18.07.05
20:28
Можете ли или не :)
аз лично права по 6-7
аз не мога
аз съм 100 кила и правя нормални лицеви-25-30
но на една ръка никакъв шанс
а и мисля че има и техника ???
18.07.05
20:53
и да може6 и да неможе6 е пална глупос тва никва полза наи ного да се прецака6 не6о :wink:
18.07.05
21:18
аз не мога или по-скоро не съм пробвал,но не намирам никакъв смисъл :?
18.07.05
21:59
Хммм не съм пробвал, но не мисля че ще мога...гласувах с “не мога”....
ПП: лицеви не съм правил от казармата :D
18.07.05
23:55
Некои Бабач е гласувал за 20+ :)
аз гласувах че не съм пробвал а и едва ли ще пробвам скоро.мн ми е интересно кой е тоя дето е гласувал за +20 :shock:
:D :shock: :D Пробвах :evil: и направих немалко :!: Но наистина, каква е ползата :?:
:idea: Може би да се поддържа едно самочувствие :roll:
Не съм гласувал
19.07.05
11:50
абе обикновени правя 40 + ама това на една ръка не мога ги схвана още докат застана на 1 ръка и падам ( равновесие няма ) ...
19.07.05
12:13
Ами аз нормални правя 70+, ама на една ръка просто не мога да запазя равновесие, незнам защо така.
:D За мераклиите да правят лицеви опори на една ръка :twisted:
За да имате стабилност просто краката трябва да се разтворят доста широко - по точно да се изнесе колкото може встрани кракът, който противостои на ръката на която ще се прави опората. Пробвайте и ще видите, че става. Успех. И не е нещо кой знае какво :cry:
Емо не учи, незнаещите и особенно тези, които сега започват - на опасни упражнения. Някои от форума беше написал, как едва не се е пребил от такова изпълнение на това упражнение за раменна преса :shock:
[quote author=“Emil_mlo”]Марто правеше раменна преса на челна стойка :)
по-здрави
Ами и аз съм правил това, ама лицеви на една ръка не мога, не знам защо.
[quote author=”Петко К”][quote author=“Emil_mlo”]Марто правеше раменна преса на челна стойка :)
по-здрави
Ами и аз съм правил това, ама лицеви на една ръка не мога, не знам защо.
Защото не си пробвал :D
Аре сега да те уча, макар че това е упражнеие на гъзарите.( Пардон - така мисля аз :roll: )
И така - заеми положение, за обикновенна лицева опора. Реши на коя ръка ще опитваш да правиш, след което изнеси противоположния крак, колкото можеш встрани. Вдигни ръката, с която няма да правиш опора и я постави на силно изнесения крак. Ето че се получиха три стабилни опорни точки. Хайде сега леко направи лицевата опора на едната ръка. Това не е проблем за хора с добре развита мускулатура.И тези с по малко килограми. При мен с 67 кг. просто няма проблеми.
Вервайте ми - както казва царот :shock:
добре де следвах стриктно съветите на daddy и след 2-3 зрелищни плыосвания по корем направих 1 лицева опора и все пак още не мога да разбера кому е нужно това насилие:)
[quote author=“daddy”]
И така - заеми положение, за обикновенна лицева опора. Реши на коя ръка ще опитваш да правиш, след което изнеси противоположния крак, колкото можеш встрани. Вдигни ръката, с която няма да правиш опора и я постави на силно изнесения крак. Ето че се получиха три стабилни опорни точки. Хайде сега леко направи лицевата опора на едната ръка. Това не е проблем за хора с добре развита мускулатура.И тези с по малко килограми. При мен с 67 кг. просто няма проблеми.
Вервайте ми - както казва царот :shock:
Така се получава доста лесно :)
20.07.05
13:21
2 направих , ма направо се уморих , много гадни , мисля с времето ще успея да направя поне 15 , ма има време , нещо не ме кефят :wink:
по-здрави
Гласуваш, че не съм опитвал. Въпреки, че това не е 100% вярно пробвал съм могат да направя няколко пълни, но просто не ги практикувам.
Според мен това е много рисковано упражнение. Има смисъл да го правят хора само с монго сериозен опит в гимнастика или някако Бойно изкуство, иначе си е просто... касапници. :D
Не ми се къса “цица” на мен... :D
Абе tdp, за теб всички упражнения са рискови ;) :) Кажи някое безопасно :)
Аз не виждам кое му е рисковото, само дето трицепса и рамото отнасят цялата работа, или поне аз така го чувствам.
20.07.05
15:56
[quote author=“daddy”]:D За мераклиите да правят лицеви опори на една ръка :twisted:
За да имате стабилност просто краката трябва да се разтворят доста широко - по точно да се изнесе колкото може встрани кракът, който противостои на ръката на която ще се прави опората. Пробвайте и ще видите, че става. Успех. И не е нещо кой знае какво :cry:
Е така вече успявам да запазя равновесие и да направя 7 пълни на 76кг, ама то е ебаси мъката и не мисля че е много полезно. Сигурно ако някой прави всеки ден такива, лесно се постига по- голяма бройка.
:roll: :? Хей момчета, виждам, че се натяга атмосферата около тази анкета, в мненията за и против -” това упражнеие”. :evil:
Чуйте и моето мнение по този въпрос - може да излезе малко обширно.
За пръв път видях, такова изпълнение преди много години, в едно заведение, когато един пич от една шумна компания, се тръшна на пода и направи това изпълнение. Естествено “събра очите” на присъстващите. Затова го квалифицирам това изпълнение, като гъзарско. Запомнил съм добре позицията на изпълнение, която ви я описах по горе.
Когато във форум излезе тази тема - опитах... и успях по 10 отляво и по 10 отдясно.
Мнението ми е, че това упражнение може да се използва като тест, за качествата на мускулатурата на изпълняващия го. При мен поне беше така, докато го правех, всичките ми мускули бяха яко напрегатни. А иначе да се ползва за тренировка ..... струва ми се че не става.
а някои да може да прави лицева упора без краката да докосват земята :) ? хаха имам предвид пак да са назад и изпънати ама вместо да докосват земята са малко над нея ? е тва е гъзарско.... Йовчев го прави .... пък личева с една ръка маи почти сички я правят от форума
20.07.05
21:31
а някои да може да прави лицева упора без краката да докосват земята :) ? хаха имам предвид пак да са назад и изпънати ама вместо да докосват земята са малко над нея ? е тва е гъзарско.... Йовчев го прави .... пък личева с една ръка маи почти сички я правят от форума
На английски му викат planche и се води за много трудно упражнение в гимнастиката и се дават доста точки за него. Въпроса не е толкова във силата колкото във техниката която се използва. Е и силата играе доста значителна част де. :wink:
22.07.05
10:06
той йовчев е бетер от култорист ааа сега се сетих за оная тема каква физика искате да постигнете като тая на й.й. искам аз ;) просто тялото му е перфектно !
напправих 2 на една ръка ама до долу не мога да стигна защотот губя равновесие и падам и на третата кат с ишибнах ченето в пода са отказах ....
оффтопик : незнам защо програмата която сте сложили на форума за да си сменяме кирилицата не бачка ако си с мозилла фире фокс ( програма за отваряне не страници един от най добрите експлорери 60 % по сигурен при хацкване и червеи от интернет експлорера )
Извинявам се за оффтопиика но исках да го съобщя просто сега го забелязах
аз мога 5 6 но на шестата имам чувството че ще ми се прьснат гьрдите и рацете :wink:
Джорджи, не си много прав, ама щом казваш, тъй да е :!:
Иначе упражнението си е много шибано, ама който си го може, както каза Петко К, товари рамо и трицепс :idea:
Това брато се казва опорна везна а и на халките е много по-яко!!Вие всичките се мислите за много яки ама като влезете в залата по спортна гимнастика ще гледате като като олигофрени!Дори един кръст на халките нема да можете!А за лицевите -аз гласувах че съм направил 20+ хаха-слабаци!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
http://photo-forum.net/thumbs/p_1107968032_CvetomirTrankovBIG04.jpg
Това е самолет на халките!!!Снимката е правена в зала ЧерноМоре във Варна(залата в която тренирам и аз)!!!Е това е гъзарско :D :D
А си само на 14 Dark_Evil и отсега те избива на....виж по горе някои мои определения.
Тук се споделят мнения и опит, а не келешлици!
Но на твоите години е допустимо, дано да узрееш понататък:idea: .
Както разбирам с гимнастиката не си стигнал до кой знае, какви върхове, с плуването може би същото, дано пък стане при теб нещо добро в bb.
Това го написах от името на всички слабаци, както ти определяш членовете на форума без тяхно позволение :!:
[quote author=“daddy”]Джорджи, не си много прав, ама щом казваш, тъй да е :!:
Иначе упражнението си е много шибано, ама който си го може, както каза Петко К, товари рамо и трицепс :idea:
Малко ми се е побъгнало мнението виж че няма смисъл много не знам що така нещо съм объркал с две думи искам да кажа че такива упражнения не бива да ги вземаме на сериозно в трен. прогамата може помуждудругото да се правят но да се разчита на тях 100 % не бива
21.08.05
17:15
аз лично правя до 50 нормални си ... но с 1 рака ... не мога да запазя равновесие но може ни 2 ще напрая :lol: гласувах че не мога :D
21.08.05
20:36
11-20 - Ще направя !
Като малък от един филм със Слай ги видях - и започнахме да правим ,та имам рутина
със техника се правят