Яйца

20.07.05
20:50

по колко яйца е полезно да яде на ден човек на 14години 48кила.неска пих сурови разбъркани с захар и много ми хареса

ВН

20.07.05
21:57

Не пий сурови яйца! Виж в търсачката какво има по тоя повод написано, пък особено в комбинация със захар! Повече от 3 жълтъка не яж на ден, а белтък -> до 20-30.

20.07.05
22:19

и не е ли полезно да се пият сурови разбъркани с по една малка лъжица захар на яйце.то иначе пържени трябва пак омръзва се едно и също.

20.07.05
23:08

В момента е лято. Горещини са, а яйцата от горещините се развалят! Салмонелата се заражда точно при тези условия!!Затова е изключително опасно да пиеш сурови яйца сега!!! Пържи ги задължително и то много добре - някои ще кажат, че говоря глупости, но пърженето, най-малкото убива микробата салмонела. Можеш да провериш дали някое яйце е болно ако като го счупиш в даден съд и жълтъка не е цял - салмонелата разяжда жълтъка...
Просто трябва да бъдат подложени на топлинна обработка...
Ето ти един много вкусен варянт за яйца:
Приготвяш си:
-3 яйца
-20-25 грама кашкавал за вкус
кашкавала всъщност не знам колко точно трябваше да е, но трябва да направиш от него 1-2мм тънки резънчета, независимо какви са като ширина и дължина - аз си слагам 3 такива резънчета (1-2 мм дебели, 2-3см широки, 4-5см дълги)
Как да я сготвиш:
на среден огън слагаш яйцата, и много кратко време след това, слагаш кашкавала и го натискаш с дървена лъжица отгоре за да бъде покрит колкото се може повече с спуканият жълтък....Пържиш с много малко олио, докато е сравнително изпържено вече...

УСПЕХ!! И НЕ ЯЖ СУРОВИ ЯЙЦА!

20.07.05
23:39

А през другите сезони освен лятото може ли щото ми бяха страшно вкусни днес и искам някога пак да опитам?Утре ще пробвам рецептата ти. :D

21.07.05
00:43

ами ако ям по 5 жълтъка на ден кво може да ми стане?

21.07.05
10:41

ще се разболееш. аз съм чувал че по по един да ден даже е много. няколко жълтъка на семица са достатъчни.

05.02.06
00:39

да ви питам дали мога да заменя яицата сас маионеза

05.02.06
10:01

брато луд ли си.. :!: ..не можеш майонезата не е хубаво нещо избягвай я...давай само белтъци и месо и си ти  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1