Фрактура на лакътя/ помогнете

09.05.12
01:51

Здравейте ,съжелявам ако имам малко грешки но сам с смупен лакът/.на 14 сам.онззи ден бях да спя с приятели в гората в 12 вечерта падна лошо на лявата ръка.прибрах се у дома..отидох с майка ми на лекар и се оказа че съм сплекал една малка костица която движи ръката на ляво и на дясно както и сгъва.аз се уплаших мн това ми е парвото счупване..лекарят каза че травмата си е сериозна/какво да правя.на някои случвало ли му сее .кога ще мога да тренирам пак и дали вообще ще мога/помогнете..притеснен сам мн защото аз мн искам да тренирам и сега приятелите ми запомнаха да тренират а аз ги гледам и се чудя дали и аз ще мога пак.

09.05.12
13:17

Ти си само на 14г. предполагам, каквато и да е травмата ти, ще се оправиш напълно, но си трябва време. Най- удачно е да не тренираш известно време. Периодично отивай на преглед, за да знаеш как върви оздравяването ти и когато след 1-2 месеца или колкото е нужно време, лекарите преценят, че си напълно здрав, тогава започвай с тренировките. И естествено ще трябва да започнеш с по- малко тежести и за още няколко седмици ще разбереш дали все още имаш проблем. Ако се появи болка, пак спираш тренировките за определен период от време. Ако няма болка, постепенно ще увеличиш килограмите на тежестите и ще възвърнеш сегашните си постижения. Знай, че ако рискуваш да тренираш с контузия, има опасност това да попречи сериозно на оздравяването ти или дори по- лошо, да се оправи костта, но да не зарастне , както трябва и да имаш проблеми цял живот после с ръката. Няма да умреш с няколко седмици или няколко месеца лишаване от спорт, живота е пред теб, а здравето е на първо място! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1