03.05.12
17:00
Добър ден момчета,
Бих бил радостен ако ми дадете насоки към кои продукти да се ориентирам.
Спрял съм се на протеин и амино-киселини с разклонена верига (БЦАА)
-ПРОТЕИН : Синтракс Уей Шейк (2.270кг.) -> 77лв.
-БЦАА : Пюър Нутришън БЦАА БЛАСТ (0.500кг.) -> 51лв.
Колебая се между :
-Протеин : горе-споменатия и на Пюър Нутришън Уей (0.908кг.) -> 47лв. // Оптимум Нутришън Голд Стандарт (0.908кг.) -> 48лв.
-БЦАА : горе-споменатия и Ю Ес Пи Лабс Модерн БЦАА (0.428кг.) -> 64лв.
Храната ми е в норма.Старая се да ям през 2-3 часа.Предимно пилешки пържоли (филе),царевица,картофи,извара,сирене,кашкавал и т.н
Въпроса ми е главно за хран.добавки!
С радост бих приел съвети към добавки, които не съм написал.
Лек ден,
Поздрави Димитър
Темата беше редактирана от Димитър Недялков на 03.05.12 17:05.
03.05.12
18:42
стаж кг ръст?
03.05.12
19:18
казано от Georgi Ivanov на 03.05.12, 18:42:
стаж кг ръст?
Моя грешка..
Стаж във фитнес : почти 7 месеца (сериозно)
Килограми : 65
Ръст : 183
Години : 19
Още ти е рано за добавки.Вземи си едни витамини и рибено масло и наблегни на храната количество/качество.
03.05.12
19:24
За протеина дето се колебаеш от тези трите Пюр нутришън отпада.Най добре е голд стандарта според мен.
Относно БЦАА пак отпиши пюр и се насочи примерно към примафорс ако държиш да е БЦАА.Тези модерн БЦАА не са по формулата 2:1:1 доколкото знам а това лично на мен не ми вдъхва много доверие макар че фирмата е доказана.Според мен за маса по добре си вземи комплексните аминки.БЦАА е по скоро когато сваляш мазнини да предпази мускула да не топиш заедно с мазнините.Това е моето мнение не съм сигурен дали всички ще са на него, но изказвам мойта точка.Това е и моя стак + Креатин етил естер и съм доволен от резултатите.
П.П. @доминик Витамините са доста полезни и за мен е важно да ги приемам но не всички мислят така.Повече дават пари само за добавки от които могат да очакват ММ, сила, издръжливост и т.н.
Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 03.05.12 19:26.
03.05.12
19:30
казано от MARTO_CSKA на 03.05.12, 19:24:
За протеина дето се колебаеш от тези трите Пюр нутришън отпада.Най добре е голд стандарта според мен.
Относно БЦАА пак отпиши пюр и се насочи примерно към примафорс ако държиш да е БЦАА.Тези модерн БЦАА не са по формулата 2:1:1 доколкото знам а това лично на мен не ми вдъхва много доверие макар че фирмата е доказана.Според мен за маса по добре си вземи комплексните аминки.БЦАА е по скоро когато сваляш мазнини да предпази мускула да не топиш заедно с мазнините.Това е моето мнение не съм сигурен дали всички ще са на него, но изказвам мойта точка.Това е и моя стак + Креатин етил естер и съм доволен от резултатите.П.П. @доминик Витамините са доста полезни и за мен е важно да ги приемам но не всички мислят така.Повече дават пари само за добавки от които могат да очакват ММ, сила, издръжливост и т.н.
Амино 2222 на Оптимум Нутришън добри ли са с комбинация с протеин-а?
Ако не те затруднявам , би ли ми пратил някои доказани продукти на Лично да ги разгледам.
Благодаря предварително
03.05.12
19:44
За протеина дето се колебаеш от тези трите Пюр нутришън отпада.Най добре е голд стандарта според мен. Относно БЦАА пак отпиши пюр и се насочи примерно към примафорс ако държиш да е БЦАА.
Въпросните продукти на Pure Nutrition не отстъпват по нищо на ON Gold Standart и BCAA на PrimaForce.
Единствено цената на PrimaForce BCAA може би ще е по-ниска, защото са неовкусени... който е пил неовкусени ВСАА знае какъв е случаят с тях. ;)
Съветът на Dominic е най-разумен.
Адаш (не по име;)), какъв е случая с неовкусените, че трябва да си купя и не ми се пият сокове...?
03.05.12
20:02
казано от gotcha на 03.05.12, 19:55:
Адаш (не по име;)), какъв е случая с неовкусените, че трябва да си купя и не ми се пият сокове...?
Ами... вкусът им хич не е приятен, поне според възприятията на основната маса хора. Нагарчат и оставят такъв послевкус, емоцията от приемането им е кофти. Това е добавка, която се пие често и в сравнително големи количества... е, ако ще ти се повдига като видиш чашата с разтворените ВСАА, според мен не е добра идея. Знам ли, има единици, които ги пият и твърдят, че не са прекалено гадни. :)
Щом горчи няма да е на прах. Ами капсулите, освен цената би трябвало да са ок? Дали ще се усеща някъф дискомфорт?
03.05.12
20:28
Не, с капсулите факторът ‘вкус’ не съществува... но пък цената за 1 g е неудобна.
03.05.12
20:40
казано от Кольо Пияндето на 03.05.12, 19:44:
За протеина дето се колебаеш от тези трите Пюр нутришън отпада.Най добре е голд стандарта според мен. Относно БЦАА пак отпиши пюр и се насочи примерно към примафорс ако държиш да е БЦАА.
Въпросните продукти на Pure Nutrition не отстъпват по нищо на ON Gold Standart и BCAA на PrimaForce.
Единствено цената на PrimaForce BCAA може би ще е по-ниска, защото са неовкусени... който е пил неовкусени ВСАА знае какъв е случаят с тях. ;)Съветът на Dominic е най-разумен.
Спрях се на този стак :
1)ОН Голд Стандарт 0.908кг (Ягода или шоколад,защото ще правя шейка с прясно мляко)
2)ПН БЦАА БЛАСТ 0.500кг (Диня)
Добре ли е?
Ако може да ми препоръчаш друго БЦАА ще съм радостен (този е 2:1:1)
И ако може да споделиш кой от протеините на ОН са най вкусни (дали съм оцелил с ягода или двоен шоколад,защото ще го праскам както вече казах с прясно мляко!)
Благодаря предварително,
Поздрави Димитър
ПП.Сори за Личното.
03.05.12
21:06
Абе ще извинявате, ама да попитам щото стана въпрос за BCAA
OPTIMUM NUTRITION BCAA Mega-Size 1000mg. / 400 Caps. в сайта на sila.bg
защо тука пише 2 caps serving ; 100 servings per container
а отдолу 1000мг / 400 caps
това не трябва ли да са 200 капсули?
03.05.12
21:15
Пил съм Gold Standart с вкус шоколад - приятен е, но от ягодата нямам впечатления. Динята на BCAA Blast е много приятна, гроздето също е чудесно. Не съм много уверен, че ВСАА в съотношение различно от 2:1:1 ще са по-ефективни. На тази цена читавите варианти не са много.
И нещо, което всъщност е по-важно. Ясно ми е, че имаш мерак да приемаш добавки. Ясно ми е и какво очакваш от тях. Да ти кажа... от една кутия протеин и една с аминокиселини мускулна маса няма да качиш - това мога да ти го гарантирам. За вреда от приемането на такива добавки не може да се говори (при правилна употреба), но и полза няма да видиш. Ще постигнеш желаните резултати с търпение, правилно хранене и правилно трениране - това са твоите “добавки” сега. Ако за този един месец (защото двете кутии ще ти стигнат максимум за толкова) постигнеш някакви резултати, то бъди уверен, че тези добавки имат незначителна заслуга за това. Хвърли усилията (и парите) си в изграждане на едно подходящо хранене, вземи си едни читави витамини и рибено масло - от това ще имаш по-голяма полза. Ако си толкова непреклонен - купи ги, изпий ги и драсни тук после няколко реда с впечатленията и резултатите си. Продуктите, които си избрал, са добър избор.