Не се ли ядосвате..

06.05.12
22:34

Не се ли ядосвате, когато правите всичко както трябва, храните се правилно, тренирате правилно и спазвате всичко и в крайна сметка някой, положил много по-малко усилия има много по-добри резултати от вас. Примерът е следния. Тренирам от около година, спазвам хранителен режим нон-стоп, прочел съм половината статии в бб-теам, тренирам редовно без никакви прекъсвания и един от нашия клас, който не спазва хранителен режим, яде у тях преди училище вафла, в училище мит, баничка или някаква друга закуска, след това някакви други боклуци и така, а има много по-добри резултати от мен, освен това не тренира правилно, прави по 4-5 упражнения за бицепс (около 20 серии), не тренира крака, защото било много трудно и чат-пат играел футбол, не прави клек, тяга и др. упражнение и вдига с не много големи тежести, освен това лятото не тренирал, защото го мързяло. Цяло лято не тренира и въпреки всичко е направил завидно тяло, което аз с много тежки тренировки и яко храна не мога да направя, кажете ми вие попадали ли сте на такива случаи (предполагам сте) и не ви ли ядосва факта, че някой, който полага толкова по-малко усилия от вас, получава повече?

06.05.12
22:48

Другия път си избирай по-внимателно родителите :D

06.05.12
22:53

За да не изпадаш в такива драми, просто спри да се сравняваш с другите, давай всичко от себе си и не си мисли, че на другите им е по-лесно отколкото на тебе...

06.05.12
23:02

Мен ме е срам да кажа от кога тренирам... така че- тренирай си и се сътезавай със себе си и гледай да се подобряваш, ако почнеш да се депресираш и да го мислиш по-скоро лоша услуга ще си напаравиш. Имаш ли прогрес- супер давай така макари и бавен тий си е твой ; )

06.05.12
23:23

Дай да му го видим това завидното тяло..

Погледнах ти дневника, ако се чудиш все още къде ти е проблемът, погледни там. Не обвинявай родителите си. И не говори за тежки тренировки, защото не правиш такива.

Стани първо значително по-силен и тогава питай защо нямаш завидно тяло (вероятно ще го имаш вече).

06.05.12
23:50

Дам,аз познавам 3-ма ;дд.Обаче това не ме ядосва,ако спазваш хранителният си режим и тренираш редовно в продължение на 1-2 години,този твоя съученик или какъвто е изобщо няма да може да се мери с теб ;) Както се казва: “Може да е бавно,но е качествено...”.Аз от баничките и бюреците маса не качих,а колкото и странно да звучи - изкарах плочки,но пък съм Ектоморф :Дд

Позната история :D Ген, психическа нагласа... По-глупавите хора често тренират по-интуитивно и това дава най-добри резултати. А и не се товарят психически, което е от голямо значение :D Наскоро гледах филм за Арнолд, в който казваше, че в най-ранните си години са тренирали по 6 часа и тогава точно е имал най-голям прогрес.... противно на всички статии и теории, нали?! ;) И аз четях списанията и тренирах и ядях много и резултата беше силна, но безформена фигура.. Тъпчех се с въглехидрати като невиждал, понеже съм ектоморф и ВВД е най-добрия избор за мен. Да, ама не. Трябва да експериментираш и да намериш правилния начин за хранене и трениране за теб по метода на пробата и грешката. Това е! :)

07.05.12
00:05

Аз имам един много прост въпрос - изчисляваш ли си приетите калории? т.е. мериш ли си храната?
И аз бях прочел бая статиии и какво ли не.. и си стоях едни килограми (поне мазнините се горяха). Една седмица след като си купих кантарче, и проблемите ми се решиха.  Това е най-сигурния начин - няма правилно не правилно хранене, ако приемаш по-малко отколкото гориш ще си стоиш на едно място (или по-лошо).

07.05.12
00:19

Може би твоят съученик е генетично по-надарен да напредва в спорт като културизма от теб. Това не е повод да се отчайваш. Има много ектоморфи в света на културизма, за които качването на мускули е било по-трудно, отколкото при други. Потърси в Гугъл Frank Zane или просто напиши Arnold. Бих казал, че и двамата са успели да направят завидна физика.
Когато бях на твоите години и аз познавах доста момчета, които растяха като гъби и бяха силни като бикове. За жалост те вече не се занимават с какъвто и да е спорт, докато аз продължавам и ще продължавам ако е рекъл Господ, да тренирам, далеч надминавайки ги и по постижения, и по размери. Гарантирам ти, че ако правиш всичко както трябва ще останеш доволен. И знай, че както е казал един много знаещ човек - доц. Владимир Боянов - “В културизма всеки се състезава със самия себе си - това, което е бил вчера, това което е днес и това, което ще бъде утре!” Просто следвай това правило!

07.05.12
00:52

И аз ти погледнах дневничето ами просто с времето ще стане първо, че си ектоморф, 2ро все още нямаш необходимата сила, но не се отчайвай и продължавай да тренираш и ще стане..

п.с. може да дигнеш още калориите :)

07.05.12
00:59

По-глупавите хора често тренират по-интуитивно и това дава най-добри резултати. А и не се товарят психически, което е от голямо значение

Това прави ли ги в крайна сметка по-глупави?

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 07.05.12 01:00.

казано от Infernaloverkill на 07.05.12, 00:59:

По-глупавите хора често тренират по-интуитивно и това дава най-добри резултати. А и не се товарят психически, което е от голямо значение

Това прави ли ги в крайна сметка по-глупави?

Глупави е просто дума с негативно звучене, измислена от хората с логическо мислене за да се чувстват по-превъзхождащи. По ирония това е далече от истината. ;) А има глупави и глупави...

07.05.12
02:28

Бачкаш 12 часови смени, а на края на месеца нямаш пари за сметките, за личен автомобил или нещо от сорта, а Мерцедес, чувам пак, някой хвали се купил си днес? Не се ли ядосвате.. :}

07.05.12
09:38

А питал ли си го тоя твоя съученик какво взима?
Правилата на форума забранват да напиша какви може да са причините да има по-добри резултати от теб, но това, което ми прави впечатление напоследък е, че точно във вашата възраст се увличат по ‘специалните’ медикаменти.
Останалите възможни причини за по-добрите резултати на твоя съученик са ги написали съфорумците.

Иван

07.05.12
09:45

Не знаем нищо за този, с когото се сравняваш, нито за теб, но все пак е валидно - това трябва да те мотивира още повече. И все пак си ревизирай всичко - сън, духовен свят, храна, тренировки

Не се ядосвам за нищо друго освен конкретен проблем какъвто имам в момента и той е продължителен за жалост. А особено за такива глупости... Това е като да се ядосваш как може съседът ти да кара по-хубава кола от теб, а да не работи ;)

07.05.12
12:41

То ектоморф да си е най-айляшко, кво се оплаквате :D

07.05.12
12:45

казано от Riko на 07.05.12, 12:41:

ДА бе да, предпочитам да съм си ендоморф.
По-труден е процеса сваляне, но ако си стриктен може да си играеш с килограмите, както искаш, трупаш ММ, чистиш и т.н.
Докато ендоморфа - Какво?
Ядат безумни количества храна, тъпчат гейнъри и пак кожа и кости, бегай!

07.05.12
13:01

‘’Но ако си стриктен’‘.

Ектоморфът си е ектоморф, докато не стане силен. Илюзията, че те качват по-малко маса е заради по-грацилния фрейм... Тоест трябва да се качат повечко килца, за да се стигне впечатляващия вид. Аз като скелет съм баш екто, никога не съм качвал маса ‘случайно’... но имам точно толкова мускул, колкото се очаква да имам при тази сила.

Не живеем в идеален свят, не е работа винаги да си много стриктен, а за да изглежда добре (поне по моите разбирания)... ендоморфът трябва да е доста стриктен и дори тогава може да има големи трудности при свалянето*.

*освен ако не се храни ВМ-НВД (trollface) :D

Към автора: Аз лично не се дразня :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.05.12 13:03.

07.05.12
13:10

казано от Voyager на 07.05.12, 13:01:

‘’Но ако си стриктен’‘.

Ектоморфът си е ектоморф, докато не стане силен. Илюзията, че те качват по-малко маса е заради по-грацилния фрейм... Тоест трябва да се качат повечко килца, за да се стигне впечатляващия вид. Аз като скелет съм баш екто, никога не съм качвал маса ‘случайно’... но имам точно толкова мускул, колкото се очаква да имам при тази сила.

Не живеем в идеален свят, не е работа винаги да си много стриктен, а за да изглежда добре (поне по моите разбирания)... ендоморфът трябва да е доста стриктен и дори тогава може да има големи трудности при свалянето*.

*освен ако не се храни ВМ-НВД (trollface) :D

Рекмламираш го ВМ-НВДто! Иначе към автора мога да ти кажа, че една камара хора се правят , че не тренират и се правят, че не се хранят както трябва, а всъщност си дават доста зор. Но от друга страна и гена си играе ролята.

07.05.12
13:15

Пошегувах се за вмнвд-то, мисля че е станало ясно :p

DO

07.05.12
13:19

Много просто - този,който без да си дава зор прави големи мускули защото тренира билдърски и се храни с много въглехидрати.
А ти хал хабер си нямаш какво правиш,и копираш от тук от там.

07.05.12
13:34

казано от dr jack на 07.05.12, 13:10:

Рекмламираш го ВМ-НВДто!

Толкова, колкото и аз:)))
Не съм чувал да има рекламни лица на ВМ хранене или пък на ЦХ...ако чуеш, че някъде набират, подай сигнал, да ходя да пусна едно СВ:))))

07.05.12
15:58

Примерите с BMW - та бяха НЕ НА МЯСТО !

Ядосвам се разбира се, аз съм инат и завистлив човек :).
В конкретният случай погледнато буквално ти не знаеш дали той не е тренирал лятото и дали не те е лъгал ? Нищо не знаеш за него освен ако очите му не са телевизор ! Може да е взимал ама да си мълчи, може да се спуква да тренира ама да лъже.

Не се сдухвай, продължавай да тренираш, тренирай по - тежко и нещата ще станат така както го искаш.

07.05.12
16:04

Навсякъде ги има.И аз имам един по-генетично надарен ,това което взима той е здраво ракия вино уйски и тн.Май доста му помага ... + 1-2 хамбургера и една манджа.

Колкото по-рано разберете, че в живота няма равен старт толкова по-добре ще живеете.

07.05.12
19:03

казано от Puppy на 07.05.12, 12:45:

казано от Riko на 07.05.12, 12:41:

ДА бе да, предпочитам да съм си ендоморф.
По-труден е процеса сваляне, но ако си стриктен може да си играеш с килограмите, както искаш, трупаш ММ, чистиш и т.н.
Докато ендоморфа - Какво?
Ядат безумни количества храна, тъпчат гейнъри и пак кожа и кости, бегай!

Ми тва не е вярно, стига да хапват качват мускул, по-бавно, но чисто и винаги могат да си угаждат без да се притесняват от омазняване. По-готино от това накъде. Разбирам, че трябва да се мисли оптимистично, но по-добре да бъдеш реалист, само идиот би искал да е ендо :Д

Сега да не кажеш, че от стероидите е станал такъв :Д

Мнението беше редактирано от Riko на 07.05.12 19:04.

07.05.12
19:12

Направо ти го казвам. :)

07.05.12
19:21

казано от Riko на 07.05.12, 19:03:

Сега да не кажеш, че от стероидите е станал такъв :Д

Мнеее, разбира се, че от банички и боза :D

07.05.12
19:27

Аз ще споделя моята история за това колко ‘’безнадеждно’’ е да си ектоморф.

Почнах на тегло от 45кг на ръст 170см. Първите месеци може да се каже, че не качих абсолютно нищо и обвинявах гена си (бърз метаболизъм, тънки кости и куп други глупости). Яденето ми беше подчинено на някакви абсурдни принципи и естествено, те не работеха. Хаха, даже помня как нашите ми казваха да не се тъпча излишно, защото това е ген и всичко отива в тоалетната.

Изведнъж небесно прозрение - тренирах само на машини и от време на време с някой дъмбел и няколкото качени кила не изглеждаха особено внушително на крехкия ми скелет. Започнах да тренирам и със свободни тежести, ефект имаше, но беше доста разочароващ (55кг пишлеме).

Почнах да клякам и качих 10кг. След това още 10кг. И дори в най-мазният си период, всъщност имах някакъв релеф.

След това оставих тежестите и от тогава не съм се върнал към тях. Но научих едно - нищо не бие клекът в много повторения, когато става дума за бързо качване на маса. И ако някога пак имам мерак да ставам батка, ще знам начин, който всъщност работи. И е като магия.

07.05.12
20:02

Аз повече няма да пиша, не мисля, че има смисъл :D
Само ще ти кажа, че милиони хора взимат ААС и не могат да се приближат до 1/10 от нивото на тези хора (културистите, в случая Кевин) , така, че недей се опитвай да ми казваш нищо ;-)

07.05.12
22:04

‘’Не се ли ядосвате, когато правите всичко както трябва, храните се правилно, тренирате правилно и спазвате всичко и в крайна сметка някой, положил много по-малко усилия има много по-добри резултати от вас. ‘’

- Не, защото това няма да реши ‘’проблема’‘, а напротив - ще го задълбочи. Като се ядосваш увеличаваш нивото на Кортизол  в организма си и така няма да увеличиш прогреса си. Разбира се, не може да отвръщаме с ‘’яростта ще те изяде отвътре, бъди смирен и намери просветлението, не бъди лош човек ‘’ всеки път, когато ни псуват на майка, но за такива глупости не мислиш ли, че е излишно? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1