Хранителен режим + кардио

30.04.12
17:34

Здравейте,

отскоро съм във форума, изчетох доста информация за хранителните диети (предимно НВД и ВБД), но все пак бих искал да получа съвет за комбинацията диета + кардио.
На 25 год. съм, 166 см, 69 кг. Не съм привърженик на фитнеса, предпочитам по-динамични спортове като джогинг и плуване, като напоследък се стремя постепенно да изпълнявам HIIT 3х седмично по 30 мин.
За съжаление обаче разделното хранене и намаляването на количествата сол, червено месо и захар в хранителния ми режим не водят до желания резултат (сваляне на 6-8 кг) вече около 2 месеца. Може би защото не съм достатъчно стриктен и сериозен :) Така че бих искал да ми дадете съвет, коя диета (НВД или ВБД) без силови тренировки във фитнес-залата е поднодяща в моя случай. Може ли да се каже, че едната е по-ефективна от другата? Иска ми се да направя един режим за 3-4 седмици и след това съответно поддържащ режим още толкова.
Интересува ме също дали е добра идея да комбинирам диетата+кардио+л-карнитин през тези 3-4 седмици.

Благодаря предварително!

MF

01.05.12
10:37

Разликата между НВД и ВБД е малка и не е от голямо значение към кой режим ще се придържаш. Това, което е от най-голяма важност при сваляне, е калорийният дефицит.
Предпочиташ “по-динамични” спортове от фитнеса? - Ще ти кажа само, че не си правил ИСТИНСКА силова тренировка, за да видиш за каква динамика става дума.
Горещо ти препоръчвам включването на силови упражнения, кардиото е недостатъчно за изграждането на мускули, а те са основните действащи лица в изгарянето на мазнини.

02.05.12
00:09

Благодаря за мнението! В такъв случай остава да пробвам един режим и постепенно ще стане ясно, дали някой от двата е по-подходящ лично за мен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1