18.07.05
11:57
Здравейте искам да ви попитам,например ходя 3 пъти в седмицата на фитнес и искам да си съставя програма,какво трябва да знам?И по-конкретно:мога ли да тренирам всеки ден различни мускулни групи,но както аз си преценя или има нещо като закономерност при комбинирането!Някъде бях чела,че трабва да се комбинират големи мускулни групи с малки,вярно ли е?
Много сложно стана,дано да разберете какво имам в предвид!
Ще се опитам да го обобщя:Какво трябва да знам,за да мога да си съставя тренировъчна програма?
Благодаря ви предварително!
18.07.05
12:31
не знам за теб, но ние трябва да знаем много неща за тебе, за да ти помогнем да си направиш програмка.....години, стаж, мерки, теглилки... :wink:
иначе , когато си правиш тренировката, няма нищо задължително - можеш да комбинираш почти всички неща, ако мислиш и внимаваш да не се претоварваш(както физически, така и физически...)
Ами аз от доста време ходя на фитнес,но бих искала вече сама да се науча да си съставям програма!Просто незнам как трябва да си съчетавам мускулните групи в тренировката!
Четох че не може хаотично да се комбинират!
18.07.05
12:42
“доста време” ми дава една изключително точна и ясна представа за стажа ти в залата.... :roll:
18.07.05
12:49
тва вече е друго нещо..:) има ли резултати, от които си доволна? и как тренираш сега или си тренирала досега?
Ами значи резултати има,но не толкова колкото искам и би трябвало за това време!Просто открих доста късно че допускам много грешки!
Сега съм на такава програма:
кръгова тренировка-
8х клек
8х лежанка с лост
8х сгъване с дъмбел за бицепс
8х скрипец за трицепс
8х дърпане на скрипец зад врат за гръб
8х повдигане на лост или дъмбели за рамене
15х повдигане за прасец
18.07.05
13:04
а каква е целта на тренировката...и в кои дни тренираш ....и спазваш ли хранителен режим ?
[quote author=“bggirl”]Здравейте искам да ви попитам,например ходя 3 пъти в седмицата на фитнес и искам да си съставя програма,какво трябва да знам?И по-конкретно:мога ли да тренирам всеки ден различни мускулни групи,но както аз си преценя или има нещо като закономерност при комбинирането!Някъде бях чела,че трабва да се комбинират големи мускулни групи с малки,вярно ли е?
Много сложно стана,дано да разберете какво имам в предвид!
Ще се опитам да го обобщя:Какво трябва да знам,за да мога да си съставя тренировъчна програма?
Благодаря ви предварително!
Започваш да четеш от тук: http://www.bb-team.org/training/
као после преминеш от тук: http://www.bb-team.org/women/training.php
И за финал научаваш идеите от тук: http://www.bb-team.org/women/training.php
Желая ти успех и постигане на целите ти по-най-бързия и качествен начин. :)
Хм 7-8 месеца като цяло е малък стаж - общо взето си във фаза начинаещ. Идеята на тренировъчната програма е именно в различните дни да тренираш различни мускулни групи. Първото което трябва да знаеш е именно как да комбинираш мускулните групи - един от начините е голяма с малка мускулна група. Има различни начини за коминиране (това нещо е и малко индивидуално) , но все пак има някой варианти които са много неудачни. Също така трябва да знаеш как да комбинираш упражненията - кои са по базови, кои са изолиращи. Кои коя част на мускула натоварват. Добре е да прочетеш различни тренировъчни методики и стратегии. Може би ако разгледаш няколко примерни тренировъчни програми и някой ти обясни идеята на всяка от тях ще ти стане по-ясно. Като цяли ти препоръчвам да почнеш да четеш сайта а именно раздела за мъже. Като цяло нещата са сходни при мъжете и жените. Прочети и след това се опитай да приложиш някой от нещата в собствената тренировка. Опитай да тренираш по различни видове трен програми - но нека някой ти ги обясни предварително и виж как се чувстваш след всяка една. Макар че една програма трябва да се тества не по малко от месец за да се каже работи ли тя. Трябва ти като за начало знания които след това да приложиш на практика, а за това е необходимо и време :)
Това си е цяла наука, но дерзай :) Ако има нещо питай..
целта ми е релеф...тренирам понеделник,сряда и петък,а за хранителният режим-правя НВД,но за определен период,но после спирам за няколко дни и после пак започвам!С една дума е доста объркано!
Въпросът е че в мойта зала няма кой да ми помогне,затова разчитам на форумите!
А кои са базовите упражнения?