Колкото и да тренирам не ставам по-добър

Здравейте,
Имам следният проблем: Ходя на лостове от година. В началото можех 1 набиране и 0 кофи. Времето мина и вече мога 10 набирания за бицепс и 10 кофи (не са чисти), а на всяка друга серия по 5. Набирания с тесен прониран хват мога само 1-2 :(
Ще може ли да ми кажете как да тренирам за да правя повече набирания и да са чисти, защото приятелите ми вече могат 1-3 силови, а аз още се мъча с набиранията...

01.05.12
19:59

Явно не тренираш достатъчно.... Това за 1 година да не можеш 10 кофи е трагично човече :( Просто тренирай повече и по сериозно.....

01.05.12
20:20

На колко години си? Колко често тренираш? Как протичат тренировките - серии, повторения, почивки, стигаш ли до отказ?
Колко тежиш?

Как се храниш?

Значи мога 10 кофи, но просто не ги правя чисти. Тренирам 10 набирания, 1 мин почивка, 10 кофи, 1 мин почивка, 5 набирания и така до отказ... като на ден правя 40-50 набирания и 50-70 кофи. Лицеви мога 50 и малко повече (на тренировка правя 6х40 с 3 мин почивка). Често обаче нямам почивен ден... т.е тренирам почти всеки ден. За месец се ограничих от много храни и може и това да и проблема, свалих 5 килограма за месец.

П.С набиранията са за бицепс, а тези с широк прониран хват мога много малко от порядъка на 1-3 :(
Вися на лостовете до 30-45 сек, но ако съм с ръкавици ще мога и 1 мин.

Само да оточня, че кофике винаги ги правя по 10, само набиранията не...

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 08.05.12 14:10.

Ще може ли някой с повече солиден опит да ми помогне да си изготвя подходяща програма за трениране ? Целта ми е орелефяване (спазвам добър хранителен режим) с покачване на силата и баланса, за да може да направя коремно и силово, което мога само на по-малък лост с една глава над мен.

Тези двете (клик и клик) прочете ли ги?

Да, прочетох ги, но не успях да изготвя съответната пограма. И едно от интересните неща е: приятелите ми казват, че изглеждам силен, но очевидно не съм...

казано от Димитър Вачев на 01.05.12, 22:25:

Да, прочетох ги, но не успях да изготвя съответната пограма. И едно от интересните неща е: приятелите ми казват, че изглеждам силен, но очевидно не съм...

И как разбра, че не си силен? Като не може да правиш 2 движения, които са повече технически, отколкото силови? Има хора, които се набират с 50кг и пак не могат да направят силовото.
На твое място ще си разделя тренировките на две А и Б, едната ще започвам с някоя от прогресиите за заучаване на силовото в частта за умения, а в другата ще действам с някоя от прогресиите за заучаване на коремното. След което ще имам силова част, където да работя за сила, която ще ми е нужна за последващите движения на лостовете.

01.05.12
23:15

Има хора, които се набират с 50кг и пак не могат да направят силовото.

Аз се набирам със 75 и пак не мога да го направя :D:D

01.05.12
23:39

Според мен не прогресираш по две причини:
1.тренираш твърде често и тялото ти няма време за възстановяване.

2.имаш изостанали други мускулни групи,които те дърпат назад.Да поясня-за да правиш добре набирания и кофи,трябва да имаш силни (не се сещам на бг)  core muscles,демек коремни мускули,мускулите по долната част на гърба ,седалището.
Това,което можеш да направиш ,е да започнеш да правиш повече и различни упражнения ,за да ти дръпнат изостаналите муслули,което ще ти даде тласък във всички движения

Имам силни коремни мускули, защото тренирам коремни преси. Бягам по 5-7 км 2-3 пъти в седмицата и имам развити и долните мускули... явно гърба ми е слаб, защото мога 10 набирания с тесен супиниран хват (а после 5), а с тесен прониран едно единствено...

Това, че правиш коремни преси, не значи, че имаш силен корем. Пробвай се да задържиш планк до отказ и ни кажи колко време си издържал. Така ще преценим горе-долу колко ти е силен корема.

Ами като за първи път 3 минути... Добре ли е ? Можех и още малко, но лактите ме заболяха понеже бях на твърд под.

Мисля, че е доста добре като за първи опит. Бих спрял коремните преси - замени ги с преден и страничен планк на една ръка. Други добри упражнения за корем които можеш да правиш сега са L-sit и dragon flag.

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 03.05.12 16:08.

Л-сит горе долу мога, но не и драгон флаг... :Д а относно заглавието на темата... какви упражнения да правя за гръб, защото мога 5-10 набирания с тесен супиниран хват (10 при първата серия) и само едно набиране с тесен прониран хват ?!

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 03.05.12 16:30.

Прави ги, драконовия флаг не е толкова труден, ще го научиш.
Набиранията главно ги прави с неутрален хват. - http://www.blogcdn.com/www.thatsfit.com/media/2010/04/neutral-grip-chin-up-240wy040710.jpg Например ако имаш 7 серии набирания, 3 направи с неутрален и 2/2 с прониран и супиниран.
Как е храната? Проблема може да не е в тренировките.

Ами не, ям единствено домашна храна, а когато не мога гледам съставките да отговарят на изискванията ми :) Но наскоро имах рожден ден и в последната седмица похапнах повече от необходимото (торта попринцип не ям, но нямаше как да не опитам няколко парчета на собствения си рожден ден) :Д

С неутрален са ми доста лесни :), мерси. А само да попитам как да тренирам, т.е. каква да е програмата ми: Искам да тренирам набирания с тесен супиниран хват, с неутрален, кофи, упражнения за корем и лицеви (понякога и бягам, но е по-рядко). Та как да ги съчетая в различни дни или в един за да има както покачване в повторенията, така и покачване на малко мускулна маса (наи-вече в гърба) ? Благодаря предварително :)

http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast

Въпрос: Защо мога Л-сит на лост, но не и на земята ? :Д

05.05.12
17:36

Защото земята налага доста по-стриктно изпълнение. На лоста можеш просто да си пропаднеш надолу и да си държиш краката под хоризонтал, но на земята се налага краката да са хоризонтални и да се избуташ нагоре, за да ти се отлепи задника. По тези причини на земята е по-добре и носи повече ползи.
Щом не можеш да земя продължи да го правиш на успоредката, но се постарай да си подобриш формата на тялото - недей да пропадаш между раменете си, а избутай успоредката, така че лопатките да слязат надолу и дори назад, също така се постарай краката да са ти хоризонтални и колкото се може по-изпънати.

Ами оказа се, че нямам силен долен гръбен мускул и затова не го мога на земя, а на успоредка краката ми са съвсем малко над 90 градуса и за да ги изправя трябва да мина с гърба назад, но така държа много по-малко.

П.С Горният гръбен мускул ми е по-добре развит вече и правя повече набирания от преди, благодаря на всички за съветите ви :)

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 05.05.12 20:53.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1