01.05.12
15:09
Здравейте. В период на качване съм, обаче нямам много време за готвене, затова се налага да комбинирам месото след тренировка с хляб. Окей ли е това? Сутрин за закуска също думкам 2-3 сандвича, заедно с протеиновия шейк. Избягвам хлебеца само вечер и то ако има други въглехидрати на масата, ако няма си бодвам 2 филии, все пак нали целта е да се качва маса.
Какво ще кажете по въпроса? Окей ли е това, което правя или да се замисля за алтернатива?
01.05.12
15:22
Хляба,като въглехидрат висок гликемичен иднекс е подходящ източник на въглехидрати в следтренировъчното хранене и закуската,ако обаче се консумира на вечеря вече говорим за качване на мускулна маС .Позрави.
01.05.12
15:37
казано от GendoMaFrendo на 01.05.12, 15:22:
Хляба,като въглехидрат висок гликемичен иднекс е подходящ източник на въглехидрати в следтренировъчното хранене и закуската,ако обаче се консумира на вечеря вече говорим за качване на мускулна маС .Позрави.
като цяло калориите изиграват основната роля а не хляба..
01.05.12
15:40
калориите са важни,но според мен по важно е от какво идват
Разбира се, че има значение от какъв източник са калориите. Какви са тези глупости, които напоследък се пишат във форума ?! “Пилешка пържола или шкембе чорба за вечеря ако са с еднакви калории? ” и др. Наблегни на ориз,овес,картофи,бобови,плодове и изобщо го махай този хляб. След тренировка яж банани,мед,конфитюр,локум,глюкоза на прах още в залата със протеин(спомена че сутрин пиеш), а като се прибереш месо/яйца/риба/ със въглехидрати от гореспоменатите източници.
Мнението беше редактирано от Владимир на 01.05.12 16:06.
Банан ям след тренировка, а също така и глюкоза с креатин и протеин, смесено на шейк, но както споменах за ориз,овес,картофи,бобови и прочие нямам време кога да ги готвя... Все пак работя и на курсове ходя и 3 дена от седмицата се прибирам в 10 вечерта.. и честно казано хич не ми се готви по нощите :)
01.05.12
17:26
Защо пък да изключва хляба?! Съвсем нормален източник на въглехидрати.
Хапвай спокойно, само вечер избягвай въглехидратите и компенсирай калориите с мазнини.
казано от Miss Fight на 01.05.12, 17:26:
Защо пък да изключва хляба?! Съвсем нормален източник на въглехидрати.
Хапвай спокойно, само вечер избягвай въглехидратите и компенсирай калориите с мазнини.
Абсолютно съм съгласен. Мога само да те посъветвам да сменяш хляба често, недей всеки ден да копуваш еднакъв хляб.