16.07.05
16:48
Имам възможност да ходя на сауна веднага след фитнес и искам да питам дали да се възползвам или сауна след фитнес не е препоръчително?
Преди да ходиш на сауна се посъветвай с кардиолог.Ако имаш проблеми с кръвното или някъкви други проблеми със сърцето по-добре не ходи.
[quote author=“bigroncoleman”]Имам възможност да ходя на сауна веднага след фитнес и искам да питам дали да се възползвам или сауна след фитнес не е препоръчително?
Според мен е крайно непрепоръчително. Особено сега ЛЯТОТО, прсто такива “ексцесии” могат да ти станат, че направо не е истина... :?
Аз и без да ходя на сауна понякога е супер гърч, представям си ако се метнеш вътре... ще баталясаш отвсякъде.
Ако все пак си решил да си играеш със здравето си, то нека поне има някой, който да те наглежда.
16.07.05
21:06
Oт кога сауната е смъртоносна? Нямам никакви проблеми с кръвното и сърцето така че не виждам защо да не ходя. Нали ефекта на сауната е да те отпусне и релаксира така че 5 мин. след щанги не виждам с какво биха могли да ми навредят!
На сауната се загравяш и съцето се натоварва много.Затова се посъветвай с кардиолог няма да ти навреди.А пък ако си сигурен,че няма да стане нищо-отивай,ама в такъв случай не мога да разбера защо си пуснал темата...щом си убеден :?:
16.07.05
22:37
Сауна след тренировка шокира много тялото и натоварената мускулатура и може да бъде контрапродуктивна, вече оцабения имунно организъм след тренировката трябва и със внезапня стрес от горещината да се справя , така че по добре преди тренировка че даже прави оптимално загряване за тренировката, писахме някъде обширно по темата потърси
стан
17.07.05
00:53
[quote author=“DJ MADMAN”]Сауна след тренировка шокира много тялото и натоварената мускулатура и може да бъде контрапродуктивна, вече оцабения имунно организъм след тренировката трябва и със внезапня стрес от горещината да се справя , така че по добре преди тренировка че даже прави оптимално загряване за тренировката, писахме някъде обширно по темата потърси
стан
Мерси!!!
17.07.05
10:10
моето мнение по въпроса малко се разминава с горните :wink:
правя сауна от 10-12години редовно 2-3пъти седмично.
Според мен сауната е добро възстановително средство и мися,че мястото и е след тренировка.Не се препоръчва сауна след тичане или друга аеробна тренировка,но според мен зависи от интензивността на тренировката.Ако сега започваш със сауната наистина е добре да си сигурен ,че нямаш проблем със сърцето или бъбреците.След тренировка 2пъти седмично за 2х10минути в сауната мисля,че е супер :wink:
17.07.05
10:40
Хман 90% от хората по света саунират грешно,но да не забравямае че както ти най добре се чувстваш така прави, физиологично е противопоставено след тренировка да се ходи , а също така и въобще на сауна която е по гореща от 60°, И аз съм прекаралö години по сауни и парни бани , веднага след тренировка но преди известно време спрях ,учили сме доста по въпроса по физиология и бодъбуилдинг,
стан
не е препоръчително
[quote author=“x_man”]моето мнение по въпроса малко се разминава с горните :wink:
правя сауна от 10-12години редовно 2-3пъти седмично.
Според мен сауната е добро възстановително средство и мися,че мястото и е след тренировка.Не се препоръчва сауна след тичане или друга аеробна тренировка,но според мен зависи от интензивността на тренировката.Ако сега започваш със сауната наистина е добре да си сигурен ,че нямаш проблем със сърцето или бъбреците.След тренировка 2пъти седмично за 2х10минути в сауната мисля,че е супер :wink:
Човек свиква с какво ли не... :) КАкто казах , за мен е доста кофти. И това което написа ДЖ МАДМЕН, го споделям напълно.
:idea: Умерена сауна, преди трен. звучи интересно, особено за един здрав организъм
17.07.05
18:53
аз зимата така съм праил фитнес посли сауна или турска баня ... много добре отпуска и са чувставаш готино ... па за вредното не знам
зависи от теб алл .. пробвай един път ако ти харесва праи :щ
30.07.05
14:44
Пич ходи на сауна,наблъскай я на 100 градуса и стой вътре 2 х 15 мин. после като тръгнеш да се прибираш,ще ти е студено(лятото) :) .И още нещо като вляза в сауната въобще не ме отпуска имам чувството че ще ми се пръсне главата,изпаряват ти се всичките мисли и само гледаш часовника,и фърляш яко вода на печката.така се прави,а тук и шеги си правим залостваме на някой отвън и става интересно,като го пуснеме е с 4 кила по лек :) .почти умрял.Та след сауна си е много тъпо не можеш да гледаш.