Внос на аминокиселини от Китай?

27.04.12
14:56

Братя,

Някой пробвал ли е да си внесе аминокиселини от Китай? Известно е че много западни фирми просто ги препакетират, както и карабиберовците тук. Мн сайтове предлагат, осн на едро, но някои дават и на килограм.
Примерно Tuk
Цените от китайските заводи обикн са в пъти по-ниски от същите неща след като минат през западните вносители, вероятно и за амините е така.

Темата беше редактирана от K K на 27.04.12 15:00.

то това не са ли суровините от които се правят продуктите в лъскавите американски кутии.

HE

27.04.12
21:29

Все пак да не забравяме, че има Китайско и Китайско. До колкото ми е известно - имат над осем стандарта за качество.

27.04.12
23:14

казано от head_hunter на 27.04.12, 21:29:

Все пак да не забравяме, че има Китайско и Китайско. До колкото ми е известно - имат над осем стандарта за качество.

Това ме напомни за една случка която ми разправя един тираджия в една друга държава “отиваме в един магазин за техника с колегата и там има много марки телевизори и той си избира нео, но аз му викам по добре нещо друго не тези китайски боклуци и той ми отговаря то да не е кат в България да внасят само най-големите боклуци тука китайската техника е от 1во качество” и така както винаги в нашата мила родина се внасят най-големите боклуци и после всеки българин като чуе за нещо китайско и го свързва с лошо качество, а не е така.

28.04.12
09:14

казано от tsvetelin domushki на 27.04.12, 21:14:

то това не са ли суровините от които се правят продуктите в лъскавите американски кутии.

Силно подозирам че са :-)
За качеството - дават спесификация както виждам. Някои са самите заводи-производители, така че предполагам може да се уточни.

28.04.12
14:24

Аз писах на една от компаниите (Rongsheng Biotechnology). Казаха, че могат да ми доставят 1 кг глутамин на прах до България за $ 196. Може да има и по-евтини начини за доставка, защото явно тя представлява по-голямата част от цената, но на мен не ми се занимава да ровя повече. Възможна е някаква изгода в поръчка от Китай, но според мен няма как да стане без да имаш вземане даване с митничарите.

Мила

28.04.12
15:03

казано от ЛюбенК на 28.04.12, 14:24:

Казаха, че могат да ми доставят 1 кг глутамин на прах до България за $ 196.

Любене, предполагам, че не се съгласи :D ;)

28.04.12
15:21

Ха-ха. Не съм. Удариха ме с това число, признавам си. Те хората си продават по принцип с тонове и сигурно ще преживеят, че ме изгубиха като клиент.
Иначе много се изкефих, че китаеца ми е разшифровал неграмотното и неотговарящо на всякакъв етикет писмо и ме удостои с отговор :D .

29.04.12
15:10

Аз писах на 2-3 и чакам отговор. Но ако поръчвам ще е под 2 кг за да си спестя любимото на всички психиатрично лечебно заведение Митница - София :-)

30.04.12
13:31

Същата фирма от по-горе: “

We are one of the largest​ ​ Leucine​​ manufacturers in China.

pleased find the COA in the attachment,

For 1 kg,the price is USD 168.

the price is including the cost of express to Bulgaria.

If you have any further help.please feel free to contact us.

Looking forward to your early reply.

Thank you&Best; regards.”

Или дават добрите цени само за големи количества, или нещо не разбирам. Все пак разликата между китайските цени и тукашните стигна на карабиберов за мерцедес :-)

Не знам защо решихте, че от такова място ще се вземат аминокиселини на добра цена за 1-2 kg. Хората говорят за минимално количество 100 g (само аз ли го виждам това?!)... напълно нормално е да дадат космическа цена за килце-две. При това цените на аминокиселини, които виждам там, са FOB, та...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.12 13:45.

30.04.12
13:57

E, за питане пари не искат :-) Говорим за 1 кило, цените са ФОБ, но не са обявени.

казано от K K на 30.04.12, 13:57:

Говорим за 1 кило, цените са ФОБ, но не са обявени.

Третата оферта от линка, който си дал:

Complex Amino Acids
Min. Order: 100 Kilograms
FOB Price: US $ 4-5 / Kilogram

30.04.12
14:37

Да, но тия ги отфилтрирах щото искат поне 100 кила. Явно обаче цената наистина пада яко като се поръча по много (се пак ще се добавят и тр. разходи)

Писал съм на тия дето цитирам да кажат цена с най-бавния възможен транспорт (керван?:)

Питаш грешните хора, според мен, но... щом си амбициран - личният опит е нещо безценно... :)
Не забравяй, че имаш разходи и за митнически формалности.

Хем искаш едно килце, хем искаш да е по цена за тон...
Хем това до края, хем душата в рая - не става... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.04.12 18:29.

30.04.12
23:06

Оказа се че цената е за доставка с експресна поща (ЕМС), то към 70 долара е транспорта с ЕМС. Не искат с друг транспорт. 

Обобщение: от 3 фирми до които пратих, само горните ми отговориха, цената им е неудовлетворителна.

Някой ако има идеи откъде да налазим - сега е времето да каже :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1