Препоръчайте ми кардиолог

16.05.12
14:16

Здравейте , приятели :) Търся си някои свестен кардиолог-спортен специалист ... Малко да ви запозная с проблема ми , имам оголемена ляво камерна стена на сърцето , която не е провокирана от сега , имам я от 2008-2009 година поне тогава е регистрирана след , като ми е направена ехография , но тогава нищо не са ми казали за това че още от тогава трябва да намала спортната дейност и тн .От тогава до сега съм тренирал много интензивно 6-пъти седмично , понякога двуразово с максове и откази и тн , но не съм имал проблем . Преди около 3 седмици за първи път стана белята , в следствие на цяла седмица тренировки ужасно тежки , петък след тренировка вместо да легна да си почина аз отидох на рожден ден до рано сутринта , спал съм 2 часа от 05;00 до 07;00 след което станах и отидох на училище , там изпих един “редбулл” , защото много ми се спеше , след училище не съм спал цял ден вечерта отново ходих на рожден ден и се прибрах в неделя по светло .. и така се получи едно недоспиване уикенда .Дойде понеделник ходих на училище прибрах се и към 15;00 излязох от ритъм със пулс 250уд/мин , тогава още незнаеш какво ми е и си мислех че е нещо моментно , легнах да поспа 2 часа станах във 17;00 още ми биеше сърцето много силно реших да изляза на разходка правих лицеви,клекове,удари ... всичко това , съм го правил с извън ритмично сърце.Прибрах се и реших да отида вечерта,за всеки случей до болницата да вида какво ми е , направиха ми кардиограма ,доктора след като я видя само се хвана за главата и ме попита как още съм жив , а на мен нито ми се въртеше свят,нито ми прилошаваше и тн,това са симптомите , които следват и ме вдигнаха по спещност за София.Там за 2 дни ме вкараха във ритъм само от системи , правиха ми един куп изследвания , и се останови че имам ВПВ-синдром на преждевременно възбуждане , след което ме изписаха от болницата и ми назначиха дата за приемане отново в болницата за направа на манипулация за отстраняване на този ВПВ-синдром , след като ме пуснаха от първото постъпване се възстанових за 2 дни и след това до датата на манипулация си тренирах и не съм имал абсолютно никакви проблеми , преди 3 дни ме изписаха от болницата с успещно отстранен ВПВ-синдром , всичко е добре освен този проблем с Ляво камерна хипертрофия , та искам да се консултирам с някой кардиолог , който е запознат със спортните сърца , четох доста за това ЛК-хипертрофия и доста спортисти го имат , доворих с един приятел , познат на всички във форума , дори той ми каза че има приятели , който доктори са им казвали същото като на мен да намалат тренировките да избягват тежките физически натоварвания и други , обаче не са спрели да тренират и нямат абсолютно никакви проблеми до ден днешен .. Вече незнам и аз , какво да правя много съм объркан , малко повече за мен на 17 години , активно спортуващ бойни спортове,фитнес,тичане,плуване и др.Тренирам от 13-14 годишен минал съм през баскетболл и сега съм се спрял от близо 2 години на бойните спортове . Моля за съвети,критики и така нататък , всичко ще ми бъде в плюс във това объркано положение ..
Поздрави :)

Темата беше редактирана от Слай на 16.05.12 14:27.

16.05.12
14:27

не съм лекар и не искам да ти давам медицински съвети.

ще ти кажа обаче нещо друго.
над 2 години си спортувал с въпросната “аномалия” на сърцето и не си имал проблеми.
мнението ми е, че сега си стигнал до това усложнение най-вече проади глупостта да не спиш и да се наливаш с тая гадост редбул....

сигурен съм че много хора имат подобни “дефекти” в сърцата си без дори да го подозират.
на мен са ми казвали, че едната камера (май лявата) не ми работи като хората....

това обаче не пречи да тренираш, да спортуваш и да се забавляваш.

НО определено си предвиждай време за почивка и нормален сън.
Няма успели спортисти (не говорим за футболисти на регионално ниво), които да спортуват и да не почиват пълноценно след това.

Следи си сърцето регулярно и ако усетиш проблеми - бегом при лекаря.
На 17 години организмът ти има страхотни възстановителни функции, но след време няма да е така...така че спорт+почивка=здраве и дълъг живот :)

А за кардиолога - нали си се срещнал с 5 кардиолога в последните седмици...те са ти казали предостатъчно.

Ако си от гр. София виж в болница св. “Екатерина” или 3-та Градска. Мисля, че там са добри специалисти.
Иначе в “ИСУЛ” доц. Златарева много добър спец и доста педантична в това което прави.
Бързо оздравяване!

16.05.12
15:24

Лявокамерната хипертрофия по принцип е симптом на диастолна дисфункция. За това и лекарите настояват да се пазиш, да внимаваш, да почиваш...А малка част съобразяват факта, че не напразно жаргонно се нарича “спортно сърце” и доста спортисти, които са тренирали високоинтензивно има лявокоамерна хипертрофия. Причината е ясна - повишена нужда от “помпене” на кръв и някаква генетична предразположеност.
Ако имаш високо кръвно и/или аортна стеноза, аритмии - да, в случая лявокамерната хипертрофия е високорисков фактор. При теб заради отстранения вече ВПВ се стряскат и смесват нещата. Със сигурност ако не беше претърпял интервенцията щеше да си в рисковите групи, но сега както ти казах - почни си до следващия преглед, подържай тонус, пий какво ти казах - така ще избегнеш тревогите на родителското тяло и свързаните с тях последствия ;)
После започни внимателно тренировките, помни онзи показател на пулса и тренирай така ;) Няма да изчезне, но определно ще се повлияе в полжителна посока.
В крайна сметка тренирвоките не са всичко в живота, а и ти си още съвем малък за да се отчайваш ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.05.12 15:55.

16.05.12
16:21

Мерси за съветите , приятели .

казано от James Hinks на 16.05.12, 15:24:

В крайна сметка тренирвоките не са всичко в живота, а и ти си още съвем малък за да се отчайваш ;)

Сашо , за мене тренировките са част от моя живот , това е едно от малкото неща , които ги правя с най-голямо удоволствие и внимание , само и единствено това ме притеснява да не ме откажат от спорта ...Ще ти последвам съветите и ще направа това , което ми каза .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1