Поредната тема за силовото набиране

Здравейте,
Знам, че има много подобни теми, но реших да пиша тук, защото имам един много голям проблем. Ще успея ли да направя силово, и с изтласкване да е, ако мога:
- 10 набирания с тесен супиниран хват, а на следващите серии по 5
- 10 неутрални набирания, на следващите серии по 7-10
- с тесен прониран по 3 макс, иначе по 1
- 10 кофи на всяка серия.
Висок съм 165 см, тежа 60 кг и съм на 16.

Питам Ви, защото познавам по-слаби от мен да го правят и казват, че е нужна само техника, но аз не го мога... Гледах клипове и опитах... мога го само на лост с една глава над мен. На голям лост имам само един проблем и той е да си изнеса гърдите над лоста и това като кофа е лесно.

Темата беше редактирана от Мартин Димитров на 08.05.12 14:21.

08.05.12
14:20

Пробвал ли си някога?

08.05.12
14:55

Аз го научих като в началото на движението заключваш ръцете в лактите под прав ъгъл.И така - заставаш малко пред лоста не под него и се опитваш като скочиш напред и се хванеш да не отпускаш ръцете(държиш ги почти свити в лактите) след това се усеща едно тръгване на зад тогава свиваш колената към лоста и риташ.Това не е чисто силово но като научиш това и чистото ще стане.Дано съм помогнал.

GI

08.05.12
15:35

Всеки ден:
пия вода
ям
тичм бързо
ще полетеля утре?

Нз от къде ги мислите тия теми чесно мине време и пак за това силово някой вземе че попита ..........

08.05.12
16:02

Силовото се учи с тренировки за силово => тренирай го постоянно и ще го направиш!

Благодаря на всички. Имам и още един въпрос. Как е по-добре да тренирам ?
- В един ден тренирам набирания за бицепс и гръб, кофи за гърди и трицепс , Л-сит и упражнения за корем и на другия кардио ? Или...
- Понеделник тренирам набирания за бицепс и гръб
- Вторник кардио
- Сряда кофи за гърди и трицепс
- Четвъртък кардио
- Петък Л-сит и упражнения за корем
-Събота кардио
-Неделя пълна почивка

Пиша това, защото винаги като отида на лостовете ми се тренира от всичко, а не само набирания да кажем, но така ефектът не е ли по-малък ?

Според много хора вторият вариант тренира мускулите по-добре, но познавам няколко много здрави момчета трениращи само от година по първата програма и могат 10 силови, 7-8 коремни и имат много мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 08.05.12 17:03.

Най-добър ефект има при трениране на цялото тяло. Всичко останало са разни измишльотини.
А и няма такива неща като “набирания за гръб/бицепс”. Има набирания с надхват и подхват. По същия начин и с всяко едно останало упражнение.

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 08.05.12 20:40.

09.05.12
13:19

Пич, тренирай както искаш - само прави упражненията чисти. Например не се набирай като едва си показваш брадичката само и само да направиш 10 повторения - по-добре да са 5, но да са ок. Същото важи и за кофичките - спускай до долу, само внимавай с рамената, че прецакаш ли ги става лошо. Така постепенно ще придобиеш силата, която ще ти помогне да направиш силовото. Естествено трябва и малко техника, но ти сам ще усетиш нещата - не ти трябват конкретни съвети. Продължвай да опитваш и ще стане.

Успях ! Най-сетне направих силово, марак да е със засилка и първо едната ръка, а после другата.

Мнението беше редактирано от Мартин Димитров на 14.05.12 22:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1