Помощ и съвети

28.04.12
13:59

Здравейте. На 17 години съм, тренирам от 1год и половина и въобще нямам прогреса който трябваше да имам за това време. Висок съм 186 тежа 73кг. Обиколка на ръката - 35см.

Програмата ми е следната:

Понеделник : Гърди

Права Лежанка 3x8
Горна Лежанка 3x8
Долна Лежанка 3x8
Флайс 2x12
Кофички 3x12

Вторник : Гръб / Трапец

Гребане 4x8
Скрипец пред глава 3x12
Набирания 4x12
Дърпане на скрипец тесен хват 4x12
Повдигане на раменете за трапец 6x10

Петък : Трицепс / Бицепс

Лег с тесен хват 2x8
Скрипец с кабел 2x8
Екстензия с крив лост 2x10

Крив лост за бицепс 2x8
Широк хват за бицепс 2x8
Чукове 2x8 (each hand)

Сряда : Рамене

Щанга зад врат 2x8
Преса на машина 2x8
Разтваряне встрани с дъмбел 3x10
Повдигане на диск за предно рамо 2x10
Разтваряне за задно рамо 3x10
Трапец 3x10

Стремя се да ям през 2 часа и половина 3, предимно храни по-богати на белтъчини , но имам и проблем с мазнините особено в коремната област. В момента от 2-3 седмици пия L-Glutamine на Biotech USA , и Kre-Alkalyne на American EFX. Правя кардио (по-възможност спринтове 4-5 пъти седмично. Стремя се тренировката ми да не е по-дълга от 60мин , с цел да избегна претоварване.

Така изглеждам и е напълно смешно , незнам на какво се дължи , другото което искам да отбележа е , че по-дебел от това не съм бил. Стоя си такъв от 1 год и това е.. И най-лошото е , че започвам да губя мотивация и надежда , че нещо ще се промени.. Ако на някой му се занимава да се отзове нека ме посъветва каква да ми е тренировъчната програма и на какви храни да наблягам / избягвам .. Както и да ме насочи към подходящите добавки за мен. Благодаря на всеки , който ще се отзове за съвет. снимка

28.04.12
14:18

Програмата ти не е лоша (може да се промени де). Кажи какво ядеш точно, предполагам че там е проблема.

28.04.12
15:54

Еми за въглехидрати ползвам пълнозърнест хляб , който да съдържа фибри , за източници на протеин гледам да пия прясно мляко или кисело , да ям месо , когато има.. за мазнини когато имам бадеми или зехтин , или сирена и кашкавал , избягвам храните с висок ГИ , обмислям закупуването на протеина на Оптимум Нутришън 100% Уей Голд , защото не покривам дневните нужди на тялото.. Ям ябълки по около 400 г за 3 4 дни.. 2-3 пъти дневно пия зелен чай (неподсладен) , но някак си имам чувството че мазнините не намаляват а пък мускола не расте грам.....Най-лошото е , че се убърквам и не намирам решение , а и също така губя мотивация..

28.04.12
19:15

Много, много лошо.
Къде са базовите упражнения?
Клек, тяга..Само лег-а виждам.

Да обобщя:
ТРЕНИРАЙ КРАКА !!!!
Яж по 5 - 6 пъти дневно, колкото храна можеш да погълнеш.
Също така размени малко тренировките - Смени тренировъчните дни и упражненията.
Събери си програмата в 3 тренировъчни дни и ходи през ден, за по - добро възстановяване.
Пример:Тренирай гърдите с дъмбели, а не с щанга.
Вкарай една “мечка” + “тяга” при гърба, на мястото на някое упражнение (гребане/или вертикалният скрипец..)
и т.н.

Мнението беше редактирано от Алекс Д. на 28.04.12 21:51.

28.04.12
19:42

Да, смени упражненията. Гледай да спиш повече време, може пък там да е проблема.

29.04.12
10:32

Тренировките на 3 ок , но не мислиш ли , че ако ям “колкото храна можеш да погълнеш” с моя метаболизъм бавничък ще стане страшно омазняване.. А все пак идва летния сезон и целта в кръйна сметка е да поизчистиме.. От форума на bodytime някакъв пич ме посъветва да стопя цялата мазнина , и след това да градя ММ наново , това бил най-добрия вариянт за мене. Мислите ли , че така ще стане ?

29.04.12
16:18

Момчета никой ли няма да сподели малко по професионално мнение по дяволите.. Погледнете снимката и ми дайте съвет как мога да си пооправя тялото  корема т.н. Че по цял ден чета какво ли не и почти всички теории са различни. Започвам да се убърквам много.

29.04.12
20:10

Прилятелю, ти си извънреден случай!!! Формулата е тренировка - храна - сън, и ти я спазваш. Аз не мога да ти помогна :(

29.04.12
21:18

Днес до момента съм приел 2042 kcal , от които 138г мазнини (от жълтъци , кайма , сирене , мляко) белтъчини 144г , 87г въглехидрати , ще карам освен така известно време , само ще дигна протеина с още 20-30г и kcal до към 2250-2300 + спринтове 3-4 пъти седмично , и ще видиме дали ще има резултат..

30.04.12
11:35

Храната ти е отлична, нещо бъркаш в тренировките.

30.04.12
12:22

Проблема е там, че си посочил само едни протеини, така не става. Увеличи мазнините, намали въглехидратите до 1 гр. на 1 кг. телесна маса и намали тея 2000 + ккал. Тренировката ти е най-малкия проблем, не си ли оправиш храненето няма как да стане. И все пак ако решиш нещо, въглехидратите се намалят постепенно и гледай да не са моно.

30.04.12
12:43

Въглехидратите ще ги намаля постепенно до 73г , колкото съм аз в момента а ако намаля ккал под 2000 няма ли да е грешно , защото четох , че при НВД се вадят 500ккал от общите. За мойте кг пресметнах 2800 и махнах направо 800 вместо 500. За източници на протеин ползвам белтъци , шунка (на 100г шунка 19г протеин , 3г мазнини 1г въглехидрати ) Прясно мляко 1,5 % или домашно , кисело мляко 2% , Сирене - Краве , на което не му пише стойностите но се ориентирам от нета , и месо (предимно пилешко). Другото което искам да отбележа е , че не ям риба , не че не обичам а просто родителите ми не я харесват и не купуват .. 1път годишно купуват и това е... Трябва ли да си купя добавка от сорта на Omega3 мазнини? Не пия газирано , дори с подсладител , защото са страшни боклуци. Наблягам здраво на водата - 4-5литра дневно. И в крайна сметка на 1 място чета че трябва да се ядът плодове ябълки т.н , а на друго че е пълна грешка да се ядът при НВД , поради фруктозата , която съдържат.

30.04.12
13:03

Извинявай, ама при това поднормено тегло, къде си тръгнал да сваляш още?

30.04.12
14:00

Ами ти май не си видял снимката.. :)

30.04.12
15:57

Плодовете не се препоръчват заради глюкозата и фруктозата, но от друга страна съдържат баластни вещества. Главно не ги препоръчват и заради гликемичните индекси, но пък има плодове, на които ГИ е малък. Хапвай и зеленчуци, не ги изключвай от менто си, да не казвам, че са задължителни. Можеш да се справиш и без добавки спокойно.

30.04.12
17:53

А мазнините от какви храни главно да ми идват , сирене кашкавал няма проблеми нали ?

01.05.12
04:25

Просто гледай да не са наситени. Това не харесвам на тая дисциплина, каквото и да се опитваш да направиш изисква пари, ще ти е трудно. И да сирене и кашкавал няма проблем :)

02.05.12
00:19

Ще е трудно , сега пък ми казват че Високо интензивно кардио на гладно не било добре и не горело мазнини а натоварвало мускулатурата , е вече се обърках тотално....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1