14.05.12
11:00
Здравейте Машини,
супер нов съм и във фитнеса както и във форума....
Искам да попитам дали добре съм съчетал тези добавки, както да ме ориентирате как да ги взимам. Още не съм ги купил защото искам да се посъветвам с по опитните от мен, че да не си давам парите на вятъра, а и да не си причинявам излишни травми. Като цяло искам да направя релеф и маса защото съм 183 см а съм само 70 кила.. Мисля да взема тези добавки:
Universal Nutrition Animal Pump - 30 pkts
OPTIMUM NUTRITION Pro Complex
добре ли е да ги съчетавам и ако трябва препоръчайте и нещо друго? а и горе долу как да ги взимам. Мерси предварително!!!
14.05.12
11:11
Щом си нов, значи нямаш нужда от добавки. Изгради си добър тренировъчен и хранителен режим, иначе добавките ще са само пари профукани на вятъра. Поздрави!
14.05.12
13:27
И това за масата и релефа едновременно го забрави! Или качваш или сваляш.
14.05.12
14:09
Първо не започвай от началото с добавки извлечи колкото се може повече от наторалното после с добавки и то не тези които ти си избрал
да добри са но по добре е някое протеинче и бцаа от колкото азоти и така нататака :)
Второ направи си масата а после релефа :)
14.05.12
16:14
Другото което е, че с храна не ми се получава качването на килограмите, за това исках да взема някакви такива “тарикатски” добавки...
Еднствените травми,които можеш да получиш са психически,като изпиеш добавките и установиш,че не си качил и 1 кг. :D
казано от head_hunter на 14.05.12, 13:27:
Не съм съгласен с този мит. Чисто покачване на ММ е напълно възможно, разбира се и зависещо от редица фактори, най-вече типа тяло, стаж в залата и мускулната памет.
казано от VEGATA на 14.05.12, 17:00:
Не съм съгласен с този мит. Чисто покачване на ММ е напълно възможно, разбира се и зависещо от редица фактори, най-вече типа тяло, стаж в залата и мускулната памет.
То,че може да е възможно спор няма,но едвали е ефективно или пък лесно за постигане.Ако беше така всички профита щяха да го правят.Но въпреки,че разполагат със средствата и времето,те разичитат на друга схема.
Освен това чистото качване на първо място зависи от храненето.Трябва да имаш режим изчислен до 1 грам,за да го постигнеш дали си струва всичките усилия.
14.05.12
19:13
казано от Marto Grigorov на 14.05.12, 16:14:
Другото което е, че с храна не ми се получава качването на килограмите, за това исках да взема някакви такива “тарикатски” добавки...
ами щом с храненето не ти се получава, значи не ти е правилно. преразгледай си го, подобри го, явно има нужда.
14.05.12
19:20
Винаги съм казвал, че само да си събуе човек гащите през главата е невъзможно :D Въпроса е за всеки ли е възможно и, като му гледаш писанията за “тарикатските добавки” мислиш ли, че ще стане при него? Май по-скоро ще си събуе гащите през главата ;)
Аз се чудя как се е спрял на точно тези две добавки. Без хранителен режим нищо няма да постигнеш каквото и да вземаш като добавка, отделно, че нямате абсолютно никъква грамотност за тренировки и добавки. Обичайните и първоначални добавки подходящи за теб - протеин, амино, бцаа, глутамин, витамини и минерали. Направи стаж и знания и се ориентирай към бустери и креатинови продукти.
14.05.12
21:04
казано от AgBOKATA на 14.05.12, 21:00:
Аз се чудя как се е спрял на точно тези две добавки.
На едното е прочел, че помпа зверски в комбинация с митичното “Анимал”, а другото е някакъв торлюгюведж и е решил, че с тея двете ще стане работата бързо и лесно :D
14.05.12
22:35
И сега след като хубаво му се посмяхте на момчето, викам да вземем да му дадем още няколко ДОБРИ съвета.
Виж сега. Качвай си чисто. Не се получава? Има тема за смятане на калориите, които са ти нужни на ден. Прочети я! САМО ТАКА ще започнеш да качваш от храна! Няма друг начин, освен да си знаеш колко гориш на ден, за да знаеш колко да “сипваш” на ден! Една кола, ако не й слагаш достатъчно гориво, няма да иска да върви, нали така? :) Опитай! Това не са бабини деветини. Наистина работи!
След като започнеш да качваш по естествен начин, след като стигнеш след няколко месеца(7-8-9) период на трудно качване на маса, тогава си вземи добавки- хем и ставите ти ще са поокрепнали, ще могат да издържат на по- голямо натоварване, рискът от контузии ще е по- малък. Това е пътят. Не можеш с едни добавки и с трениране 3 месеца в залата да станеш голям. Не че не можеш, ама после ще си доста, доста, ДОСТА дебел(имам предвид “забранените” медикаменти). Не един ми се е оплаквал по залите от дебелия ефект след боцкането, след като е спрял да тренира за 2-3 години. Умната! Гледай реално на нещата. Хубавите работи стават бавно. Помогни им ;) Успех!
казано от Biad__ на 14.05.12, 19:03:
То,че може да е възможно спор няма,но едвали е ефективно или пък лесно за постигане.Ако беше така всички профита щяха да го правят.Но въпреки,че разполагат със средствата и времето,те разичитат на друга схема.
Освен това чистото качване на първо място зависи от храненето.Трябва да имаш режим изчислен до 1 грам,за да го постигнеш дали си струва всичките усилия.
Нямах предвид изчисляване на диетата до грам или калория, нещата са много по-прости и както казах зависят най-вече от типа тяло, стаж в залата и мускулната памет.
1. Типа тяло(ендоморфите да не четат) сигурен съм, че имате поне един познат, който се храни и тренира трагично, но все пак резултатите, които постига са много по-добри от вашите. Такива хора са съчетали перфектен ген с идеалния хормонален баланс и разбира се правила като положителен и отрицателен калориен баланс при тях не важат. Ето ви пресен пример, през последните дни във форума нашумя това момче Zyzz лека му пръст, та мислите ли, че той се е освинвал първо до 110 кг и после е чистел до 90-95 кг? Не разбира се! Лично аз имам приятел, който за една година качи чисти 20 кг, да чисти, а беше постоянно на положителен калориен баланс. Повечето пъти съм бил с него когато си е набававял храната, забележете в Метро, т.е. говорим си за стабилни количества. Знаете ли какви му бяха точните думи: “Вега, започвам да ям, чак когато ми прилошее от ядене!” Как става ли? Ами начинаещ + ген, много е просто.
2. Стаж в залата - всеки расте като гъба през първите месеци в залата, дори и при минус калории, тялото е далеч от генетичния си потенциал и реагира на стреса подобаващо.
3. Мускулната памет - отново при минус калории можем да възвърнем голяма част от това, което сме постигнали преди за отрицателно време.
Разбира се професионалистите ги оставяме настрана. Аз говоря само до даден момент, до достигане на определен генетичен потенциал, от там нататък е ясно.
Мнението беше редактирано от VEGATA на 14.05.12 23:45.
14.05.12
23:49
казано от Biad__ на 14.05.12, 19:03:
http://jasonferruggia.com/bulking-cutting-revisited/
15.05.12
18:33
Ако искаш бързо и лесно АЙДЕ НА ЗОБОВЕТЕ ;дд и виж ако си толко решен да си земиш някоя добавка си вземи протеин нитро теч и някое амино аз и с това несъм съгласен защото си нов нооо ...
Мнението беше редактирано от Мишо Илиев на 15.05.12 18:36.
17.05.12
14:05
казано от Мишо Илиев на 15.05.12, 18:33:
Ако искаш бързо и лесно АЙДЕ НА ЗОБОВЕТЕ ;дд и виж ако си толко решен да си земиш някоя добавка си вземи протеин нитро теч и някое амино аз и с това несъм съгласен защото си нов нооо ...
Ми айде на зобовете тогава :)