01.05.12
22:47
Привет, спортисти! Взех си въженце за скачане, от евтините е (7 лева, какво му плащаш) защото нямам представа откъде да си взема истинско боксьорско въже :( Четох, че не е лошо да се коригира дължината на въженцето спрямо ръста на човека който ще скача с него. Молбата ми е някой ако разбира да ме светне колко сантиметра точно е оптималния размер за мен, 1.68 съм висок.
Там където започват дръжките и свършва самото въже трябва да е на височината на подмишницата. За твоята височина въже 275 см ще е добре, но трябва да си провериш лично. А за въжето вземи някое по-тежко. Тези на Кетлер са скъпички (20-30 лв), но са добри- имат си и брояч на калории, брой скокове общо, време.
П.П. прочети и това : http://www.livestrong.com/article/406398-the-proper-length-of-a-jump-rope/
02.05.12
12:13
Въжето трябва да бъде толкова дълго, че да можеш да го въртиш без да движиш ръцете (т.е. с едва забележимо движение в китките). Колкото по-тежко е едно въже, толкова е по-удобно. Между другото - най-доброто нещо, с което съм скачал, е... парче телефонен кабел.
Още един глас за телефонния кабел споменат от Кольо Пияндето ако сегашното ти е леко взимаш само дръжките и слагаш кабела
“За да определите правилната дължина на въжето задръжте средата на въжето под левия ви крак и поставете дръжките на въжето в лявата ви ръка. Когато изпънете въжето нагоре дръжките на въжето трябва да са на височината на подминшниците ви. “
16.05.12
14:13
Благодаря за информацията. Скъсих го така, че като го настъпя дължината му с дръжките е до подмишниците. Скоростта се увеличи много а движенията в ръцете се редуцираха само до леко мърдане на китките. Значи дължината наистина е определящ фактор (wait)