15.05.12
20:20
Здравейте приятели.Значи бях на козметик за първи път топла коло маска още от първия ден ми се появиха пъпки и стоят вече 2 седмици :( много е гадно ;Х на корема нямам толко а глажно на гърдите и трапеца козметичката даже ме изгори на някои места и направо много гадно стана :Х какво да правя някакво мазило за затваряне на порите има ли или нещо да не излизат пъпки и козметичката каза че е защото ми е за първи път.Кожата ми е много чуствителна много ;( аз мисля следвашият път да си взема от аптеката лентички и да ми ги махме някой и след това да ги мажа с нещо :( моля помогнете благодаря.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.05.12 21:04.
15.05.12
20:50
Вземи си пудра Норсулфазол и се мажи по няколко пъти на дин. В аптеките има и някакви мазила, които са за подхранване на кожата ако е отлкова зле колкото описваш. Напълно нормално е да ти се появят пъпки и да стоят известно време. Това вече за изгарянето на кожата не ми се е случвало...
15.05.12
21:27
И с мен беше така първият път,имах пъпки почти 2 седмици не се мазах нито правех нещо различно и те си минаха :P
15.05.12
21:51
а сега като си ги махаш има ли пъпки ? благодаря и на 2мата за коментарите :)
Тези пъпки вече немогат да се махнат, ще трябва да ги изтърпиш. Лошото е че докато се махнат вече ще трябва пак да си правиш кола маска. Всеки следващ път ще са по-малко, но има и начин как почти да не ти излизат.
Аз изпозлвам гентамицин и бебешка пудра. Веднага след кола маската (правя си я сам в нас) се мажа с гентамицина, като гледам поне 1-2 часа да не си слагам дреха. Преди да си правиш процедурата, се изкъпи с топла вода. Следващотото къпане ще е добре да е поне 24 часа след колата. С гентамицина се мажа по 3 пъти на ден през 6 часа, пудрата можеш да си я мажеш когато си искаш. Недей да ползваш никакви парфюми в пъривте 24 часа. Ако ще излизаш навън мажи обилно с пудра и втривай добре, така дрехите по-малко щети дразнят на кожата. И така.. не забравяй че трябва търпение и постояннство, кожата ти и ти самия ще свикнете.
Докато си взимаш душ на 2-3 дена се минавай с ексфолиант или ексфолираща гъба.
15.05.12
22:26
Много много благодаря дано да помогне :)
15.05.12
22:53
Следващият път смени козметичката.. Когато аз бях за първи път след процедурата единствената разлика беше, че няколко часа си чувствах тялото неестествено, но не са ми излизали никакви пъпки, странични ефекти и подобни. След всяка процедура ми намазва местата където е минала с някакъв крем и може би, заради това нямам, но според мен следващият отиди на друг козметик. А иначе аз миналата година, когато си ги махах с някакъв крем където ги гори космите винаги ми излиза и им слагах бебешка пудра и всичко беше ок. :)
16.05.12
10:13
Маже се с олио след процедурата - то захранва колата. Мисля че чак толкова грижи за след една кола маска си е преувеличаване и престараване. Един два пъти като отидеш още и няма да имаш никакви проблеми. Пъпките започват или да не се появяват, или да се появяват за около два-три дни.
Да ме извинява колега, ама не може да чакам 24 часа след кола маска, за да се изкъпя. Тя мириши неестествено. Хубаво е 2-3 часа да се изчака след колата, за да може олиото, с което те е намазала да попие напълно, но чак 24ч.