Сутрешни тренировки - правилно ли ги разполагам във времето?

Здравейте! Може би този въпрос вече е намерил отгоори из страниците на форума, но след известно лутане по темите не успях да стигна до някакви изводи.

На НВД съм от седмица и гледам да го съчетавам с тренировки - цялостни, със собствена тежест. Правя лицеви, коремни преси, планкове, бърпи-та, клекове и разучавам вариациите им, въртя и велоергометър. Всичко правя вкъщи, за да пестя максимално време. Въпросът е, че в момента ми е малко по-натоварено ежедневието и за спорт ми е най удачно да ставам рано и да действам веднага след сън. Режимът ми отскоро е ставане в 6:30, пия вода, изяждам един грейпфрут и след това тренирам 45 мин (гледам да е максимално интензивно, без размотаване, големи почивки и т.н.) След това закусвам с 3 белтъка от варени яйца и 60 гр. овесени ядки във вода и натам продължавам вече по НВД режима - не навлизам в подробности, защото не е това раздела за тях :)

Въпросът ми е правилно ли разполагам тренировката спрямо храненето и спрямо деня като цяло? Месец и половина няма да имам време за следобедни тренировки и търся за този период оптимума - хем да горя мазнини, хем да развивам мускулатура. След това вече ще може по сериозно да разгърна тренировките и даже вече да пристъпя към зала.

Поздрави!

GI

07.05.12
22:28

НВД +тренировки сутрин на гладно=сериозно сваляне на кг сутрин на гладно се горят най-много мазнини :P,друг е въпросът колко сила ще ти остане през деня

Ами действа ми по-скоро ободряващо, защото след това цял ден вися на компютър и чертая :D Притеснява ме дали мускулите по това време са “недохранени” и няма да ги горя и тях. Тренировките значи е по-добре да ги правя още преди първите въглехидрати за деня - така ли?

Мнението беше редактирано от Александър Тодоров на 07.05.12 22:50.

Нищо ти няма на мускулите, не ги жали толкова.

Добре си е разположена тренировката. Аз бих пропуснал грейпфрута преди тренировката. Ако ще ядеш нещо преди нея, нека е нещо от сорта на белтък или суроватъчен протеин.

След тренировката също вкарай повечко протеин и вече си карай по план до края на деня.

Благодаря отново за отговорите :)

08.05.12
22:02

Попринцип сутрин е наи добре защото цял ден ще възтановяваш но може да загубиш ММ така че повечко протеин :)

13.05.12
02:38

Само 1 въпрос имам аз .. под сутрин на гладно се разбира като станеш нали ? .. В смисъл не е задължително да е към 8 часа .. ако стана в 10 и 10:30 тренирам ефектът ще е същият нали ?

казано от LevSkarCh3 на 13.05.12, 02:38:

Само 1 въпрос имам аз .. под сутрин на гладно се разбира като станеш нали ? .. В смисъл не е задължително да е към 8 часа .. ако стана в 10 и 10:30 тренирам ефектът ще е същият нали ?

Дам. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1