11.05.12
12:49
Здравейте,търсих из форума и Гугъл но не успях да отговоря на въпросът си,та за това реших да се обърна към вас.Когато прочетох в Укипедия за изварата там пишеше,че има няколко вида извара.Та въпросът ми е каква е разлика между млечната,мътеничната и сураватъчната извара?
Видове
В зависимост от вида на суровината от която се получава бива:
млечна
мътенична
суроватъчна
http://bg.wikipedia.org/wiki/Извара#.D0.92.D0.B8.D0.B4.D0.BE.D0.B2.D0.B5
Млечната следва да е направена от мляко :)(не съм много сигурен, де), не вярвам да намериш такова нещо, освен ако не си направиш сам.
Мътенична се прави от това, което е останало след направата на маслото, а суроватъчната от това, което е останало от сиренето.
Разликата е толкова много зависима от вида и качеството на млякото, че няма как да знаеш (поне аз не знам). Освен суроватъчна, едва ли ще намериш друга. Така че яж си смело каквато намериш :).