05.05.12
16:56
Здравейте,
Преди две седмици започнах да си бия Б12 в комбинация с фолиева к-на. Бих си го само два пъти засега. (500 гами) От онзи ден усетих ускорено сърцебиене и искам да ви попитам дали да спра приема му?
05.05.12
17:30
Ако ти го е предписал лекар се посъветвай с него,ако не ,спирай да го приемаш.
Макар това 500 гами не ми става ясно колко е.Защо го приемаш,че и си биеш разтвор ?
Мнението беше редактирано от donsir на 05.05.12 18:55.
А ти като не разбираш, защо коментираш ? 500 гами е малка доза. Пиеш ли кафе(кофеинови напитки), срес, жега ? Според мен проблема е другаде...
05.05.12
17:46
Тези 500 гами,ако са 500 mcg - хич не е малко.
Един от страничните ефекти на предозиране с б12 е хипокалемия.А не знаеш колко кила е питащия така,че как разбра,че дозата му е малка?
Първо - “гама/и” е мерна единица. Второ - щом питаш “защо си го биеш на разтвор” говори, че не си запознат с субстанцията.
казано от Владимир92 на 05.05.12, 17:37:
А ти като не разбираш, защо коментираш ? 500 гами е малка доза. Пиеш ли кафе(кофеинови напитки), срес, жега ? Според мен проблема е другаде...
Да, пия кафе всяка сутрин. А за витамина - от другата седмица го почвам три пъти седмично по 1000 гами. Тренирам от 2 години и съм на 17 години. Преди година бях прекарал остър бронхиолит и след него също имах сърцебиене. Дали е възможно да е от сезона? Да, замислих се и за стреса - има го, но сърцебиенето се появи след втората инжекция Б12, затова го асоциирах с него. Относно горния коментар - да, дозата е малка. Запознат съм с нещата и знам, че сърцебиенето е и един от страничните ефекти. Затова питам даали е от него и дали е проблем ако го продължа.
Мнението беше редактирано от saddh на 05.05.12 17:54.
05.05.12
17:53
казано от Владимир92 на 05.05.12, 17:48:
Първо - “гама/и” е мерна единица. Второ - щом питаш “защо си го биеш на разтвор” говори, че не си запознат с субстанцията.
Мерната единица mcg вероятно е конверирана в гама в равно съотношение.Ако е така явно ти не си знаел едната,а аз другата.
А за второто съм сигурен,че и ти не знаеш защо си е бил б12,но избърза да дървено-философстваш.
70 килограма съм - това не е от значение. Въпросът ми е - ако евентуално сърцебиенето е породено от витамина, да го спра ли или не?
05.05.12
18:44
Активното тегло винаги има значение.Ако си сигурен,че б12 ти предизвиква сърцебиене - спираш го.Ако само се съмняваш - действаш по-информирано и предпазливо.
Мнението беше редактирано от donsir на 05.05.12 18:49.
06.05.12
15:59
Има хора, които са алергични или свръхчувствителни към b12. Ако си от тях, може това да предизвиква сърцебиенето. Аз мисля, че ако не си го инжектираш по предписание на лекар, с цел лечение на анемия или нещо друго, то нямаш особена полза от това. Особено щом те кара да чувстваш дискомфорт.
B12 за разлика от други водно разтворими витамини се натрупва в организма. Ако “резервоара” вече е пълен, всичко отгоре не е на оферта.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.05.12 16:00.