01.05.12
07:20
Здравейте,
От няколко седмици ми е доста интересно, защо нямам мускулна треска след тренировки. В началото мислих, че просто не си давам достатъчно зор в залата или че греша някъде другаде. Говорих с няколко инструктора и те ми казаха, че правя упражненията правилно. Вдигам колкото мога до отказ. С две думи в залата давам всичко от себе си, но на другия ден нямам никакви болки. Интересно ми е защо се получава така? Тренирам от скоро, не пия добавки и все още имам доста лош хранителен режим. И не ме разбирайте грешно, така ми е добре просто не съм чувал за друг подобен случай.
Поздрави.
Няма проблем. Ти гледай кантара и метъра какво показват. И фитнес-снимките ти. :)
Вместо да увеличаваш работните килограми на упражненията - смени ги. Замени базовите упражнения с изолирани за 1-2 седмици, намали/увеличи обема на сериите, работи по-усилено в негативната част. Мускулната треска не е най-точния индикатор за качествена тренировка, но също така не е редно изобщо да я няма :)
01.05.12
10:53
По принцип,и аз имах мускулна треска след всяка тренировка,но сега тренирам като луд-по 2-3 часа в залата(3 пъти седмично) и когато имам време(обикновено събота и неделя)тренирам на лост и нямам мускулна треска,при това правя упражненията правилно......така че не се безпокой....просто си привикнал към натоварването :) и както каза Владимир92-смени упражненията,намали или увеличи сериите или повторенията:)
Мнението беше редактирано от Krassimir Getoff на 01.05.12 10:58.
01.05.12
17:30
Разбира се, колкото повече напредваш, толкова повече тялото ти свиква с натоварването. Съответно реакцията му е все по-малко осезаема.
Това не значи, че тренировката ти е неефективна. Освен това говори за добро възстановяване.
При мен мускулната треска е рядкост и когато се появи, се радвам като дете на близалка, щото разбирам, че съм натоварила различен мускул, по различен начин, ала-бала. :Р