Жигосан(а) за цял живот

11.05.12
22:00

Татуировките са нещо, което хората си причиняват от милениуми. Дотук одобрявам. Още по-интересното е, че една рисунка (или надпис) може да те хвърли в дълбоки размисли в анализиране или пък другата крайност- да ти причини съжалителен дебилен смях, поради некадърност на художника или “оригиналност” на притежателя. Както и да е. Аз съм от Бургас и при нас вече “девствените” са по-малко от жигосаните- даже мои стари приятели не им забелязвам рисунките, понеже свикнах всеки да има по нещо. Тук не искам да дискутираме дали е яко или тъпо, дали е вредно или безвредно, дали е модерно или не...

Днес си тренирам и се загледах по-обстойно доста момичета и момчета (почти равни проценти) си имат по нещо. Чудно ми беше дали спортистите не се татуират по-често? Причината да пусна темата, е че ми е любопитно:

1. Какъв би бил евентуално вашия надпис (рисунка, символ), дето ще си го лепнете за цял живот? Тук е пълно с хора, които имат в подписите интересни мисли, а някои и латински сентенции. На какво ще го посветите (Спорт, приятелство, любим човек, просто забавление и естетика?)

2. Ако имате такъв, какво значи той за вас?

п.с.
Да уточня, че не смятам да се шаря и не събирам идеи, а просто ми е любопитно, като ценител на оригиналното изкуство

11.05.12
22:20

Аз съм решил да си направя по на там в времето.Нямам до сега,а съм си дърт вече :).Първото което ще татуирам е името на бъдещата ми жена,след това на децата ми 1,2,3 колкото са.Така съм замислил пък ще видим.

HE

11.05.12
22:25

Не го приемам, като жигосване или подобно. Направих си я с кеф и до момента си я гледам с кеф /повече от 12 години/ Представлява японски дракон и е свързан с легенда за съкровище - ще я преразкажа приблизително /дълга е/:
На остров в океана имало пещера, а в нея дракон - пазител на несметно съкровище. Най-ценното в съкровището била перла голяма, колкото човешки юмрук. Към въпросния остров се отправила Японска принцеса, която имала намерение да открадне въпросната перла, защото според поверие - притежавала странни сили. Отправила се на там със лодка и достатъчно провизии, но по пътя я застигнало лошо време, лодката се разбила във скалите, но тя стигнала невредима на острова, като и останал само един нож. Намерила пещерата и издебнала дракона да заспи, откраднала перлата и тръгнала да бяга с плуване. Дракона се събудил, забелязал липсата на перлата и подгонил принцесата. Все по-близо до брега, принцесата забелязала, че дракона я настига, а ножа и ценния товар й пречели да плува по-бързо. Направила цепнатина във себе си с ножа, закрепила перлата, хвърлила ножа и продължила до брега, но там намерила смъртта си от изтощение и загуба на кръв.
За мен татуировката ми има смисъл, няма да казвам, какъв - легендата предоставя достатъчно възможности за интерпретация ;)

11.05.12
23:26

Аз да зема да се доуточня,че като видях какво съм написал излиза малко циганска работа ;).Имената ще са на латински и с някакви украски около тях.
Малко като Бекъм :).

12.05.12
02:35

казано от head_hunter на 11.05.12, 22:25:

Не го приемам, като жигосване или подобно. Направих си я с кеф и до момента си я гледам с кеф /повече от 12 години/ Представлява японски дракон и е свързан с легенда за съкровище - ще я преразкажа приблизително /дълга е/:
На остров в океана имало пещера, а в нея дракон - пазител на несметно съкровище. Най-ценното в съкровището била перла голяма, колкото човешки юмрук. Към въпросния остров се отправила Японска принцеса, която имала намерение да открадне въпросната перла, защото според поверие - притежавала странни сили. Отправила се на там със лодка и достатъчно провизии, но по пътя я застигнало лошо време, лодката се разбила във скалите, но тя стигнала невредима на острова, като и останал само един нож. Намерила пещерата и издебнала дракона да заспи, откраднала перлата и тръгнала да бяга с плуване. Дракона се събудил, забелязал липсата на перлата и подгонил принцесата. Все по-близо до брега, принцесата забелязала, че дракона я настига, а ножа и ценния товар й пречели да плува по-бързо. Направила цепнатина във себе си с ножа, закрепила перлата, хвърлила ножа и продължила до брега, но там намерила смъртта си от изтощение и загуба на кръв.
За мен татуировката ми има смисъл, няма да казвам, какъв - легендата предоставя достатъчно възможности за интерпретация ;)

Убао де, ама в крайна сметка не разбрах защо си татуирал дракона а не принцесата :D

Харесвам татуировките, когато са направени качествено и изрисувани от опитна ръка.
С кеф гледам от тези предавания, в които татуират хора :)
Преди време исках да си направя, но все отлагах - не беше дошъл моментът. А с днешна дата съм убедена, че няма да го сторя.

Иначе щеше да бъде измислена от мен - образ, който да преплита косите на две женски лица с празни очи, да се получи нещо като трайбъл вариант...
Може би на кръста.
Мислела съм си и вариант на глезена - плетеница, пак измислена от мен.

12.05.12
09:14

казано от introducer на 11.05.12, 22:00:

Чудно ми беше дали спортистите не се татуират по-често? Причината да пусна темата, е че

Ами да.Те по-често се татуират.Причината е в умствения им багаж. На много от тях. Тук ще изключа няколко души от тоя форум, увлечени от общата “мода” и тенденция. В чиято интелигентност никога не съм се съмнявал. Съжалявам,че се присъединяват към тоя лош пример.
Втората причина е,че българите сме като стадо овце и големи подражатели. Видим ли,че някой някъде си окачил няква финтифлюшка или си надупчил ухото,носа,веждите,гърдите с някви позлатени кукички,хайде и ние да не останем по-назад. Овча история.
Навремето татуировки имаха само теляците в баните,които ми търкаха гърба и хамалите по пристанищата. Голяма част от братята в ромската махала бяха “изографисани” поп подобен начин. Също като къщите им ,всяка стена на които боядисана в ярки и различни цветове:алено,жълто,зелено,мораво,пембяно.
Гледам на много “нашарените” с голямо съжаление и по принцип винаги избягвам контакти с тях. А колкото до мен,кожата ми не е място за драсканици. Все едно да изподраскаш със спрейове стените и прозорците на апартамента си. Не смятам да подражавам на австралийските аборигени и се правя на маймуна за да съм модерен. При това с нещо,което после много трудно се маха,остава с десетилетия,а опитите за премахване могат да бъдат опасни за здравето ми.
Мога да приема донякъде,че някои умни,интелигентни хора,увлечени от общата тенденция си правят тук-там по някое татусче. Ама да си нашариш целите крака и ръцете като някоя жилетка,това си е пълна простотия.

HE

12.05.12
09:22

казано от Valdis на 12.05.12, 02:35:

Убао де, ама в крайна сметка не разбрах защо си татуирал дракона а не принцесата :D

Щото още не съм лежал в централния Софийски ...... колеж, те там си татуират принцеси :D

12.05.12
19:27

какъв по лесен начин да кажеш на света ” аз съм идиот ” освен с подобно произведение на изкуството и гениалната творческа мисъл ?
:D :D :D :D

казано от tra^la^la на 12.05.12, 19:27:

какъв по лесен начин да кажеш на света ” аз съм идиот ” освен с подобно произведение на изкуството и гениалната творческа мисъл ?
:D :D :D :D

Този е Бургазлия, даже сме тренирали на едни лостове с него преди мнооого години.

Не не бих се жигосал, дамгосал, маркирал, нашарил и т.н.

13.05.12
09:24

аз се нарисувах сравнително късно и нито за миг не съжалявам, че го направих - харесвам си трайбъла. за да отговоря на първия въпросите - направих го защото ми хареса и още ми харесва - не е символ, не е картинка, нищо не означава, но ми харесва. харесал съм си още една, но нямам излишни пари в момента - пак ще е трайбъл - картинка или символ ще ми омръзнат

13.05.12
17:01

Много ми харесват татусите с японските тематики (НЕ йероглифи). Много искам да си направя глава на гейша (не знам точно как се водеха тези татуси) на врата.... Ако ще си правя някога татус искам да е на врата, обаче все още има много хора със старото Живково мислене и да не се окаже, че не мога да си намеря работа заради татуировка, която не мога да скрия с дрехи/коса....

13.05.12
18:32

+ за японските тематики...
Картите Таро дават също мнооого мегдан за татуси. Изобщо всичко от средновековния мистицизъм е много благодатно. Определено бих си направил.

13.05.12
20:52

Обичам си ги и 5-те ;)
От началото се зарибих по трайбъл и 4 от тях са такива. Един надпис си направих, който гласи мотото ми в живота.
Признавам си, направих си трайбълите почти и само защото ми харесва как ми стоят, обаче изобщо не съжалявам. Не търся кой знае какво значение, макар че и те имат такова.

14.05.12
20:04

От пуберска простотия...татуирах се на 17 или 16, предполагам криворазбрана проява на някакъв протест....хахаха  - змия с лъвска глава и два надписа на древен език, на едната плешка на гърба. Надписите са страхотни (имат смисъл), но животното...да речем, че трябваше да е двойно по-голямо(да заеме поне половината плешка), отколкото е в момента. Той, татуировчикът, ми беше казал, но кой да слуша...Сега мяза на усмихнато морско конче хахааха!
Дали ако имах възможност бих размислил дали да си я правя. - НЕ! Категорично! Не знам поради какви причини, въпреки че ми е смешна, не съжалявам, че я имам..., на стари години обаче ще е още по-голям смях.
Честно обаче ви казвам, - това е най-голямата болка, която съм изпитвал в живота си, а не е като да не съм изпитвал!... Б*аси,  още настръхвам като си спомня, а е отпреди 12 год...Вас болеше ли ви толкова?...

Мнението беше редактирано от Петър на 14.05.12 20:05.

HE

14.05.12
20:30

Опашката на дракона ми се извива около зърното на гърдата от едната страна на 3 мм., а от другата на 5 мм., като продължава и по долната част, като прибавим и момента, че присъстват много дребни елементи ще оставя на фантазията ти, каква е болката :D :D :D

п.п. Татуировки се поправят, даже съм виждал много красиви след поправките ;)

14.05.12
20:37

казано от head_hunter на 14.05.12, 20:30:

Опашката на дракона ми се извива около зърното на гърдата от едната страна на 3 мм., а от другата на 5 мм., като продължава и по долната част, като прибавим и момента, че присъстват много дребни елементи ще оставя на фантазията ти, каква е болката :D :D :D

п.п. Татуировки се поправят, даже съм виждал много красиви след поправките ;)

Хахах, при мен запълването болеше повече, отколкото дребните елементи... предполагам е въпрос на сензитивност...мислил съм за поправяне, но честно да си кажа не ми се занимава...което ще рече явно, че на някакво ниво тая моя карикатура ми харесва :D :D :D

HE

14.05.12
21:07

На мен при запълването ми беше все тая, докато правеше контурите беше зор, след това ми бяха изтръпнали и чорапите от болка :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1