08.05.12
01:55
Здравйте, искам да ви попитам дали след приемането на глутамин може да има някакви странични ефекти? Може ли да се порасне на височина от него, тъй като стимулира производството на хормон на растежа. Какво мога да постигна ако го пия? Мога ли да се възтановя напълно с него за оптимален мускулен растеж и каква е най-добрата доза? На 19 години съм, след около година прекъсване започнах да тренирам отново. Приемам протеин Майофюжън на Гаспари преди и след тренировка. Достатъчно ли е за покачването на чиста мускулна маса. Комбиниран е с високо белтъчен прием разделен в 4-5 хранения. Тренирам 5 пъти в седмицата. Благодаря :)
08.05.12
02:55
Попринципсе пие по 20-25 грама на ден но при положение че пиеш и протеин може да приемаш по малко към 15гр примерно.На височина няма да пораснеш от глутамин.Ако го пиеш можеш да постигнеш по добро възстановяване и да предпазиш мускула от разпад.Само с глутамин да се възстановиш незнам, но ти пиеш и протеин което е доста добре за възстановяване.Дали е достатъчен приема на протеин зависи от това какъв ти е хранителния режим.Ако с храна си добавяш достатъчно протеин значи е достатъчен приема ти.По това което си написал за режима според мен е достатъчно 2 приема разделени преди и след трен.Глутамина го пий преди трен,след трен и преди лягане.Сутрин те съветвам да не го пиеш тъй като кортизоловите нива са най-високи тогава и не е хубаво да се пие глутамин точно тогава макар че доста хора си го пият и сутрин.Странични ефекти от приема на глутамин според мен няма да има.
Прочети тази статия за глутамина може да ти е полезна - http://www.bb-team.org/articles/869_glutamin-kralyat-na-aminokiselinite
08.05.12
12:47
казано от Marto на 08.05.12, 09:56:
Бихте ли ми препоръчали добър глутамин
08.05.12
12:59
Аз бих добавил Primaforce Glutaform.Цената му е уникална качеството също.Даже в bodybuilding.com е най-високо оценен от тези които имаме в БГ
08.05.12
16:58
Значи аз си бях взел един много евтин правеха го тук в Saarbruecken fsp line нещо такова беше и го пиех по 10-15гр слагах си го в протеиновият шейк и да ти кажа добре се чуствах възтановява си с други не съм имал опит,но вече си вземам в протеина да е глутамина и не го взимам отделно :P
Успех