15.05.12
09:49
Здравейте. Вчера ми беше първия фитнес. Попринцип сега го карах само на кардио, но искам малко да се оформя. Та в залата правих от всичко без крака, но май яко съм претренирал. Почнах със скрипец на 30 кила, 2 серии по 15 направих, после гребане с 25 кила дъмбел, бицепс, трапец, флайс, после пак скрипец, нещо ми стана леко и направо сложих на 45 кила. После още 2 серии флайс с 10 кила дъмбели. Сега имам зверската мускулна треска, болят ме гърди, бицепс, трицепс, гръб и най-изненадващото - кръста. Днес едвам станах, боли ме цялото тяло без корема и краката. Като не се движа много не ме боли кръста, но например ако стоя дълго и стана - ужас. Та това нормално ли е, предвид че вчера ходих за пръв път на зала? Знам че съм правил глупости, от другия път ще знам.
15.05.12
09:50
Нарича се мускулна треска. Напълно нормално е, особено щом си бил за пръв път на фитнес и си се изцепил с тежестите като истински мъжага. :)
Ще мине до няколко дни, стига да хапваш като хората. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.05.12 09:52.
Нормално е.След третия ден ще почне да утихва мускулната отначало мусклулните трески са най силни.
15.05.12
10:02
За мускулната знам, обаче ме тревожи кръста... никога преди не ме е болял така, но се търпи де.
15.05.12
10:09
Може и в кръста да е нормална мускулна треска заради стабилизиращата му роля в някои от упражненията, които си изпълнявал. Може също да си вдигал дъмбелите неправилно от земята, прегърбен, и това да е направило някаква беля.
За съжаление така през форума няма как да отгатнем. Не го натоварвай по никакъв начин в следващите 4-5 дни и виж дали ще мине. Ако до седмица не мине, отиди на лекар да те прегледат.
15.05.12
10:21
Аха ясно. За по-бързото възстановяване мисля да ям повече месо и яйца. Ако всичко мине до четвъртък, пак съм на зала тогава :)
Твото си е детска игра,ако беше правил крака,сега едвали щеше да можеш да пишеш тук.
15.05.12
14:50
Това с кръста е само от неправилна техника.
Наблегни на техниката в началото, а не на килограмите. И задължително прави крака - клекове, напади/отпади и т.н. Научиш ли се на грешна техника като новобранец, ще ти остана за цял живот и отучването е много трудно. Даже и на скрипеца можеш да си увредиш кръста ако не изпъчваш гърдите и не държиш тялото изправено.
15.05.12
18:27
аз отделих от началото 5 месеца на техники правила навици правилно хранене и най-вече книги ;д около 4-5 книги изчетох по сайтовете четох и продалжавам да чета недей бърза с големите килограми те идват с времето с големи кг само някоя констузия ще си докараш направи някоя кръгова тренировка :) така че това е успех и не се отказвай :)
Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 15.05.12 18:29.
15.05.12
18:31
Аз като правих гребането се бях изгърбил... другия път ще знам - гърба да е прав. За крака като гледам какво стана от първия път, май трябва да почна по-леко. И последен въпрос - пречи ли че ме боли кръста ако довечера направя по интензивно кардио ?
В бодибилдинга не е важно колко вдигаш, а как изглеждаш! И с най-смешните килограми да правиш, няма значение, стига да караш мускулите ти да се развиват.
Само дето със смешни килограми не можеш да накараш мускулите да се развият особено.
15.05.12
21:40
Аз като тренирам ще тренирам така че после да съм с мускулна треска. Ама не като сегашното чудо да не мога да си движа ръцете.
15.05.12
23:06
Ми то тва,че имаш мускулна треска не значи,че си направил пълноценна тренировка.Може да е претрениране по-скоро..
Стига с това претрениране, за него трябват месеци тежко натоварване, не става от една тренировка.
Мускулната треска си е нещо съвсем нормално и закономерно, особено ако си начинаещ или не си тренирал дълго време или правиш ново упражнение, или се натовариш повече от обичайното.
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.05.12 23:20.
Мускулната треска е любимата болка. :) Съвсем нормално е да не можеш да мръднеш след като си тренирал с такива кг за съвсем първи път. И в бъдеще ще е така, когато опитваш нови неща и програми. Внимавай с кръста и с правилната форма, както много хора ти казват!
16.05.12
08:40
Кръста взе да ми минава, но ръцете, гърдите, гърба ме болят 2x вчера... не мога да си докосна кръста от болка. Явно залата ще я направя в събота или неделя.
Може да тренираш краката докато ти отминат болките в горната част на тялото. А ако правиш тяга и гребане с погрешна техника, може да си докараш непоправими щети и инвадлидност. Гледай клипчета, чети и най-добре да заучиш упражненията с качествен треньор, иначе ще страдаш.
Не се стряскай пич. Аз за първи път като тренирах крака, 3 дена ходех като робокоп, не можех да си свия краката. С времето ще свикнеш.
Няма по-гадна от мускулната треска на кръста! Няма! :)).
Не се пУаши! Ша мине с времето!
Загрявай в началото на тренировката и разтягай след приключването и .
В повечето контактни спортове загрявките отнемат почти половината от предвиденото време.
Това ще ти попречи и да получиш така нареченото “одървяне” на мускулите и което повечето хора си
мислят,че се дължи на работа с тежести .
Има доста кадърни клипчета, в залата е по-врероятно да не могат да ти помогнат с инфо.
Най-много да ти кажат да загрееш с празен лост и право в боя :)
16.05.12
18:12
Да аз като правих за трапец, гърба ми беше изправен с изпъчени гърди, но на гребането се бях извил малко. В залата няма никакъв инструктор, плащаш влизаш и почваш. За клековете със щанга пак нали гърба трябва да е максимално изправен? Аз под максимално изправен разбирам с изпъчени гърди.
За клековете със щанга пак нали гърба трябва да е максимално изправен? Аз под максимално изправен разбирам с изпъчени гърди.
Виж в youtube клипчета за правилна форма от някой инструктор. Например:
18.05.12
09:36
Така е както си мислех :) Ясно ми е вече. Утре съм на зала, горе долу почти няма болка, но лявата ръка все още не мога да я изпъвам докрай. Като напъна малко да я изпъна чувствам силна болка малко над свивката на лакътя. (долната част на бутилката така да се изразя), и малко бицепса там ме наболява. Мисля да тренирам въпреки болката, като този път ръцете няма да ги товаря толкова, защото и без това наболяват. Гърдите не ме болят, смятам няколко серии флайс до отказ, скрипец за гръб, дъмбели за трапец (по удобни са ми от щангата), и гребане, този път с изправен гръб. Общо взето сериите ще ги правя до пълно изтощение. Само ме спъва леко тая гадна болка в лявата ръка.