03.05.12
20:17
Имам няколко въпроса относно високо интензивната интервална тренировка.
Тъй като няма къде да бягам в това малко селце, нито има фитнес, нито нищо.. улици от чакъли и камъни..
1.Та може ли ВИИТ’а да си го правя на степер(ако е да, КАК) ?
2 А на въже? Например: ако скачам около 1 минута(без това не вярвам да издържа повече), а след това 1 минута почивка и пак да скачам, така 16минути.. Може ли да стане??
3.Няма ли да е по- ефективно, ако през почивката правя например някакво леко упражнение или лицеви, коремни, кофички, или просто вървя, вместо да сядам?!
4. И последния въпрос.. Бях чела, че след започването на кардиото, едва след 20-тата минута започват да се горят калории- вярно ли е ?
03.05.12
22:26
Идеята на ВИИТ е да се редуват интервали на ниска и висока интензивност.
1. На степер някак не ми се връзва да станат нещата, тъй като ще се разглоби и счупи за нула време. Идеята на високоинтензивният период е да даваш всичко от себе си.
2. На въже става, но трябва да умееш да скачаш. Примерно 30 секунди скачаш монотонно, а в следващите правиш двойни и тройни скокове. Но..за това се изисква да си напреднала в скачането. Твоят вариант със скачане 1мин. и почивка...знам ли, бих казал да. Щом не можеш да скачаш, тази една минута за теб ще си е високоинтензивно натоварване.
3. Да, възможно е. Ако имаш сили и това не ти пречи на скачането на въже.
4. Та ти гориш калории дори докато седиш и гледаш телевизия. Дори докато спиш. Не гориш калории единствено когато си мъртва. Сега би трябвало и сама да си направиш извод дали това за след 20-тата минута е вярно.
Разгледай статията Табата. Ще ти даде идеи за ВИИТ. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.05.12 22:26.