Обратен ефект - тичане=качване на килограми?!

24.03.11
21:29

аз имам едно въпросче и ще съм много благодарна,ако някой ми даде някакво разяснение :)  Цяла зима тичах на пътеката във фитнеса 20 мин- 3км.Не увеличих яденето-даже напротив,така се стекоха нещата,че хапвах по- малко.Не ям тестени изделия,както и сладко,освен мед.Смятам,че се храня здравословно-без излишни мазнини,консерванти и т.н Само че,както си бях 44.5кг (157 височина) и не се бях качвала на кантара от около 2 месеца,реших да видя как го давам с килограмите и какво да видя-48.5!Доста неприятно.Знам,че е нормално при усилена физическа подготвка мускулите да нарастнат,но не предполагах,че ще кача 4кг.Ясно ми е,че всички ще кажат,че не трябва да ми пука колко тежа,важното е да се чувствам ОК,но все пак бих искала да знам защо се получи така-усилени тренировки,а в същото време качване на килограми,макар и от мускули.Неприятно ми е!Искрено ще благодаря на всеки,които изкаже мнение!Мерси! :):)

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 22:02.

24.03.11
21:42

20 минути бягане съвсем не е усилена физическа подготовка.
Женското тегло варира постоянно и това, че днес си 48, утре може да си 46. Не се шашкай ;)
А дрехите от миналите топли сезони стават ли ти?

24.03.11
21:44

Месото тежи повече от мазнините.

24.03.11
21:58

Стават ми да :) Само дето днеска си обух едни дънки,дето ми се стори ,че са ми леко тесни....Но май е на психическа основа вече,защото като знам колко кг съм и си мисля че съм напълняла.Но мисълта ми е защо се получава така,защото четох разни статии,в който и други се оплакаха от същия проблем.:( Иска ми се да съм си старите килограми,идеи как може да стане,колкото и глупаво да е

24.03.11
22:04

Има и друго нещо: на 19 години ти все още растеш. Тялото на жената се променя...неизбежно е.
“колкото и глупаво да е”. Значи сама го осъзнаваш. Значи си съгласна да действаш глупаво, да постъпиш глупаво, да изглеждаш глупаво? Само заради някакви цифри в твоята къща на някаква машинка.
Успокой се и не се тегли в близкия месец. Времето ще се стопли съвсем скоро, обличай си къси и секси дрешки, радвай се на слънцето и на вниманието на младежите. Повярвай, на никой не му пука дали цифрата на онова там в килера е 2, 3 или 4.

Има малка вероятност да си качила няколко килограма мускулна маса в краката, ако това качване на пътеката е било...как да кажа...инцидентно. Т.е. ако попринцип не бягаш на пътека, и изведнъж си се качила на нея и си бягала редовно 2 месеца, краката са се приспособили. Затова е хубаво преди започването на определена дейност с цел отслабване или покачване на тегло, да се мери човек освен на кантара, така и с метъра. Ако се беше мерила с метъра сега щеше да знаеш дали краката са ти пораснали :) . Въпреки, че и дънките са някакво мерило :) Но пък при дънките още при първото обуване след като са прани винаги са малко теснички. След 2-3 дни носене се отпускат. Не се изключва и възможността да си направила грешка с храненето и въпреки, че ти си мислиш, че си яла по-малко, това да не е било така. Да кажем, че се доверяваме на преценката ти => си качила малко мускул в краката :)

25.03.11
11:27

Повечето жени много се вманиачавате в цифричките, които показва кантара. Прокс е прав, ако се беше мерила(което много по-добрия вариант и критерии за мен) щеше да знаеш какво точно се е случило.
Това, че според кантара си качила няколко килца не значи, че те може да ти седят зле, особено ако са се трупнали на правилните места. ;)
Ако се чувстваш добре и когато застанеш пред огледалото си доволна от гледката, то кантара няма никакво значение.
Една от възможните причини може да е, ако си се ограничавала много или примерно не си закусвала правилно, или изобщо не си закусвала, то тялото ти да е сметнало това за глад. След което при всяка поета храна то да я е складирало запаси, но ме съмнява. :)

31.03.11
17:58

На тегло 40-тина килца да качиш 4кг мускулна маса за два месеца (+10%!!!) от едно голо тичане на пътечката, и то при положение че не си увеличила осезаемо храненето... не се обиждай, но звучи просто нелепо :D Как да ти го обясня, далеч по-вероятно е Джей Кътлър и Рони Колман да спечелят олимпийско злато на фигурно пързаляне по двойки, от колкото това което казваш да се е получило точно така! :D Вариантите са два: Вариант А- объркала си нещо при меренето (я си пила вода повече, я ти е дошло и си задържала течности няколко дни, я кантара не е читав и т.н.), Вариант Б- ти си женският вариант на Хълк!!! :D Ама не онзи с мустачките от кеча, за огромния зелен Хълк от комиксите ти говоря! :D Пробвай да вдигнеш колата на вашите, успееш ли, да знаеш че е второто... :p Ta тъй девойче, идеята да си качила толкова мускули по този начин е мега абсурдна, мъжете които тренират силово, хранят се като прасета и се пръскат от тестостерон (собствено производство или безмитен внос :D) немогат да натрупат толкова мускули за два месеца като процент от теглото си, ти дето само си търчала нагоре-надолу ще качиш... Много е важно да умеем да мислим логично, запомни това от мен :) (отнася се и за останалите коментирали до тук темата!)

Виж тук, мисля, че ще ти помогне.

Мнението беше редактирано от Александър Иванов на 31.03.11 20:06.

09.04.11
21:09

Ми да,знам,че звучи абсурдно и тъпо,ама е факт,за съжаление.Сега реших да увелича тичането на 40 мин + упражненията за ръце и коремните преси,пък дано има ефект.Най-глупавото е,че миналата година,когато не тренирах,а в същото време си ядях и шоколад,тестени изделия,че даже и чипс (естествено всичко в умерени количества :D) бях по-малко кг от сега...Това най-ме учудва :)Благдаря на всеки,които е изказал мнение,за мен е полезно,защото искам да се справя с този “проблем”:P

10.04.11
08:31

при започване на непривични физически натоварвания, организма започва да “трупа” повече гликоген в мускулите (на кантара се качват цифрите). след време този първоначален ефект ... отшумява.
не цифрите на кантара са важни - огледалото, сантиметъра и дрехите показват истинското състояние на нещата ;)

29.04.12
17:55

Модерация: Замяната на букви с цифри е против правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.04.12 17:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1