09.05.12
19:03
Преди един месец докато правех гърди усетих нещо като болка в лявата гърда. Дадох му седмица почивка и почнах пак да си тренирам. Проблема е, че при всяка тренировка за гърди пак усещам болка във външната част на лявата гърда, минава под мишницата и предното ляво рамо. В смисъл болката (или по-скоро е нещо като неприятно разтягане) се усеща най-много при флайс и хоризонтален лег. За момента го мажа с някакъв гел за трявми и го масажирам, но въпроса ми е да остая ли гърдите за седмица-две или да ги тренирам по алтернативни начини?
Темата беше редактирана от Веселин Блажев на 09.05.12 19:03.
Дал си си седмица почивка, не е имало резултат. Затова направи по- дълга почивка, защото явно проблемът ти няма да се оправи за 6-7 дни. И защо не отидеш на лекар, а се мажеш с тъпи кремове, та ти дори не знаеш, какво ти е!?
Според мен махни флайса. За хоризонталния лег,(ако решиш да го запазиш) правиш един такъв вариант: смъкваш тежестта под прага на болката. Значи,правиш няколко пробни серии. Започваш примерно с 60 кг,след това втората серия с 65 или 70. Ако няма болка и дискомфорт,прибавяш още 5 кг.Правиш една пробна серия и гледаш как е. И ако няма болка прибавяш още 2,5 или 5 кг. И така нататък.
Когато се появи тая болка след последните прибавени дискове,спираш дотук с тежестта и използваш по-малката.С която си нямал проблем. И това ще бъде твоята тежест в продължение на няколко седмици. Мазането няма много да ти помогне. Трябва ти тежест под прага на болката. И така постепенно ще настъпи възстановителен процес. След което можеш постепенно и предпазливо да увеличаваш тежестта с най-малките дискове,примерно 2х1,25 кг,общо 2,5 кг.
Знам,че си силен и преди правеше серии на лег със 100 кг и повече,но сега не трябва дори да опитваш. Можеш да запазиш тежестите на другите упражнения за гърди,от които нямаш проблем.
10.05.12
23:12
Ок. Ще пробвам така. Мерси, Миро!