12.05.12
10:53
Здравейте. Ходих да са мъча да правя кардио тренировка за втори път общо, но стигам само до 6та 7ма минута и таман когато започна да са потя повечко се появява една болка под дясната гърда в областта на черния дроб и не мога да се преборя с нея. Колкото повече тичам толкова повече ме боли, даже като спра седи още 30тина секунди преди да почне да отшумява. Въпросът ми е това нормално ли е за начинаещи, защото в темата за кардиото гледах за начинаещи се препоръчва 2 серии по 12-15 мин и една от 25 множко ми се видя.
Може ми не дишаш правилно,обърни внимание.Стойката също е важна.А за начинаещи и според мен си е множко това време... започни с колкото можеш и всеки следващ път увеличавай по-малко !
виж тази статия:
http://www.bb-team.org/articles/1588_10-top-vaprosa-za-tichaneto
12.05.12
12:09
Ако почна с 1 мин тичане и 1 минута ходене със сигурност няма да имам проблем, даже мисля да почна с 1 ходене и 2 тичане. Мерси
12.05.12
12:56
Ще ти кажа какво аз правех в началото не тичах с часовник,хронометър .... просто си тичах в парка и когато почувствах умора спирах ходех и пак тичах и тн.Опитвам се да ти кажа довери се на тялото си то знае най-добре не го гледай това време в началото :P
Тази болка ще отшуми след 2-рата седмица , просто не се насилвай. Когато започне, спри да тичаш ...походи малко и после пак :)
12.05.12
23:44
Тялото ти се съпротивлява, както прави с всичко ново, което въвеждаш в живота си. Това е само начална реакция. При упоритост, постоянство, търпение и разбиране към организма си, го превключваш на нов режим и скоро той започва да бачка по нови правила.
Така че не бързай, постепенно увеличавай времето. Тичай на празен стомах, не пий много течности преди това.