15.05.12
14:43
Здравейте,
бих искала да попитам, подходящ ли е приема на Аргинин & Орнитин от жени, в период на чистене? Благодаря за отделеното време.
15.05.12
14:57
Няма проблем, стига да не си бременна, кърмеща или имаш здравословни проблеми като диабет (примерно). Тогава е строго препоръчителна консулатация с лекар.
казано от Жанета Виделова на 15.05.12, 14:43:
Здравейте,
бих искала да попитам, подходящ ли е приема на Аргинин & Орнитин от жени, в период на чистене? Благодаря за отделеното време.
А какво целиш с този продукт, ако може да попитам ? Дай повече информация за теб - години, стаж, режим, добавки.
16.05.12
01:42
23 години,173см, 60кг. С фитнес по-активно се занимавам от около година, в момента се придържам към НВД. Зимата тренирах доста активно и съм понатрупала някаква мускулна маса, но сега като всеки друг искам да поизчистя малко, за да се покаже “зимния ми труд” :) Пия Л-карнитин, ходя да тичам 4,5 пъти в седмицата (доколкото го позволява времето в момента) и 3 пъти тренирам в залата, обаче усещам, че трудно ще ми се получат всички тези тренировки без прием на някакви аминокиселини. За Аргинин&Орнитин прочетох, че двете в комбинация действат върху обмяната на мазнините и предполагам ще помогнат при възстановяването. Очаквам вашите съвети и има ли смисъл или по-добре да си взема ВССА?
16.05.12
09:25
Аргининът и орнитинът не са това, което търсиш. По-добре BCAA, а моят съвет е направо да си купиш протеин.
Обърни внимание на хранителния си режим и най-вече на тренировъчния. 4-5 пъти седмично тичане + 3 пъти силови тренировки е лишено от смисъл.
2-3 силови + 1-2 пъти тичане са достатъчни...или ако ти харесва да тичаш повече - 1-2 силови + 2-3 тичане.
Разгледай и статиите:
Протеин срещу аминокиселини
Протеин след тренировка
Протеин - какво има в него?
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.05.12 09:26.