01.05.12
22:44
1. Име на рецептата: Protein cakes with 20gr protein
2. Време за приготвяне: 1 час
3. Необходими продукти:
3.5 мерителни лъщички протеинова пудра(толкова ми беше останала)
2 мерителни лъщички глутамин
2 ванилии
3 таблетки стевия разтворени във вода
5 белтъка+1 жълтък
250 гр овес
100мл прясно мляко 3%
3 мерителни лъжички БЦАА
8-10 сурови бадема
4. Начин на приготвяне: Смесвате продуктите и печете на загрята фурна 150 градуса. След това режете на 8 парчета
5. Хранителен състав - За цялата смес: 1498 кал. Протеини: 135 гр Въгл.: 153гр Мазнини: 38 гр
За 1 кексче: П: 20гр В: 20гр М:5гр
6. Личен коментар за рецептата: Вкусни протеинови кексчева идеални за след тренировка :)
След като всичко е готово, кексчетата твърди или меки стават?
Аз ведъж пробвах много олеснена на твойта рецепта - 2 яйца, разбъркваш заедно с една доза протеин. Слагаш в подходящ съд и за 2 мин в микрофълновата се получава нещо много странно. Малко като сухар е, но изгжелда набухнало точно като твойто. Иначе е вкусно де :)
Какво е БЦАА?
И аз правя едни протеинови палачинки, но на тиган, трябва да постна рецепта скоро :)
Добре изглежда на снимките иначе.
02.05.12
12:46
Yana, разгледай тази статия - Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)
Така :)
И аз да се включа, да не повтаряте моите грешки, ако ще печете нещо - не слагайте протеин на прах, БЦАА и квото и да било друго, защото протеин през термична обработка - Epic FAIL
Пробвайте следното, изпитано и уникално ;)
200гр извара
200гр фъстъчено масло ( или бадемово, ако имате кухненски робот да си направите)
4-5 дози протеин
40гр червени боровинки
годжи бери
100гр нарязани ( счукани сурови ядки)
по 20-30гр
суров сусам
кокосови стърготини
суров белен слънчоглед
счукано ленен семе
Обърквате, разстилата и слагате за 2-3 часа в хладилника, после режете на дози ;)
Добър апетит!
03.05.12
01:20
не мисля че е проблем протеин на прах да мине през термична обработка освен ако на кутията му не пише:”да не се нагрява”.. чел съм рецепти от професионални готвачи които съдържат протеин на прах и се пекат.. така че печете си кексчета и протеинови барове няма проблем :) иначе стават г/д меки..
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 03.05.12 01:21.