Аминокиселини - комбинация?

06.05.12
22:31

Здравейте.Тренирам 4 пъти в седмицата (понеделник,вторник,четвъртък и петък) и мисля за тези дни да си взема да приемам преди тренировка аминокиселини Scitec AAKG(Аргинин алфа-кетоглутарат), а в останалите дни, когато не тренирам правя кардио вкъщи на велоергометър или бягам и мисля за преди и след кардиото да си взема Комплексни аминокиселини на Scitec Amino 5600 за да не губя мускулна маса.Според вас мога ли така да ги комбинирам тези аминокиселини?

06.05.12
23:22

Мани го тоя аргинин.Вземи си БЦАА вместо него за да не губиш ММ като правиш кардио.

06.05.12
23:29

Хаха.Мерси.Ти май ми отговори и тук и в още един форум на същия въпрос по същия начин.Ще си взема БЦАА.

И гледай да са на пудра, че на таблетки излизат много нетънко .

07.05.12
18:49

Остей аргинина, а не вземай Амино 5600, а земи глутамин. На Сайтек 600гр. дето е излизал доста добре. Ако не се лъжа около 36лв. за 100 дози :)

07.05.12
21:57

За да не пускам нова тема, а и тъй като продукта който ще покажа е аминокиселинен, затова пускам един линк, за да видите как може да бъдете излъган от подобни сайтове, продаващи магически добавки. http://www.xtremepower.net/ingredients.aspx
Значи в този сайт се рекламира чудотворния продукт, които струва за 30 дози 69 лева (отделно доставката). Ако се вгледате в съдържанието, ще видите само аргинин, а отдолу като деливери систем два минерала и един витамин. Не вярвайте на подобни сайтове, за да няма неприятни изненади.
Ако не е подходящ този пост, то моля администраторите и модераторите за извинение и да го изтрият.

HE

07.05.12
22:52

Добре им го напомняш ама пусто не слушат!
Иначе има тема по въпроса, както всяка година. Първо преди лятото изкарват някакъв продукт, който едва ли не прави чудеса за мускулите, а по средата на лятото да не са дискриминирани дебеланите - чудото за премахване на мазнини :D
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/57532

21.05.12
21:40

Искам да получа компетентно мнение по въпроса по колко аминокиселини да пия на ден.За първи път ще пия и мисля да си взема Амино 5600 на саитек(поне такива има във фитнеса).Четох че рябва да се приемат преди след тренировка и преди лягане,но аз тренирам до около 21:00 и затова има ли смисъл да ги пия преди лягане?Казаха ми да пия по 6-8 но зависело от килограмите.Аз съм 76.

28.05.12
23:55

По въпроса: на насипната форма пишеше 1 доза да е 15г. По-точно е измерването на база тегло, ти си лек, затова може и по-малко, но мненията за всички ЕАК/чисто тегло не съм виждал. Повечето изследвания са за БЦАА. Оптимума на левцина на база тегло е 0.045-0.06гр/кг (Източник:слайд номер 10), а съотношението следва да е 4:1:1 в полза на левцина .
Ключовият момент за (Е)АК е веднага след ставане, спират катаболизма (осн левцина). След това между храненията, преди, може и след тренировка - тук има различни мнения, ако в осн хранения си бетон с протеина, можеш да минеш само с БЦАА или само левцин. Прочети в т-нейшъна за амино пълсинг.

Предполагам знаеш че аминнокиселините са надстройката, базата е стоманена диета. Ако си начинаещ също няма сми - ше растеш и само с повечко яйца на ден.
Ако си със стаж, знаеш че комплексни, есенциални излизат най-скъпо от всички опции.
От това подмножество, прибл равни по цена са сайтек и на Бълкпаудърс. НО на бълк имат по-добър амино профил: в еднакви дози, левцина е 5г, колкото според посл данни е оптимума за 1 пиене за човек 90 към кила. На сайтек имат наполовина левцин в доза.(Има по-стари изследвания че и 2.5г са ок, вероятно затова са толкова) На теб ти трябват към 3.5 гр, - и за теб е под оптимума.  Сега се смята че левцина е ключовата АК за анаболен безпредел :D (devil) :D

Моят консервативен съвет: купи си само левцин, супер евтин е от Бълка в сравн с цената в БГ, инджой промоцията, евентуално после БЦАА. За бг стандарта систематично ползване на ЕАА не препоръчвам.

Мнението беше редактирано от K K на 29.05.12 00:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1