11.04.12
10:08
Значи искам да взема нещо за ММ към хранителният режим. Обаче от толко четене накрая съвсем се обърках...и пускам тази тема за да ми помогнете ако можете.. Какво да взема суроватъчен протеин, гейнер, аминокиселини.. Знам, че от суроватъчният протеин ще кача по чисто отколкото от гейнера, но незнам защо толко ги ,,плюят’’ гейнерите. Като гледам доста хора са взели гейнер и са доволни от неговият резултат, и същевременно са качали и мускул, а не както казват повечето само телесна маса. Та мисълта ми е какво ще ми пропоръчате да си взема или да комбинирам. Данни: 175/70кг съм. Ето и хранителният режим:
7:30 150гр овес + 1 кисело мляко + 2 яйца
10:30 2 филий пълнозърнест хляб ,,ВИТА’’ + 1 резанче (пилешко филе+кашкавал)
13:30 150гр пилешка пържола + 150гр ориз или картофи (редувам ги)
15:00/16:00 тренировка - веднага след нея 1 банан
17:30 150гр пилешка пържола + 150гр ориз или картофи (редувам ги)
19:00 150гр пилешка пържола + салата (марула или домати+краставици)
22:00 125гр извара ,,РОДОПЕЯ’‘
Благодаря предварително, за отделеното време! :)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.04.12 10:25.
11.04.12
10:14
казано от tomboxer на 11.04.12, 10:08:
незнам защо толко ги “плюят’’ гейнерите...
Защото съдържат евтини неща, а струват сравнително скъпо.
Защото качествени въглехидрати могат да се набавят лесно и вкусно чрез храна.
И моля те - ‘не’ и ‘знам’ са две различни отделни думи.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.04.12 10:14.
Увеличи си калориите като за начало ако искаш да станеш примерно 80 кг изчисли храната да е с калории за 80кг човек.
Увеличи приема на мазнини.
Аз бих те посъветвал да си вземеш един протеин за след тренировка,декстроза от магазина и креатин монохидрат.
Мнението беше редактирано от Pavel на 11.04.12 11:42.
казано от Pavel на 11.04.12, 11:19:
Увеличи си калориите като за начало ако искаш да станеш примерно 80 кг изчисли храната да е с калории за 80кг човек.
Увеличи приема на мазнини.
Аз бих те посъветвал да си вземеш един протеин за след тренировка,декстроза от магазина и креатин монохидрат.
Протеина само след тренировка, ами в нетренировъчен ден?
Протеин- Pure Nutrition 100% Pure Whey
Креатин- Gaspari Nutrition Qualitine
Приемам и други препоръки на драго сърце! :)
Мнението беше редактирано от tomboxer на 11.04.12 11:48.
Да само след ако спазваш този режим нямаш нужда да взимаш през деня още дози за протеина този е добър но не знам на какви пари го взимаш помня че аз когато го взимах беше 95лв за 5 либри,ако още е на същата цена бих те посъветвал да си вземеш Syntrax Whey shake or VPX Syngex мисля че са около 75 лв за 5 либри иначе на Пюр протеина им е добър.
За креатина гледай да пише Creapure марката няма значение тя суровината на всичките е една и съща.
И ве пак не очаквай чудеса специално при мен Креатин монохидрат останах доста доволен от него,но направих и водна задръжка,затова тази зима реших да пробвам Кре алкалина(уж подобрена версия на креатин)не знам дали беше от марката(Биотеч за мен пълен боклук никога повече няма да взема от тази марка макар и на базата на един продукт)може да има и по добри,но от монохидрада останах много по доволен.
Мнението беше редактирано от Pavel на 11.04.12 13:53.
11.04.12
21:42
казано от tomboxer на 11.04.12, 10:08:
Знам, че от суроватъчният протеин ще кача по чисто отколкото от гейнера, но незнам защо толко ги ,,плюят’’ гейнерите.
Само от суроватъчния протеин няма да качиш,това е сигурно.Гейнерът един вид замества хранене което не можеш да направиш в определен момент.Като ти гледам храненето нито протеин ти трябва, нито гейнер но можеш да си вземеш примерно по-малка разфасовка протеин и да го позлваш след тренировка - едно от най-важните хранения.С останалите пари купи месо и го добави в още едно хранене.Това е ..недей се хвърля на добавките да не се разочароваш.
11.04.12
22:30
Най-добрата добавка за качване, сваляне и поддържане - Х - Р - А - Н - А .
казано от Miss Fight на 11.04.12, 22:30:
Най-добрата добавка за качване, сваляне и поддържане - Х - Р - А - Н - А .
Няма спор! Маса се прави на маса! Ама с някой протеин ала бала мислех, че ефекта ще е по-добър, но май размислих за сега. :)
Мнението беше редактирано от tomboxer на 11.04.12 22:38.
От около 1/2 седмици. Обаче като се тегля на кантара много трудно качвам и затова си мислех, че + някоя добавка резултата след време ще е по-добър. Знам, че за 1 седмица няма да кача 2кг чист мускул. :)
Мнението беше редактирано от tomboxer на 11.04.12 22:50.
Ами то за 1 седмица какво ще разбереш беше така написано че едва ли не се храниш от много време така и не качваш нищо.
Не е трябвало така да прозвучи :D Ще си следя килограмите и ако качвам екстра, ако не качвам ще взема нещо. Поне за сега няма смисъл, нали? :)
11.04.12
23:06
Аз също мислех, че качвам трудно, докато не си сметнах калориите. Приемаш ли повече калории, от колкото изразходваш, качваш (освен ако нямаш здравословни проблеми).
Ще спазвам яденето и би трябвало да има резултати. Благодаря на всички, които дадоха мнения. :)
Ако имаш възможност яж храненето, което по принцип ти е в 17:30 веднага след тренировката вместо този банан. Пък за десерт може и банана да изядеш :)
13.05.12
02:29
А не е ли хубаво да речем с този хранителен режим, да се пие, освен креатин, и аминокиселини + отделно глутамин след тренировка и преди лягане?