Съвет за стак

12.05.12
15:00

Здравейте приятели !
Hов съм из областта на фитнес форумите ,но както се казва за всичко си има първи път :) Осъзнавам ,че вероятно има много създадени теми относно стакове за маса,но желанието да създам първата си собствена тема, надделя. Нека първо да ви се представя.Аз съм 22 годишен фитнес запалянко с 3 години стаж в зала ,като всяка година правя почивка от около 3 месеца от юни до септември.Честно казано не мога да се определя какъв вид човек съм -мезоморф или ектоморф..може би нещо повече клона към втория тип .Качвам маса трудно,свалям лесно,като започнах бях 60 кг и за  3 години  съм достигнал до 72 като съм 175 см .Имам опит с добавки като creatine,arginin,No-Xplode,Labrada super charge и сурватки.Решил съм да “даря” 300 лева през идния зимен тренировачен прозорец за добавки които да събера в стак за около два месеца,като целта ми е ММ .Надявам да кача около 5 кг чисто,ако е отгоре ще се радвам,но не съм и глупав за да очаквам някакви супер килограми...макар да сам чел коментари от сорта на 3 кг за 10 дни или за умопомрачителните 11 кг за 3 седмици и то само с кутия протеин!? Как пък не!
Но нека не ви занимавам с глупости и ви кажа точно какви продукри съм си избрал за моя стак.На първо място CREATINE POWDER - продукта е на ON (монохидрат), BCAA пак на ON , АРГИНИН АЛФА-КЕТОГЛУТАРАТ (ААКГ) на Biotech USA.Не съм забравил и целта си ,а тя е да кача маса,за това си харесах и два протеина.Те са PHD-PHAMA WHAY-5 lb и SYNTHA-6 пак 5lb,(избрал съм 2 различни протеина съобразно различията в дневните ми нужди,например много-компонентния Syntha-6 за след тренировка,а изцяло сурватачния PHD за сутрин,когато трябва бърз протеин).С това завършвам своето пазаруване в обастта на добавките!Може би ми липсват доста неща,като l-glutamine,CLA, L-carnitine,HMBи много др.но за да купя всичко това смятам,че ще ми трябват доста повече пари от тези  с които ще разполагам.Смятам обаче и че стакчето не е никак лошо:).Ето и как мисля да приемам добавките :
Креатина ще го пия на 2 пъти по 5 г ,първият път смесен с протеина 30 мин преди тренировка ,а втория път с протеина за след тренировка.От аргинина пия по 4-5 гр 1 час преди тренировка на празен стомах,а BCAA -то сутрин 2 ,преди и след тренировка по 2 и вечер 2 ,общо 8 таблетки.По 1 доза PhD след ставане и 3О мин преди тренировка а Syntha-6 оставям само след тренировка по 1 доза,непосредствено след бързия въглехид който се състои от 2-3 с.л.мед.
Тук идва вече времето да кажа,че без добре подреден хранителен режим , няма да имам този резултат който търся а именно поне 5 кг мм.И така храня се 5 пъти дневно като с храна си осигурявам около 100 гр и малко от горе протеин като за целта ям пилешко,яйца,сирене,мляко,риба и много извара (тук е момента да кажа,че не обичам свинско и телешко ), дневните ми въглехидрати са около 350-450гр като са предимно от oвес,корнфлейкс,ориз и картофи (варени или печени).От време на време си позволявам нещо сладко като вафла или шоколад... все пак съм човек! Сложете и от 2 до 3 литра вода на ден .
  Тренирам 4 пъти на седмица,като не правя крака,тъй като износих хрущял на коляното и го леккувам.Пуснал съм темата за да си кажете мнението относно стака ми и дали той е удачния избор за мен.Приемам мнения,съвети и критики относно стака и това как смятам да го използвам!. Oчаквам вашите коментари!
Поздрави !

12.05.12
15:19

Това БЦАА е много неизгодно по добре го смени,8 таблетки са 4 гр БЦАА което е много малко все пак ако така си решил бих ти препоръчал да вземеш цялата дози преди и след тренировка.Креатина бих те посъветвал да го смесваш с глюкоза или мед.Немога да ти кажа за аргинина ама тия Биотеча не са от най надежните марки бих го сменил с някоя друга доказана.Най важното е храната иначе стака изглежда доста добре стига да имаш и толкова добра храна ще се получи.Успех от мене!

12.05.12
15:38

Павел как разбра, че БЦАА-то е на хапчета ? И да е и да не е, не е изгодно бцаа-то на ОН. Биошит марката не е за препоръчване. Стака е добър, но смятам, че е по добре да пиеш фармата след тренировка, а синтата сутрин ;)

12.05.12
15:40

казано от NiKolay на 12.05.12, 15:00:

а BCAA -то сутрин 2 ,преди и след тренировка по 2 и вечер 2 ,общо 8 таблетки

12.05.12
15:43

Мерси за съветите относно БЦАА-то ,защото наистина нямам опит с тази добавка и ще се радвам някой ако ме насочи към правилния прием и към правилната марка в съответсвие качество-цена.Относно Креатина ,преди като го взимах го пиех точно така както казваш с 70 гр глукоза на прах тъй като знам ,че работи по-добре с въглехидрат и сега ще се постарая да го пия така,колкото до 2рия прием ,ще го взимам до 5 мин след меда ,като за целта ще го убединя с протеина за да не бъркам 2 пъти шейкове.Колкото до аргинина,пил сам на сцайтек нутришан и на Био Теч и мога да кажа,че и двата ми действат супер добре.Не знам аз ли сам предрасполежен добре към аргинин ,но той ме помпи сташно и с годините се превърна в любимият ми суплемент.

Мнението беше редактирано от NiKolay на 12.05.12 17:02.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1