Не мога да направя силово.

Имам сила,  ходил съм и по-фитнеси , гледах клипове във вбокс но не става правя го колкото до едно набиране  , повече е техника да , вчера ходих отново по лостове правя всичко както е по клипа но не става.

Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от beceraful Костадинов на 30.04.12 11:51.

30.04.12
11:52

Ами щом си направил всичко възможно и не става, да не очакваш някой от форума да го направи вместо теб ? - продължавай да се упражняваш и ще стане рано или късно ;)

Въпроса е там , че не се получава никога дори няма приэнак дори , че се прави силово.

Delete

30.04.12
12:21

http://vbox7.com/play:mb2f18c61a Аз го научих от този клип. Успех!

Този клип съм го гледал най-често , веднага след това отидох на лостовете пробвах , но нищо не се получи вярно е , че повече е техника все не се получава , даже не е силово а просто набиране ....

Еми здраве да е. Лек ден на всички и мерси за помоща , която оказахте

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 30.04.12 13:18.

30.04.12
15:57

Явно ти трябва още “сила”, за да го направиш ;).

Имам си достатъчно :)

Моля без глупави коментари а по-темата , ако има какво още да се каже де.
Какво повече мога да кажа аз освен по-горният ми коментар , той казва всичко.

Благодаря отново на всички за помоща

30.04.12
16:46

По - колко набирания правиш в серия и повторения. Пускаш ли до долу набиранията, какви набирания правиш. Колко си тежък, висок ?

1 серия - 8
2 серия - 10
3 серия - 12
Нормални набирания правя само (Ръка отвътре и отвън ако така мога да го кажа)
Тежък незнам точно но съм малко над 80 кг, висок съм 1-87. Но това за какво ще помогне ?

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 30.04.12 17:14.

30.04.12
18:05

Това че правиш много набирания, не е гаранция че може да направиш силово. Силовото си иска сила и техника. Опитвай да го правиш, и все някога ще стане.

Мнението беше редактирано от Юли на 30.04.12 18:06.

Аз не правя само набирания , ходя и по фитнеси когато ми е удобно , преди ходих винаги сега нямам много време , ония ден намерих и отидох.

Ама май не ме разбра , имах във предвид , че колкото и да гледам как се прави силово не мога да го направя даже не знам дали трябва да съм в такова положение и така нататък. Эа сила не ме мисли на фитнеса дигам 45-50 кг.

Със една дума както казах като отида на лостовете заставам под лоста и почвам но нито знам в какво положение трябва да застана нито нищо , няма никакъв знак , че правя силово.

Направо Delete тема и това е няма смисъл както виждам да пиша

30.04.12
22:26

Е щом не знаеш какво правиш подлоста,значи не си научил движението от клипа добре.

Да знам и проблемът е , че не мога да го и науча. Като изгледам клипът доста пъти отивам но нищо не става само едно набиране , това исках да кажа .

Хора изтрийте темата да не се пълни форумът със една безсмислена тема на която няма резултати.

01.05.12
12:12

казано от Death__ на 30.04.12, 18:05:

Това че правиш много набирания, не е гаранция че може да направиш силово. Силовото си иска сила и техника. Опитвай да го правиш, и все някога ще стане.

Ако може да прави много набирания, това не значи ли, че има силова издръжливост и изобщо сила като цяло ? Ако имаш достатъчно сила и да не знаеш техниката просто като си помислиш, че искаш да се качиш над лоста с “Набиране” ще направиш силовото.

Какво означава това, че буташ във фитнеса 45-50 килограма ?

01.05.12
12:25

Има много хлапета по лостовете, които не могат да направят 5 стриктни набирания, но правят силовото (макар и доста грозно). Ако не го правиш стриктно, всичко е до създаване на инерция.
Бавното изпълнение иска калена съединителна тъкан, което става с времето и не трябва да се презорва. Не е нужно особено много сила.

Мнението беше редактирано от Voyager на 01.05.12 12:25.

01.05.12
13:17

Това, че има хора, който не могат да направят 5 стриктни набирания, но могат силовото съвсем не означава, че ако можеш доста набирания няма да можеш да направиш силовото :)

“Ако имаш достатъчно сила и да не знаеш техниката просто като си помислиш, че искаш да се качиш над лоста с “Набиране” ще направиш силовото.”

Даже и ти не знаеш за какво става на въпрос :). Не иска толкова време колкото ти си мислиш. За 1-2 месеца се учи, та даже и начинаещ да си :)

01.05.12
13:48

Костадинов, просто изгледай още веднъж клипа и започни да правиш всеки от детайлите един по един. Не се опитвай да го направиш перфектно от първия път. Детайл по детайил! Аз го научих за 4 дни по този начин :)

Стъпка 2 от клипът я правя ,  стъпка 3 е за отдръпване назад и едновременно нагоре , 4-тата е свиване на колената 5-тата над лоста и кофичка и 6-тата максимално изкачване до горе.

Но като отида на лост и не става аз правя всичко едно по едно а не всичко на веднъж , но когато дойде времето да направя всичко едновременно все едно не съм гледал този клип и все едно си правя най-обикновено набиране и не знам просто. Единственото , което не съм правил е това кокалчетата да бъдат над лоста това ми е единствената грешка.

Този клип най-често го гледам.

Мерси за помоща и съветите , които ми дадохте.

Моля да бъде изтрита темата, ще правя каквото зависи от мен но се съмнявам да го направя , тьй като от доста време се опитвам и не става.

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 01.05.12 16:48.

01.05.12
19:53

То тези клипчета ги правят все хора които са научили силовото и вече им е лесно да го разделят на отделни стъпки за да направят клипче..... ама от долу нагоре не стават така нещата както ги клипират.....

Според мен проблема ти е че правиш много плитки набирания и за това нищо не ти се получава.... Почни да се набираш така че главата ти да отива максимално над лоста...  а не типичните билдерски набирания на които брадичка им по правило трябвало да стигне до лоста но те пускат още на педя от него :)

Също движнението не е с лактите встрани и  гърдите към лоста а с лактите назад и гърдите подминаващи лоста... тоест да не си изпъчен...

Мнението беше редактирано от Manigga на 01.05.12 19:56.

Благодаря манигга :)

Ще направя каквото эависи от мен :)

Минаха няколко месеца откакто не е било писано в темата. Новото сега е , че мога да правя по 12-15 набирания с изкарване на цялата глава над лоста , всичко точно и с лекота , но не мога все още да направя силовото мамка му стара. Гледал съм много клипове , преди и сега и във този момент , но колкото и да го правя не става , едва ли е от ръста и килограмите ми , 1-87-8 , 80 кг , съмнявам се да е от това , сега ще има ли някой който да ми даде друг вариант. Цялата глава га изкарвам над лоста максимално колкото мога, но за огромно съжаление опитите ми през тези месеци са безуспешни . Някой има ли варианти други , дори и да е много бавен варианта няма значение важното е доведе до силовото без проблем.

Благодаря.

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 02.09.12 11:10.

02.09.12
11:37

Какво значи ” имам достатъчно сила” ? По колко и какви набирания правиш? И защо не сложиш допълнително тежест вече? И защо си мислиш, че ходенето на фитнес ще ти помогне по някакъв начин за силовото набиране?

Не съм ходил на фитнес от месеци , добре че ме подсети , да и със тежест правя набирания ( 10кг дъмбел) , със тежест правя по 10 набирания на серия. Набирания правя набирания с надхват ( широк и понякога тесен ) и със подхват ( широк и тесен ) , на серия правя във случая 4 серии по 10-12. Как става този номер , мога с лекота 12-15 набирания на серия като изкарвам цялата глава над лоста , а пък силовото да не го мога , а пък толкова време се мъча и клипове гледам внимателно 1 по 1 детайл и пак нищо. Не разбирам как става този номер. Почвам да си мисля , че не е за всеки силовото , поне така почвам да се чуствам.

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 02.09.12 12:20.

02.09.12
12:33

Хмм би трябвало да го можеш вече .... кофички правиш ли? пак с тежест? И се опитай да правиш такива набирания или по-скоро придърпвания назад както онзи обясняваше в клипчето стъпка 2 или 3

02.09.12
12:36

Експлозивност! Спри да обръщаш внимание на техниката и да се задълбочаваш върху нея (толкова много)! Хвани се за лоста, представи си как се изстрелваш към и над него и просто го направи - бързо, скоростно и мигновено. Дори забрави изцяло какво си гледал в някой клип, създай своя техника. В началото не е никак лош вариант да прехвърляш първо едната ръка, а после другата. Успех.

Дани , последните седмици точно това правих , но беэуспешно . Борис , кофички също правя , но при тях е беэ тежест.

02.09.12
13:28

Еми почвай и кофичките с тежест , трицепса играе много в силовите

Еми правя доста набирания + кофички. Не би ли трябвало да му е време вече да правя силовото с лекота ?

05.09.12
10:03

Няма смисъл да го учиш това грозно силово...За да правиш силовото започни да го упражняваж с false grip(по лесно),  в началото може да ти страдат малко лактите, но е нормално.Това силово по клипчетата където го гледаш е инерция + нацелване на момента да изнесеш тялото. Лично мое мнение е, че е пълна пародия на упражнене ;).

Не знам дали си прав или не , всеки си има мнение , аз поне силовото да науча ще ми е достатъчно. Лошото както казах е , че не иска да става , щом мога с лекота над 10 набирания да правя не разбирам какъв е проблема да не мога силовото , като съм гледал клипове и така. Може и да съм пропуснал нещо , но все пак.

05.09.12
21:12

Това че можеш 10 набирания нищо не означава. Силовото е техника, а не сила!

05.09.12
23:24

Повечето казват, че е техника. По собствения си опит съдя, че е повече сила и единствения начин да го направиш е да се опитваш. И аз съм минал по този път...

Остава ми освен да се упражнявам още повече , друго не ми остава явно. Благодаря за бързите отговори.

06.09.12
16:35

100% съм сигурен, че не правиш нещата както трябва, за това не можеш! Силовото е елементарно!

Не знам може и да си прав , не бих спорил. Ще продължавам да се опитвам , въпреки , че не става.

Мнението беше редактирано от beceraful Костадинов на 06.09.12 17:04.

09.09.12
23:06

При мен пък интересното е,че максимума ми е 6-7 набирания,но правя силово с първо едната ръка ;д пробвай го така,ако не си го пробвал,да си качиш първо едната ръка на лоста и после да се избуташ с гърди

Пробвал съм го , едвам го првая , пробвал съм го и него доста пъти.

10.09.12
23:47

Ми значи ти куца техниката яко.Като си качиш едната ръка веднага гледаш да си дадеш напред гръдния кош и вече оттам избутваш с гърди и ръце.Смисъл трябва да си дадеш тялото напред след като си качиш едната ръка.Успех!

Днес успях да направя нещо като силово , тоест изтласквам се нагоре , първо се изкатервам със едната ръка , след това със другата и съм горе . Три пъти успях да направя същото. А после и още два пъти го направих. Скоро ще мога ли чистото силово ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1