Претрениране от първия път.

15.05.12
09:49

Здравейте. Вчера ми беше първия фитнес. Попринцип сега го карах само на кардио, но искам малко да се оформя. Та в залата правих от всичко без крака, но май яко съм претренирал. Почнах със скрипец на 30 кила, 2 серии по 15 направих, после гребане с 25 кила дъмбел, бицепс, трапец, флайс, после пак скрипец, нещо ми стана леко и направо сложих на 45 кила. После още 2 серии флайс с 10 кила дъмбели. Сега имам зверската мускулна треска, болят ме гърди, бицепс, трицепс, гръб и най-изненадващото - кръста. Днес едвам станах, боли ме цялото тяло без корема и краката. Като не се движа много не ме боли кръста, но например ако стоя дълго и стана - ужас. Та това нормално ли е, предвид че вчера ходих за пръв път на зала? Знам че съм правил глупости, от другия път ще знам.

Нарича се мускулна треска. Напълно нормално е, особено щом си бил за пръв път на фитнес и си се изцепил с тежестите като истински мъжага. :)

Ще мине до няколко дни, стига да хапваш като хората. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.05.12 09:52.

15.05.12
09:52

Нормално е.След третия ден ще почне да утихва мускулната отначало мусклулните трески са най силни.

15.05.12
10:02

За мускулната знам, обаче ме тревожи кръста... никога преди не ме е болял така, но се търпи де.

Може и в кръста да е нормална мускулна треска заради стабилизиращата му роля в някои от упражненията, които си изпълнявал. Може също да си вдигал дъмбелите неправилно от земята, прегърбен, и това да е направило някаква беля.

За съжаление така през форума няма как да отгатнем. Не го натоварвай по никакъв начин в следващите 4-5 дни и виж дали ще мине. Ако до седмица не мине, отиди на лекар да те прегледат.

15.05.12
10:21

Аха ясно. За по-бързото възстановяване мисля да ям повече месо и яйца. Ако всичко мине до четвъртък, пак съм на зала тогава :)

15.05.12
13:04

Твото си е детска игра,ако беше правил крака,сега едвали щеше да можеш да пишеш тук.

MF

15.05.12
14:50

Това с кръста е само от неправилна техника.

15.05.12
14:57

Наблегни на техниката в началото, а не на килограмите. И задължително прави крака - клекове, напади/отпади и т.н. Научиш ли се на грешна техника като новобранец, ще ти остана за цял живот и отучването е много трудно. Даже и на скрипеца можеш да си увредиш кръста ако не изпъчваш гърдите и не държиш тялото изправено.

15.05.12
18:27

аз отделих от началото 5 месеца на техники правила навици правилно хранене и най-вече книги ;д около 4-5 книги изчетох по сайтовете четох и продалжавам да чета недей бърза с големите килограми те идват с времето с големи кг само някоя констузия ще си докараш направи някоя кръгова тренировка :) така че това е успех и не се отказвай :)

Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 15.05.12 18:29.

15.05.12
18:31

Аз като правих гребането се бях изгърбил... другия път ще знам - гърба да е прав. За крака като гледам какво стана от първия път, май трябва да почна по-леко.  И последен въпрос - пречи ли че ме боли кръста ако довечера направя по интензивно кардио ?

15.05.12
21:22

В бодибилдинга не е важно колко вдигаш, а как изглеждаш! И с най-смешните килограми да правиш, няма значение, стига да караш мускулите ти да се развиват.

15.05.12
21:26

Само дето със смешни килограми не можеш да накараш мускулите да се развият особено.

15.05.12
21:40

Аз като тренирам ще тренирам така че после да съм с мускулна треска. Ама не като сегашното чудо да не мога да си движа ръцете.

Ми то тва,че имаш мускулна треска не значи,че си направил пълноценна тренировка.Може да е претрениране по-скоро..

15.05.12
23:20

Стига с това претрениране, за него трябват месеци тежко натоварване, не става от една тренировка.
Мускулната треска си е нещо съвсем нормално и закономерно, особено ако си начинаещ или не си тренирал дълго време или правиш ново упражнение, или се натовариш повече от обичайното.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.05.12 23:20.

16.05.12
02:57

Мускулната треска е любимата болка. :) Съвсем нормално е да не можеш да мръднеш след като си тренирал с такива кг за съвсем първи път. И в бъдеще ще е така, когато опитваш нови неща и програми. Внимавай с кръста и с правилната форма, както много хора ти казват!

16.05.12
08:40

Кръста взе да ми минава, но ръцете, гърдите, гърба ме болят 2x вчера... не мога да си докосна кръста от болка. Явно залата ще я направя в събота или неделя.

16.05.12
13:21

Може да тренираш краката докато ти отминат болките в горната част на тялото. А ако правиш тяга и гребане с погрешна техника, може да си докараш непоправими щети и инвадлидност. Гледай клипчета, чети и най-добре да заучиш упражненията с качествен треньор, иначе ще страдаш.

16.05.12
13:26

Не се стряскай пич. Аз за първи път като тренирах крака, 3 дена ходех като робокоп, не можех да си свия краката. С времето ще свикнеш.

16.05.12
15:56

Няма по-гадна от мускулната треска на кръста! Няма! :)).
Не се пУаши! Ша мине с времето!

16.05.12
16:14

Загрявай в началото на тренировката и разтягай след приключването и .
В повечето контактни спортове загрявките отнемат почти половината от предвиденото време.
Това ще ти попречи и да получиш така нареченото “одървяне” на мускулите и което повечето хора си
мислят,че се дължи на работа с тежести .

Има доста кадърни клипчета, в залата е по-врероятно да не могат да ти помогнат с инфо.
Най-много да ти кажат да загрееш с празен лост и право в боя :)

16.05.12
18:12

Да аз като правих за трапец, гърба ми беше изправен с изпъчени гърди, но на гребането се бях извил малко. В залата няма никакъв инструктор, плащаш влизаш и почваш. За клековете със щанга пак нали гърба трябва да е максимално изправен? Аз под максимално изправен разбирам с изпъчени гърди.

16.05.12
19:20

казано от mmiinneevv на 16.05.12, 18:12:

За клековете със щанга пак нали гърба трябва да е максимално изправен? Аз под максимално изправен разбирам с изпъчени гърди.

Виж в youtube клипчета за правилна форма от някой инструктор. Например:

18.05.12
09:36

Така е както си мислех :) Ясно ми е вече. Утре съм на зала, горе долу почти няма болка, но лявата ръка все още не мога да я изпъвам докрай. Като напъна малко да я изпъна чувствам силна болка малко над свивката на лакътя. (долната част на бутилката така да се изразя), и малко бицепса там ме наболява. Мисля да тренирам въпреки болката, като този път ръцете няма да ги товаря толкова, защото и без това наболяват. Гърдите не ме болят, смятам няколко серии флайс до отказ, скрипец за гръб, дъмбели за трапец (по удобни са ми от щангата), и гребане, този път с изправен гръб. Общо взето сериите ще ги правя до пълно изтощение. Само ме спъва леко тая гадна болка в лявата ръка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1