16.07.05
12:17
Здрвавейте на всички! Съставих си едно НВД меню, и искам да ви питам какво мислите за него?
Първо:
16години, момче
187см
93кг
Засега няма да давам гръдна обикола, защото имам доста странен гръден кош( много къс,широк и с вдлъбнатина между гърдите)
Целта на това НВД е да отслабна с 13кг. Когато го започна, ще правя 5пъти седмично кардио. Ще ползвам Л-карнитин(нутрим). Досега не съм взимал такива добавки и никога не съм спортувал активно. Не съм ходил на фитнес. Сега започвам. Имам опит в лечебното гладуване на плодове и чай и после захранване.
BMR ми е=2383 х 1.2=2860
Трябват ми:
93кг х 3гр = 279 гр белтъци
93кг х 1гр = 93 гр въглехидрати
2860-500=2360-(279*3.7)-(93*4)=2360-1032,3-372=955,7/9=106 гр мазнини
Ето какви продукти изчислих, че трябва да взимам, за да се поместя в тези стойности:
http://htmlshit.hit.bg/NVD.GIF(4.2кб)
Това е планът ми за хранене. Попринцип не ставам в 7, но ще ми се наложи...
[code:1]7h- кис.мляко 2%(400гр) –(12бел/8маз/12въг/96ккал)
9h-10h- кардио
12-13h- 100гр. Типов хляб+200гр краставица+200гр домати+1 яйце (19.05 бел/8.1маз/58.95въг/390ккал)
15h- 400гр пилешко+200гр сирене+200гр домати+200гр краставици(124.8бел/65.8маз/14.8въг/1180ккал)
17h- 400гр пилешко+200гр домати+200гр краставици(91бел/16.4маз/12въг/570ккал)[/code:1]
Лично на мен, месото ми се вижда мноого, ама незнам с какво друго да си запълня белтъчините.
Какво мислите за това НВД? Питайте ако трябва да дам още някоя информация за мен.
Благодаря на всички от чудесния сайт предварително :D
16.07.05
12:44
Здравей,
имай предвид, че 800гр. месо са изключително много!!!Щом си го писал можеби ще можеш да си го позволиш, но въпреки всичко е голяма лудост да ядеш по 800гр. месо на ден!
опитай да добавиш някаде извара и прясно мляко(нискомаслено - например Здравец от 0.1%). Изварата наистина може да си я сготвиш много вкусно - отиди в сайта на bb-team за рецепти. Има доста рецепти с извара - тези за които гарантирам, че са вкусни и си струва да се правят защото дълго време ги хапвах, са Извара с кашкавал и домати и Омлет с магданоз.
Успех.
Мерси за съветите. Мисля да вкарам изварената рецепта на мястото на част от пилето.
Ами и на мен ми се виждат страшно много това пиле.... С какво мога да си ги набавя тези белтъчини? Не ми се иска да се тъпча с протеини на прах и други глупости
И още нещо- Къде във времето си мога да вместя вдигане на гири или каране на колело с приятели?
http://htmlshit.hit.bg/nvd2.GIF
Ето какво измислих за премахване на част от месото. След малко ще постна и как възнамерявам да го приемам. Вие моля ви кажете мнението си.
[code:1]7h- кис.мляко 2%(400гр) –(12бел/8маз/12въг/96ккал)
9h-10h- кардио
12h- 150гр фъстъци (36 бел/67.5 маз/28.5въг/900 ккал)
13h - 200гр пилешко+200гр извара+200гр домати+200гр краставици
15h- 1яйце+200гр домати+200гр краставици+200гр извара
17h- 200гр пилешко+200гр домати+200гр краставици[/code:1]
Как ви се струва? :?
Предпочитам да не ям нищо освен някой плод след 17 и половина.
Айде де хора Кажете си мнението. Не искам да си седя тук и да си спамя темата сам.
Не се сещам много но имам чуството че прекаляваш с месото 600г нз ти решаваш сега и аз се пробвам да си НАПРАВЯ НВД при положение че сам висок 185-6 и тежа около 64-65 килограма аз по принцип не сам дебел даже сам слаб но имам едно мазно коремче и пласки аз имам една тема в форума при опражанение като си изготвя НВД ще го пиша там а някои от по вишестоящите ако иска да я премести в тоя раздел че от опражнение минах на диети! И ман да не се отколонявам от темата според мен на обяда кам 1:00 яж 400г месо но после си намери друг начин на набавяне на белтачини все пак за твоите келца като искаш да сваляш не яж толко месо това е от мен!
Но по добре да те посаветва някои които се сеща повече аз само си казвам менинието !
извинявам се че писах опражнение а не упражнение видях чак когато го постнах.И ти пожелавам успех ман.
Мерси. Но явно си се объркал, защото смених месото не на 600, а на 400гр. А след обяд трябва да ми е въглехидратното хранене, а искам да ям разделно и затова месото ми е по-късно.
ПП: Нека някой каже- въглехидратите от доматите да ги броя ли, защото без тях имам много малко....
Как стоят принципно нещата.
Ако поемаш въглехидрати гледай да са в първата половина на деня, няма как да ти се отложат за мазнини (освен ако не прекаляваш), пък нали и ще спортуваш :D
Яж месо, и не само пилешко... телешко, риба. И вечер е по-добре да ядеш месо и салата, отколкото плодове (примерно)
От месото няма да ти станат паласки - аз на него наблягам и отслабвам.
Можеш да включиш тиквички, броколи, чушки, прави си омлети - екстра манджа, може и миш-маш.( а бе виж рецептите в сайта)
Яж и кашкавал и сирене като ти омръзне гадната извара :x
Брой ги и доматите, щом си решил да смяташ като хората :wink:
Те имат доста висок гликемичен индекс, а бе имат си въглехидрати.
18.07.05
19:49
Според мен 3 грама протеин са ти много...ти не си културист, който сега започва да чисти и иска да пази мускула максимално. Смъкни го на около 200 грама дневно - с повече само ще си товариш организма.
Успех!
:D
Благодаря! :D Добри съвети ми дадохте. Извготвих си ново малко по-различно меню. Ям малко въглехидрати 1-2 часа след сутрешно кардио, а след 3 само каквито има в доматите и краставиците;)
Намалих белтъка. Ще заменя изварата и някой от продуктите със сурови бадеми, малко сирене и варен боб. Евентуално и соеви кълнове :D
[quote author=“Nazgull”]... варен боб. Евентуално и соеви кълнове :D
В боба има доста въглехидрати.
А аз лично имам много против соята по принцип и изобщо не ям такова нещо :x
Знам, че има въглехидрати и точно за това ще го ям. Иначе имам само 15гр от домати и краставици(оказа се че не мога да ям по 600гр на ден...)
човече що нещеш да ядеш белтъци аз кат си праих НВД дупките за въглехидрати точно от яйцата си ги на бавях (нито ти вредат нито нищо ,ако
искаш пробвай ) а и пробвай пуешко на мен много ми хареса не само на вкус
и щото е с много белтаци и малко мазнини и въглехидрати
Бъди силен и усети силата на желязото! :shock: :shock: :!:
D3BEP: Имаш ли някакъв проблем с форума, защото изтрих няколко последователни мнения с едно и също съдържание?