Не е ли опасно ако веднага след тренировка се приеме мед, който също вдига нивото на глюкозата?

Здравейте!
Въпросът ми е свързан с гликогена. На различни места пише, че е полезно след тренировка да се приема някакъв бърз въглехидрат, например мед за да се запълнят отново складовете във черния дроб и мускулите. От друга страна доколкото съм чел, при изрзходдване на гликогена (напр. при тренировка) съответно се покачва нивото на глюкозата в кръвта (кръвната захар). Т.е. не е ли опасно ако веднага след тренировка се приеме мед, който също вдига нивото на глюкозата?

Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 04.05.12 18:11.

АЧ

04.05.12
18:25

Аз като приемам креатина преди и след тренировка го пия с мед,течен шоколад или глюкоза.

И правиш таратор

MF

04.05.12
22:38

Целта е точно да качиш кръвната захар.

05.05.12
10:01

Нещо не ми е ясно как по време на тренировка се покачва кръвната захар (нещо не си дочел)
След тренировка е почти задължително да се приеме прост въглехидрат, който да запълни бързо изчерпаните запаси от гликоген в мускулите ....

05.05.12
12:23

Това, което аз съм забелязал е, че ми се отразява на акнето, т.е. влошава се. За това заместих меда с банан след тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1