По колко вода е полезно да се пие на ден

12.08.06
12:06

Спориме тука с един.
Той казва че ако пиеш по 6 литра вода на ден си скапваш тотално сърцето и бъбреците. Вярно ли е това ????

12.08.06
12:16

ДА повече от 4л е вредно

FZ

12.08.06
12:51

[quote author=“Batgogo”]Спориме тука с един.
Той казва че ако пиеш по 6 литра вода на ден си скапваш тотално сърцето и бъбреците. Вярно ли е това ????

3 литра вода на ден е добре.

12.08.06
12:54

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=15536&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%E2%EE%E4%E0
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=15243&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%E2%EE%E4%E0
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12408&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%E2%EE%E4%E0
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=7966&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%E2%EE%E4%E0
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=8271&highlight=%EA%EE%EB%EA%EE+%E2%EE%E4%E0

Това са само малка част от темите  :wink:

12.08.06
14:26

[quote author=“3230”]ДА повече от 4л е вредно

Това с повече от 4 л на ден на някое момиче го разправяй. Зависи от килограмите и т.н. Не може да си 60 кг и 110 кг и да приемаш еднакво количество вода! Аз под 6л на ден не падам, не защото се насилвам, защото ми се пие, стигал съм и повече, но тогава усещам дискомфорт. 100кг съм!

12.08.06
14:53

Еми да зависи от КГ обаче аз говоря за средно 80кг а иначе водата в  повече натоварва бъбреците, особено ако се пие вечер и е вредно за кръвното. Иначе аз пия по 3,5 л на ден, а докато тренирам по 2 л

12.08.06
18:17

[quote author=“YODA”][quote author=“3230”]ДА повече от 4л е вредно

Това с повече от 4 л на ден на някое момиче го разправяй. Зависи от килограмите и т.н. Не може да си 60 кг и 110 кг и да приемаш еднакво количество вода! Аз под 6л на ден не падам, не защото се насилвам, защото ми се пие, стигал съм и повече, но тогава усещам дискомфорт. 100кг съм!

напълно съм съгласен YODA аз съм 78 килограма и пия по 4 литра на ден без мрясното мляко още 1 литър ;) но пак при секи е различно.
По Фиттнес Мания на Киро Скалата предаването имаше един гост които каза че кагато е в период на качване на ММ пиел по 16-18л. вода  :shock: така и не разбрах с какво толкоз му помагала тази вода че толкова да се налива и имало някъв начин по които може да пиеш толкова вода без да се назорваш ....  :lol:

14.08.06
01:39

Колкото повече, толкова повече :) до обед гледам да имам поне 2 литра, за целия ден да не падам под 5, ако имам постоянно кенеф на разположение ще пия по 10

23.08.06
19:47

мале мале специално за водата знам от доцентката ми която ми лекува бъбреците , че водата НЕ Е ВРЕДНА за бъбреците тя помага за пречистването им от камани и отпушва пикочните канали , за първи път чувам , че била вредна ала бала ... за спортисти приема на вода е от 50-100мл на КИЛОГРАМ само си правете сметките , но да вреди на бъбреците специално абсурт !

23.08.06
20:56

[quote author=“bezstrashen”]мале мале специално за водата знам от доцентката ми която ми лекува бъбреците , че водата НЕ Е ВРЕДНА за бъбреците тя помага за пречистването им от камани и отпушва пикочните канали , за първи път чувам , че била вредна ала бала ... за спортисти приема на вода е от 50-100мл на КИЛОГРАМ само си правете сметките , но да вреди на бъбреците специално абсурт !

Добре тва за тебе е абсурд обаче нали знаеш че витамините по принцип са полезни за организма, обаче ако се прекали започва да вреди, същото е и с водата тя пречиства но прекалиш ли започва да вреди, а да не говорим за неща като минерализация и PH

23.08.06
21:30

3230 така е обаче аз говоря само за 50-100мл на килограм , нз за човек да е умрял от препиване , вярно е че има и такива неща дето казваш , оба4е аз не съм маниак да пия по 100л на ден и неможи да ме убедите , че над 4л вода е вредно , та според теб над колко литра вода е вредно за един нормален човек около 80кг. ???

23.08.06
23:23

[quote author=“bezstrashen”]3230 така е обаче аз говоря само за 50-100мл на килограм , нз за човек да е умрял от препиване , вярно е че има и такива неща дето казваш , оба4е аз не съм маниак да пия по 100л на ден и неможи да ме убедите , че над 4л вода е вредно , та според теб над колко литра вода е вредно за един нормален човек около 80кг. ???

Над 5,5 в не тренировачен ден иначе в трен може повече

Водата - колкото повече, толкова по-добре и по-здравословно. Не може 80% от тялото ти да е вода и да казваш че тя е вредна :)

http://www.bb-team.org/nutrition/000732.php

RE

24.08.06
01:18

За бъбреците едва ли е вредна, но за сърцето в големи количества да.Поне това е моето мнение по темата.
То просто се чувства. Напийй се яко и ще разбереш.Тук всеки може да разбере сам за себе си дали е полезно или не.Според мен кръвното се вдига и сърцето се натоварва.в това съм сигурен.Говоря за големи количества вода изпита наведнъж.за това е добре да се приема по -често, но по по-малко. :wink:

24.08.06
10:32

да е в малки количетва и според мен не е вредна , а за големи на веднъж съм пробвал , изпих 2л и половина и неиздържах и ги повърнах , правете ти изводите  :roll:  :lol:  :lol:

24.08.06
13:11

Ами човешкото тяло е прецизен “механизъм” и водата контролира крехкия БАЛАНС на електролити в тялото. Забележете че пиша крехкия което означава че всяко под и над не е добре а и не е нормално да се пие вода на сила. 3,5 литра вода дневно са напълно достатъчни за нетрениращ човек.
Не ви карам да се съгласявате с мен просто пиша каквото знам wсеки си има право на мнение

24.08.06
13:29

[quote author=“3230”]ДА повече от 4л е вредно

Не мисля така и зависи от личното ти тегло.

Аз лично гледам да пия колкото мога повече.

24.08.06
14:14

Както казваше един от доцентите в НСА -  като качваш ММ трябва да се пие по мнооооого вода, а като отслабваш - още повече  :lol:

24.08.06
14:51

През лятото по 4 литра + ;)

07.05.12
12:47

Абе много мнения има и всички тези мнения ме объркаха още повече ...  аз също имам въпрос... Аз съм на 20г.  175-6 см висок и тежа около 78-80 кг... пия креатин монохидрат,но не знам колко вода да пия на ден... понеже знам , че креатина задържа вода ... на тренировка пия по 1.5л вода ...  Та ... някой ще ми каже ли колко вода на ден трябва да пия ... аз попринцип пиех по 8 литра на ден.. смисъл 1.5 на тренивовка и 6.5 в нас  , но корема ми много се подува все едно имам бирено шкембе и не е приятно ... Мерси предварително  :)

Макар, че си “възродил” близо 6 годишна тема, ще ти кажа личното си мнение. Пий вода колкото ти се пие, гледай постоянно да имаш вода около себе си и да си хидратиран, 3-4 литра е нормално за мен, повече е излишно натоварване на бъбреците (което си зависи от много неща, като килограми, прием на медикаменти/суплементи и т.н., но за средностатистическия мъж). Но в никакъв случай не мисля, че е полезно да се наливаш с вода и да си подут по цял ден и да ти е тежко, само защото така било “полезно” Аз лично пия по около 3 литра(лятото повече, но просто тогава и тялото си има нужда от повече) и се чувствам перфектно.

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 07.05.12 13:42.

07.05.12
13:57

Много мнения, много нещо...затова се объркваш...защото всеки пише, еми аз пия х литра и съм добре, оня пиел 18 литра и той бил добре...един лекар ми каза че 15 литра си е ОК, шамана на катуна в Буковлък, че ще се отровя...
Казвам ти аз колко пия и съм го зачел на достатъчно много места, написано от хора, които теоретично и практически са се доказали.
Та...разделяш си теглото на две и го умножаваш в унции...една унция е 28-29 грама.
За мен 44(45)кг. х 28.5 = около 1.3литра вода на ден. Това е абсолютния минимум, който аз пия на ден, независимо дали тренирам, или не...
Не пия никога повече от 3-3.5 литра, защото така ходя до малка нужда по 20 пъти на ден.
Пробвал съм и над 5 литра, но тогава почвам да зачестявам голямата нужда...

Тия, дето пишат че пият над 10 литра вода на ден и са под 95кг., ще им повярвам, като изкарам една седмица с тях и аз им сипвам в бутилките:)))

07.05.12
14:16

Аз пия колкото ми се пие...тялото ти само знае колко му е необходимо, за да поддържа хомеостазата си ! Струва ми се излишно и водата да си следиш с капкомера...

07.05.12
15:01

Много рядко успявам да изпия повече от 1,5 литра вода на ден при тегло от около 88 кг, и то ако пия дори да не съм жаден. Всеки ден пия и поне 0,5 литра мляко. От колко вода има нужда тялото зависи много от дейностите през деня, тоест колко сте активни, и от това каква храна консумирате. Иначе под формата на бира мога да изпия доста повече но вода просто не ми се пие много. Също така се потя много по-малко в сравнение с другите, дори и при физическо натоварване.

Според това, което съм чел и знам, минималното препоръчително количество вода дневно е 30 ml за всеки 1 kg телесно тегло. При интензивен тренировъчен режим това количество е добре да бъде увеличено до около 50 ml/kg. Според мен може и повече, в зависимост от характеристиките на дехидратацията за съответния ден (степен, скорост и т.н.).

Относителни са нещата, зависи и от същността на тренировките (които имат отношение и към дехидратацията де). Вчера само между 12:00 и 15:30 часа изпих 3.5 литра вода... в този интервал от време играх непрекъснато тенис на корт - на открито и изцяло на слънце. По време на тренировка по волейбол изпивам 1.5 литра вода съвсем спокойно, но тя е винаги на закрито и не при такава температура. По време на фитнес рядко стигам до 1 литър вода, обикновено е 600-700 ml. Споменавам всичко това, защото при мен разликата е голяма и съответно това директно се отразява на общото количество течности за деня.

07.05.12
16:43

И какъв е извода за мен ... колко вода трябва да пие един 176см висок човек на 20 г 78-80кг тежащ , трениращ фитнес и пиещ креатин монохидрат ... доколкото разбрах 4 литра са ми достатачни + 1.5 на тренировка  :) ама еи тва че задържам вода ме стимулира да пия повече защото искам да стана по-голям  :)

07.05.12
16:54

Ако от моят пост и този на Колето не можеш да се ориентираш...си пий, колкото искаш...:))))

Иван

07.05.12
17:03

казано от Donnie Yen на 07.05.12, 16:43:

ама еи тва че задържам вода ме стимулира да пия повече защото искам да стана по-голям  :)

Като питате в интервютата “какво ви е мнението за съвременната фитнес индустрия”...ето я съвременната фитнес индустрия в едно изречение (wave)

07.05.12
23:41

казано от slavko на 07.05.12, 13:57:

Тия, дето пишат че пият над 10 литра вода на ден и са под 95кг., ще им повярвам, като изкарам една седмица с тях и аз им сипвам в бутилките:)))

Ако съм 85 кг претеглен сутрин и изпивам по 6-7 литра вода на ден и тоест мога ако се зоря да стигнеш до 10 даваш ли нещо или просто да се намираме на приказка :D

Само като информация, скоро попаднах на добре написана статията за това, че всъщност препоръките за дневен прием на течности е крайно завишен. Споменаваше се, че са нужни не повече от 1 до 1,5л. дневно. Дори при спортистите нуждите не са чак толкова големи. За съжаление не мога да я намеря (нещо тия дни само губя bookmark-ове), но ако я мерна ще я постна.

Иначе аз пия като минимум 2,5-3л. вода, но не повече от 4-5л. дневно. И по-малко вода ми стига, на 2л. също се чувствам добре и се справям в тренировките, но интуитивно тялото ми си иска около 3л.

08.05.12
09:44

казано от Teen Power на 07.05.12, 23:41:

казано от slavko на 07.05.12, 13:57:

Ако съм 85 кг претеглен сутрин и изпивам по 6-7 литра вода на ден и тоест мога ако се зоря да стигнеш до 10 даваш ли нещо или просто да се намираме на приказка :D

Давам ти голям тиквен плевенски медал...много съм раздал от тях и то за подобни начинания:)))

08.05.12
14:11

Не се бъзикам :))
Тъй или иначе водата я меря в шишета по 1,5 L :D

08.05.12
14:16

Пия по 2 л вода само до обяд с кафето...след обяд малко по-малко(към 1-1,5 л ) а вечер изобщо,или 1 чаша примерно...това го правя интуитивно а иначе съм чел някъде,че не е хубаво вечер да се наливаш много,защото ако легнеш с 1-2 л вода в стомаха...много се товарят мотора и бъбреците.

08.05.12
14:27

Аз пия средно по 2л на ден. През деня като не ям, почти не ми се пие. Даже пия насила 2-3 чаши до като съм на работа. Абе все си мисля, че ако ми трябваше повече вода, тялото ми щеше да си я иска чрез жаждата. Да се напъвам да пия по 3-4 л защото някъде го пишело...

Мнението беше редактирано от NeDD на 08.05.12 14:27.

08.05.12
14:40

Апетитът идва с яденето мой човек :))

23.05.12
10:49

Аз така и не успях да се преборя със себе си, та си е постижение да изпия повече от половин литър. Ей така, чиста вода не мога и съм си купувала страшно много степчета и други глупости, само и само да стигна до литър дневно. Но съм чувала какви ли не теории - от това, че е нормално да се изпиват по 3 литра, до това, че като организмът ти не те подсеща и не го изисква, нямало нужда да се измъчваш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1