Първоначален дневник

Темата е заключена.

05.05.12
17:34

Здравей те,
Аз съм на 16 през юни ще стана на 17. Аз съм активна спортистка, тренирам лека атлетика (Спринт 100м и 200м).
От дълго време смятам да си създам хранителен режим, защото с правилен хранителен режим ще подобря постиженията си.
Въпросът е как да го направя ?

05.05.12
17:44

Погледни на нещата така... Ти вече имаш хранителен режим. Всеки ден ядеш нещо, нали? Просто започни да променяш малко по малко сегашния си “хранителен режим” в такъв отговарящ на целите и нуждите ти.
Може да започнеш като прочетеш следните две неща:
Как да променим хранителните си навици
Мини гид за диетите при новаци

GI

05.05.12
18:25

Ръст тегло и най-вече ЦЕЛИ :P,за да ти се даде идея аз не знам какво искаш релеф,мм,сила и тн.

05.05.12
18:48

ЛюбенК мерси за двата линка ще ги прочета!

Така значи искам да стана 50 кг за да стана по бърза и да дам още по-добро време на следващото си състезание, но не искам да спазвам строга диета, а просто да си създам хранителен режим! Така висока съм 160м и тежа 53 кг. Горе долу знам какво трябва да ям и колко течности на ден да пия, но не знам как да си разпределя храненето и как да си смятам дневните калории!

GI

05.05.12
19:19

http://www.bb-team.org/hrani тук са написани всички стойности за 100гр калории мазнини въгл и тн.,а за режима си сметни нужните калории и свали с 500 за да си на загуба и да свалиш кг,но така мисля,че няма да станеш по-бърза.На 160см 53кг ми се струват добре,но ти си знаеш Иначе си яж каквото ядеш и ти харесва избягвай тестата,пърженото,газираното и тн. И за добра мм от 2,3-5гр белтък на кг
Успех

05.05.12
19:32

Много благодаря за ценните съвети, но имам още един въпрос ! Как се смятат дневните калории? Защото нямам грам представа, само знам, че трябва да са 2000!

GI

05.05.12
19:52

http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum четеш и смяташ :P

05.05.12
19:55

Много благодаря ще го прочета и после ще пиша !

05.05.12
20:02

А ровни малко в този сайт де :). В едната статия има линк към една друга - “Калориен баланс и калориен оптимум”. Там има формула, по която може да сметнеш ориентировъчно от колко енергия се нуждаеш и т.н.
Като разбереш колко трябва да са дневните калории, ще се чудиш колко от тях да са от мазнини. Пък после наситени ли, ненаситени ли. Растителни или животински, пък сутрин ли вечер ли.....Няма край (особено ако се вманиачиш като повечето в началото).  После ще разбереш за цикличното и Баааам!- Защо е толкова сложно всичко? Ми ‘щото и хората са сложни.
Затова направи го просто - с малки стъпки и постепенно, без да си шокираш организма и същевременно си изградиш и следиш “обратната връзка” с тялото.
Затова сядай да четеш.

Мнението беше редактирано от ЛюбенК на 05.05.12 20:03.

05.05.12
20:23

Непременно! :) Точно това ми е целта да не си тормозя организма с строги диети, защото все пак съм активна спортистка и ми трябва енергия!
Много ви благодаря за съветите!

GI

05.05.12
21:27

Сподели с нас какво си избра и какво и сметна ако ти остане време,че ми стана интересно :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1