шантавите дни

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.05.12
12:52

Ето го и новият ми дневник.
Наложи се да го създам, понеже всичко около мен се промени. Най-накрая постигнах целта си - отслабнах и изглеждам много близо до идеалната ми представа за себе си.
Сегашното ми състояние изисква нов начин на хранене и нови тренировки, предимно кардио.
Храненето в началото - ще се опитам да поддържам около 1200 ккал. дневно. Алкохол - една чаша бира и то не всеки ден.

Та, да започнем от днес.
Днес -

7.30 - едно варено яйце, 50 гр. сирене, 2 преп. филийки пълнозърнест хляб
12.30 - яхния от пресен лук, домат, сирене, магданоз в огромни количества и домат. Малко масло
16.00 - ябълка
19.00 - 300 гр. пица - не издържах на изкушението....

Не съм ходила на тренировка, ще изчакам до другата седмица, тъй като имах малко здравословни проблеми.

Ами това е, новата ми цел... хъм... новата ми цел е да не стана 100 кила по времето на бременността си, да се храня здравословно и да спортувам в рамките на разумното :)

Темата беше редактирана от maxxi на 01.07.12 12:09.

09.05.12
15:57

Три пъти прочетох мнението ти, докато разбера че си бременна :D
Не се притеснявай за килограмите, които ще качиш. Щом веднъж си успяла да изглеждаш по този начин, ще можеш да го направиш отново. Естествено не е особено добре да изядеш цяла семейна пица, само защото “на бебчето му се яде”. Имам пресен случай с една позната, която за малко да се “удвои”.
Пожелавам ти да си здрава и успех :)

09.05.12
16:15

казано от Sarfaa на 09.05.12, 15:57:

Три пъти прочетох мнението ти, докато разбера че си бременна :D
Не се притеснявай за килограмите, които ще качиш. Щом веднъж си успяла да изглеждаш по този начин, ще можеш да го направиш отново. Естествено не е особено добре да изядеш цяла семейна пица, само защото “на бебчето му се яде”. Имам пресен случай с една позната, която за малко да се “удвои”.
Пожелавам ти да си здрава и успех :)

Хих, благодаря. Така е, не трябва да се плюска като за последно :))

09.05.12
16:21

Оооо, имаме си още една бъдеща мама ли във форума? Честитоооооо и от мен (F) И да ти кажа - напълно е възможно да не качиш много килограми - давам ти за пример себе си - вече съм в шестия месец и съм качила само 6 кг до сега...

Edit: При това без да се ограничавам и лишавам от хранения

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 09.05.12 16:24.

09.05.12
16:25

Честито! Да сте живи и здрави (F)
Много ми е интересно как някои успяват да си запазят атлетичната форма. Успех! :)

09.05.12
16:34

Благодаря ви!

Честно казано моите притеснения за момента са много и разнопосочни и все още не мога да се осъзная какво точно се случва... Шантава история...

09.05.12
16:58

Е как така какво точно се случва - то се е случило вече ;) А да се притесняваш е безсмислено - доказано е, че колкото повече се съсредоточаваш върху терзанията си - толкова повече ги привличаш да се случват. Не виждам какво има и да му мислиш - всичко е поправимо. Постигнала си някаква визия - ОК! Щом веднъж си успяла, ще успееш и втори път.

09.05.12
16:59

казано от Absolut Illusion на 09.05.12, 16:58:

Е как така какво точно се случва - то се е случило вече ;) А да се притесняваш е безсмислено - доказано е, че колкото повече се съсредоточаваш върху терзанията си - толкова повече ги привличаш да се случват. Не виждам какво има и да му мислиш - всичко е поправимо. Постигнала си някаква визия - ОК! Щом веднъж си успяла, ще успееш и втори път.

М, не проблемът визията, а в професионален план. Но ти си права - случилото се е случило. Време е да го приема и да продължа нататък. Пък каквото сабя покаже...

09.05.12
17:03

Ще видиш, че нещата ще си дойдат на мястото сами. Когато загубим нещо, то е защото съдбата ни подготвя по-добро ;)

Т. Тодорова

09.05.12
17:17

Още един дневник,който ще следя с огромен интерес !

Честито за бебчето! (F) Желая ти лека,безпроблемна бременност,гледай да сте живи и здрави,а пораженията по тялото съм сигурна,че ще отстраниш бързо и ефективно,щом веднъж си постигнала желаните резултати ! :)

Прави ми впечатление,че бременността и последствията от нея,са много по-леки при трениращи жени,които се хранят здравословно и имат добра мускулатура. :) Аз затова се боря сега :) .

Absolut Illusion , 6кг - БРАВО!То само бебче сигурно тежи толкова,заедно с околоплодните води и плацентата :) .

(F)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.05.12 17:37.

09.05.12
17:19

казано от Absolut Illusion на 09.05.12, 17:03:

Ще видиш, че нещата ще си дойдат на мястото сами. Когато загубим нещо, то е защото съдбата ни подготвя по-добро ;)

Е, аз още не съм го загубила... Дано не се и случи. Ще го мисля като дойде есента. Ама ти добре си хапваш! Аз така ако хапвам, ще стана 108 кг.... Може би зависи от структурата и от началните кг. все пак. А най-вече от хормоните в първите месеци...
Знам ли, ама така пък сега ми се дояде пица.... ама имам едно телешко, дето трябва да го сджвакам днес...

09.05.12
18:52

казано от Т. Тодорова на 09.05.12, 17:17:

Още един дневник,който ще следя с огромен интерес !

Честито за бебчето! (F) Желая ти лека,безпроблемна бременност,гледай да сте живи и здрави,а пораженията по тялото съм сигурна,че ще отстраниш бързо и ефективно,щом веднъж си постигнала желаните резултати ! :)

Прави ми впечатление,че бременността и последствията от нея,са много по-леки при трениращи жени,които се хранят здравословно и имат добра мускулатура. :) Аз затова се боря сега :) .

(F)

Блогадаря ти!
Така мисля и аз, че въстановяването после би следвало да е по-бързо.

10.05.12
07:18

Това, че споделих тук във форума, се оказа положително нещо. Сякаш ми помогна да си събера малко хаоса в главата и да приема, че нещо хубаво все пак се случва.
Благодаря ви!

Днес
7.00 - едно варено яйце, 50гр. сирене, филийка препечена
10.00 - сурови ядки
12.00 - някакво вариво - още не знам, може би грах
16.00 - ябълка/и
19.00 - абе дано си сдъфча телешкото най накрая, че иначе ще го хвърля

Хубав ден!

10.05.12
08:58

И аз два дни бях на телешко, но го правя по рецепта за Телешко варено. Става мммммм великолепно - супер крехко. Ако не знам какво е, ще кажа, че е пилешко :)

Едит: И не се случва нещо хубаво, а най-хубавото, което може да се случи на една жена (sun)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 10.05.12 09:09.

10.05.12
09:07

Честито и леко бременеене! Ще следя дневника с удоволствие. :)

10.05.12
21:01

Храната днес

7.20 - едно яйце, една пречена фирлийка, 50 гр. сирене
11.00 - едно варено яйце
12.00 - броколи със зехтин
15.00 - ябълка
16.00 - един домат, краставица, 50 гр. сирене, зехтин
19.00 - телешко на скара

Не тренирам тази седмица, тъй като в понеделник имах проблеми и чакам да отшумят. Натискам на дисертацията, тъй като искам да я свърша.

10.05.12
21:26

На мен тази храна ми се вижда малко за една бременна жена. Достатъчно ли ти е да се нахраниш с това? Според мен, ако включиш и упражнения определено трябва да хапваш повече.

10.05.12
22:45

Напълно подкрепям Катето ! То за небременна е малко какво остава за бременна.Осъзнай се ;)

Мнението беше редактирано от Вики на 10.05.12 22:47.

11.05.12
07:17

Здравей :) възхищавам ти се :) на теб и на  “Absolut Illusion” поради простата причина, че аз си се кредставям като свиня майка, когато забременея...пожелавам ти успех и ще променя малко менюто ти както и ще те помоля за малко информация.

Колко си висока?

7.20 - едно яйце, една пречена фирлийка, 50 гр. сирене - направи ги 2 ако са пълнозърнести може и повече прибави масло, направи си сандвич
11.00 - едно варено яйце -хапни си и кисело мляко
12.00 - броколи със зехтин - прибави месо към тези зеленчуци
15.00 - ябълка - в 16:00 хапни шепа сурови ядки

16.00 - един домат, краставица, 50 гр. сирене, зехтин - тези две хранения трябва да са заедно , мисълта ми е : към сатата добави месо и към месото довави салата
19.00 - телешко на скара
Поздрави :)

Мнението беше редактирано от Asteris на 11.05.12 07:20.

11.05.12
08:03

Хах!
не мога да ям повече - много ми се гади... В момента, в който хапна и стомахът ми се качва в гърлото... Иначе - не съм пораснала от предишния си дневник :D 164 съм висока и в момента съм 65-66 кг.

С първата ми бременност и аз станах като свиня-майка. До преди няколко месеца се борих с кг.
Между другото, калориите на бременната трябва да се увеличават след шестия месец и то със 100 ккал. на ден. Бебето взима всичко необходимо от майчиния организъм.
Аз не гладувам, напротив имам енергия и не ми се доспива така, както с първата бременност - тогава ядях по много и основно боклуци. Просто наистина, като хапна и  ... да не влизам в подробности...(puke)

Мнението беше редактирано от maxxi на 11.05.12 08:12.

11.05.12
08:51

Оле, maxxi, не ти завиждам. Аз такива проблеми нямах в началото и да, ключа е да продължаваш да си ядеш, както и преди, а то бебче си взема каквото му е необходимо. Добре е, обаче да си набяваш нужните елементи от качествена храна, за да можеш да компенсираш и да не ти пада имунитета. Надявам се си започнала да пиеш и фолиева киселина

11.05.12
09:01

Все пак всеки преценява сам за себе си, какво количество храна му е необходима. Важното е да се чувстваш добре и всичко да е наред :).
  И аз мислех че ще кача много, когато забременея, но не стана така. Въпреки, че се бях примирила с тази мисъл и хапвах каквото и когато ми се прияде, накрая кантара показа 13 кг. отгоре :). Мое мнение е, че ако след като родиш се храниш разумно (ако включиш и упражнения още по-добре), организма сам постепенно възвръща старите килограми, на които е свикнал.

Пожелавам ти лека и безпроблемнна бременност.

Мнението беше редактирано от Катето на 11.05.12 09:01.

11.05.12
11:06

Благодаря за пожеланията, Кате. Няма страшно, не съм гладна, екстра ми е. Днес си купих сурови ядки и сушен ананас. Мноу вкусно!
А като много ми се догади, глътвам глътка кола.
Да, пия фолиева киселина, разбира се, а от понеделник и но шпа, че от много акъл щях да направя беля... Та, чакам сега да отшуми и от вторник, сряда ще тръгна пак на фитнес.

Всяка бременност е различна. Ето тази ми е втора и всичко е различно, камо ли пък две бременности на две отделни жени.

11.05.12
11:09

За гаденето опитай чай с много малко джинжифил /на върха на ножа/. :) Чувала съм, че е добро средство в такива случаи.

Мнението беше редактирано от Deskameska на 11.05.12 11:10.

11.05.12
12:53

казано от Deskameska на 11.05.12, 11:09:

За гаденето опитай чай с много малко джинжифил /на върха на ножа/. :) Чувала съм, че е добро средство в такива случаи.

Ще пробвам :)

Храната днес

8.00 - две филийки с кайма
11.00 - сушен ананас
13.00- грах с масълце и лук
16.00 - суров бадем, в крайна сметка
19.00 - пиуе на скара със салата

Мнението беше редактирано от maxxi на 11.05.12 16:22.

13.05.12
11:22

Вчера храната стана малко манджа с грозде, тъй като и денят беше нещо такова.
Закуска -
варено яйце, 2 препечени фирлийки, екскузия, два резена домат
обяд - 100-ина гр. чорба, половин наденица, печена на фурна, три-четири картофчета, салата, едно варено яйце, 30-ина гр. сирене
следобяд - малко дом. кекс, ядки
вечеря - таратор

Наложи се да ходим спешно до Пирогов заради малкия и “вечерята” ми се падна на два пъти - половината таратор в 9.30, другата половина в 11. Кво да се прави.
Луд ден.

13.05.12
13:04

Макси, честито! Хубава новина :D
Лека бременност ти пожелавам и с интерес ще следя развитието и протичането й, стига да не ни лишиш от информация :)

13.05.12
14:32

казано от diva 97 на 13.05.12, 13:04:

Макси, честито! Хубава новина :D
Лека бременност ти пожелавам и с интерес ще следя развитието и протичането й, стига да не ни лишиш от информация :)

Благодаря ти, Дива!
Аз всъщност много се колебах дали да направя този дневник, но накрая прецених, че все пак е полезно да си пиша (ако не друго, то поне) храната. Надявам се тази седмица, която идва да подновя ходенето в залата :))

13.05.12
14:52

Лека бременост и от мен :). Аз минах по този път и имам бебче почти на годинка.
Според мен килограмите през бременстта се овладяват лесно, но след раждането идва момента, когато трябва да се внимава. Повечето майки, качват тогава. Въпреки, че навсякъди пише, че когато се кърми се отслабва, при мен беше обратното. Същност, не качих, но неможах и да сваля, въпреки ограниченията.
Успех! Това е един прекрасен момнет от живота.

13.05.12
17:14

Днеска ям каквото ми попадне, депресирана от факта, че вече имам малък корем, който обаче, никой няма да познае от какво е. Изглежда като все едно съм дебела и това много ме дразни... Всякакви успокоителни изречения ще са излишни, осъзнавам, че не съм права, ама кво да направя... така си се чувствам.
та, сутринта

закуска - едно варено яйце, пирожка от готово тесто вътре с варено яйце, сирене
на обяд - пиле на скара
следобяд - сушен ананас
вечеря - не знам... сега ми е тежко и ми се ...

13.05.12
18:19

Еееее, maxxi, мила, недей да драматизираш така. То вярно, че в началото хормоните идват малко в повече и такива състояния не са изключени, но пък и сама знаеш, че след още месец-два всичко ще си дойде на мястото.

Аз не те и попитах - кой месец си?

I да ти кажа, в началото и аз чувах такива подмятания: “Ти май си надебеляла?”, “Нали уж тренираш, к’во е това коремче сега”, “Яяя, излезли ти паласки”, но пък аз като си знаех от какво е и само им се смеех на глупавите коментари. Така де - да бяха ме попитали директно дали се случва нещо ново покрай мен, че съм се променила. Пък те ... глупав народ :D

13.05.12
18:28

казано от Absolut Illusion на 13.05.12, 18:19:

Еееее, maxxi, мила, недей да драматизираш така. То вярно, че в началото хормоните идват малко в повече и такива състояния не са изключени, но пък и сама знаеш, че след още месец-два всичко ще си дойде на мястото.

Аз не те и попитах - кой месец си?

I да ти кажа, в началото и аз чувах такива подмятания: “Ти май си надебеляла?”, “Нали уж тренираш, к’во е това коремче сега”, “Яяя, излезли ти паласки”, но пък аз като си знаех от какво е и само им се смеех на глупавите коментари. Така де - да бяха ме попитали директно дали се случва нещо ново покрай мен, че съм се променила. Пък те ... глупав народ :D

Съвсем в началото съм - 7-ма г.с. , но бебето ми отговаря на по-малко. Но то и с големия беше така, пък на края се пръкна 4.50 килограмово чудо и се оказа преносен.
Моите настроения се сменят през пет минути. Ма, много е гадно, таман отслабнах...........

13.05.12
18:34

Това че си отслабнала означава, че ще бъдеш секси бременна следващите месеци - имаш поводи да се радваш за което. Сега не мисли за тези неща - гледай следващите два месеца да пазиш бъдещото бебче от негативни емоции - мисли си хубави неща, гледай комедии, слушай приятна музичка. И все пак - давай воля на емоциите си - не е хубаво да ги таиш в себе си.

14.05.12
13:33

Днес:
8.00 - две варени яйца, препечена филийка, 50 гр. сирене
13.00 -варен грах
16.00 - катък, три маслини
17.00 - ябълка
19.00 -малко - три-четири хапки баничка (домашна)

Мнението беше редактирано от maxxi на 14.05.12 20:38.

17.05.12
14:15

не съм писала, че много зор тия дни и не съм и яла много-много. Не ми се яде. Основно се храня на закуска с обичайното - варено яйце, препечена филийка, 50 гр. сирене. Днес хапнах и маслинки. С тая бременност много ми се яде киселичко. Всичко киселичко. В академията си взимах няколко пъти пилешки бульон с мнооооого лимон.
Днес -
обичайната закуска
грах с пиле
два бонбона- не на бебето, на мен ми се доядоха
ябълка
телешко с картофки.

Станала съм много  капризна. Като видя някакво ядене или като си мисля за него - имам чувството, че мога да изям тонове. Но ако ми го сервират и ми се отяжда.... Ужасно е. Всичко ми се яде и нищо не ми се яде. Що за шантава история?!

18.05.12
12:13

Днес
закуска - препечена филийка, варено яйце, сирене
обяд - печен картоф със сирене
следобяд - два варени геврека
вечеря - ш’видим :)) риба може, отдавна не съм яла

Мнението беше редактирано от maxxi на 18.05.12 18:36.

21.05.12
21:09

Днес

9.20 - пълнозернеста питка с ядки, шунка, кашкавал, маслини
15.00 - две картофчета, две зелеви сърмички с ориз и кайма
19.00 - ябълка
20.00 телешко с картофи на фурна

21.05.12
22:32

Не ти ли се хапват салатки, пресни зеленчуци?

22.05.12
08:02

казано от maxxi на 21.05.12, 21:09:

Днес

19.00 - ябълка

като за бременна са храниш много добре :)

22.05.12
08:32

казано от Deskameska на 21.05.12, 22:32:

Не ти ли се хапват салатки, пресни зеленчуци?

хапват ми се, аз и ям, ама кисиличкооооооо, мммммммм!

Мнението беше редактирано от maxxi на 22.05.12 08:44.

22.05.12
08:33

казано от diva 97 на 22.05.12, 08:02:

казано от maxxi на 21.05.12, 21:09:

Днес

19.00 - ябълка

като за бременна са храниш много добре :)

надявам се не го казваш с ирония? ако е така - радвам се!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1