19.07.05
16:32
в 100мл: 3гр. протеин, 1гр мазнини
тва ми се вижда далавера, ако удрям по 3 айрана на ден ми влизат 27 гр протеин(кофичката е 300мл) от айраните само. Кво мислите май си е харабия?
ми нормално на една кофичка кисело мляко има около 13гр. протеин и зависи от цената дали е харабия иначе аз си права по 1-2 кофички кисело мляко преди лягане и сам доволен8)
ооо това дето аз ям е с цели 5гр представяш ли си :) ти си знаеш но да се вманиячаваш за 2гр ....де да знам ....не звучи много логично стига да не ходиш след една седмица на мр.олимпия разбира се :)
19.08.05
15:05
еми да-0,1%...
Според мен белтъчините не са толкова в 100мл. айрян. Толкова са на на 100гр. кисело мляко, а като се има предвид и повечкото вода...
19.08.05
21:03
В близост до мястото, където работя, има само такъв добър източник на протеин (айрян “Фибела”). Правя си 2 хранения с по 4 такива айряна и се надявам на хранене да имам поне по 30 гр протеин от тях (тъй като винаги си оставям едно на ум за обективността на данните).
Разбира се, ако имам възможност, взимам 4 млека “Здравец”, тъй като хем като грамаж е по-малко (защото 1200 мл наведнъж ми идват множко от айряните), хем по-евтино.
Въпреки всичко предпочитам (макар да е по-скъпа) да си взема протеинова вафла или да пия протеин, тъй като е по-удобно и отнема по-малко време.