на правилното хранене. После задай въпросите си интелигентно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1