02.05.12
00:47
Здравейте,на 19 години съм.Преди една година ме оперираха от варикоцеле 2-3 степен,вената все още от време на време се появява.Имам понижено либидо,в редки случай нормално,понякога изпадам в депресии ,не съм агресивен ,дори и доста добър,напоследък и бързо се изморявам и нямам енергия много ,това ме кара да си мисля ,че имам занижен тестостерон.Но имам много силно окосмяване , доста сила и съм доста добре сложен ,мазна кожа и акне,прекомерно изпотяване,това са признаци на нормални,че даже и повишени нива на мъжкия хормон.Също така и подкожни косми ,за които не знам от какво излизат и защо...Какво да направя за ниското либидото и агресията ,врастналите косми..какъв може да е проблема ?Възможно ли е това да е проява на повишени андрогени или просто психическа нагласа ?! Благодаря!
Темата беше редактирана от petar patrov на 02.05.12 00:49.
02.05.12
00:51
Пусни си изследвания на репродуктивни хормони, така никой не може да ти каже. Малко са скъпи де...
ако не ти се дават пари стреляй на сляпо и суплементирай с цинк и трибулус.
02.05.12
00:53
Кои са тези репродуктивни хормони?Цинк пия и ми се отразява единствено добре на имунната защита,от трибулуса не виждам разлика ,мисля да пробвам трибестана на софарма. :)
02.05.12
01:00
Земи си едно направление за ендокринолог направо ще ти каже кои как и по колко...те причините може да са 100
02.05.12
01:09
Ходих при ендокринолог и не ме отрази много :D мисля да си пусна изследвания за общ тестостерон , дхеа-с и естрадиол . Дали е възможно това да са симптоми на понижени женски хормони и следователно повишени мъжки? При чичо гугъл търсих много ,но уви. (dull)
02.05.12
01:15
при ниски женски и високи мъжки хормони трябва да се чустваш като ракета...
пусни си и свободен тестостерон
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 02.05.12 01:16.
02.05.12
01:23
Някои от тези хормони не се ли заплаща от здравната каса
02.05.12
07:46
Вариант 1 - както Infernaloverkill те посъветва, отиваш и даваш около 150лв. и си правиш пълни изследвания на половите и щитовидните хормони + пълна кръвна картина.
TSH + FT3 + FT4 + LH + FSH + Пролактин + Естрадиол + Прогестерон + Тестостерон
казано от petar patrov на 02.05.12, 01:23:
Някои от тези хормони не се ли заплаща от здравната каса
Доколкото знам - не. Май само една обикновена пълна кръвна картина ти се поема от касата, но не съм сигурен. Питай си лекарката.
Вариант 2 - за описаните от теб симптоми има адски много причини. Върху енергията, хормоните и т.н. влияе цялото ежедневие - работа, стрес, храна, вода, алкохол, сън, релакс, тренировки...списъкът е дълъг. Оправяш ги едно по едно и такам. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.05.12 07:47.
02.05.12
11:40
Психиката влия ма организма. Само с психика и високия стрес, който сами си докарваме, хората си причиняват редица автоимунни и не само заболявания и състояния. Темата е обширна, но моят съвет е ако проблема ти стане перманентен и имаш възможност да направиш няколко посещения при психолог. В България има добри специалисти които работят за по 20-30лв на час, но парите са нищо за това, което може да ти дадат няколко срещи с професионалист. Успех!
03.05.12
09:32
Тука се извинявам на горния пост с изказването ми, че психолозите са пари на вятъра. До сега хората с проблеми, потърсили нужда от психолог си остават с проблемите, само че след психолога знаят от какво са “болни” и с олекнали джобове.
Здравната каса не поема нищо от рода, защото са банда ..........ци. Андролозите или ендокринолозите са непукисти. На един приятел преди две години при ниво на тестостерона му 250ng/dl (при норма за неговата възраст около 600 и според книгите за ендокринология норма между 350 - 1100), доктора му казал само - ами няма проблеми малко по-ниско е ама е ок. В същност той си беше с хипогонадизъм след злоупотреба със стероиди.
Така, че направи си изследване на тестостерона и другите хормони както те посъветва и Тихомир, е.. им мамата на психолозите и обясни на ендокринолога си, че знаеш за какво става дума и искаш помощ от него. В противен случай за съжаление форумът си остава единственото място за лек, което е тъжно според мен.
Вземи си Мулти мака и Джинчия - и двете ще ти помогнат, а второто освен това е и антиоксидант и антидепресант, много помагат на нервите и регулират хормоналния баланс. нямат странични действия, много са добри тези билки.
Модерация: Полезните линкове са ненужни в тази тема.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.12.13 14:04.