Има ли фалшив Трибестан на Софарма?

08.02.12
17:00

Здравейте колеги! Искам да попитам дали някой от вас е попадал или чувал нещо за менте на трибестана на Софарма? Питам защото попаднах на обява, в която човека предлага продукта на доста изгодна цена (около 15 лева за опаковка). Ако някой е чувал за фалшификати на оригиналния продукт нека сподели.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 08.02.12 17:02.

HE

08.02.12
19:05

От няколко години се носят подобни легенди, но нямам идея до колко са истина, а и предпочитам да си купувам подобни продукти от специализирани магазини или аптеката.
Има два варианта да стане, като едно доста голяма измама от преди две години - Български бионабол, който бил предназначен за износ и т.н. глупости. Вариант две е човека, който го предлага да има познати /или той самия/, които да го намират краден.
И в двата случая не бих си купил - в първия защото не е ясно, какво ще пия, а във втория, защото нарушавам закона и пристъпвам определени морални ценности.

16.05.12
17:20

А от къде може да се намери трибестан на Софарма ?

16.05.12
18:00

Трибестан може да се купи от (почти) всяка аптека.

Не съм чувал за фалшив Трибестан, но преди време чух слух, че Софарма вече не ползват български трибулус, който е с много високо съдържание на протодиосцин (активната съставка), а са почнали да използват китайски трибулус, който е с по-ниско съдържание на протодиосцин.

HE

16.05.12
19:20

казано от antov12 на 16.05.12, 18:00:

Не съм чувал за фалшив Трибестан, но преди време чух слух, че Софарма вече не ползват български трибулус, който е с много високо съдържание на протодиосцин (активната съставка), а са почнали да използват китайски трибулус, който е с по-ниско съдържание на протодиосцин.

Всъщност не е слух, а истина /инфото е от вътрешен човек/. Имам приятел, чиито родители работят там /и двамата/, та бяхме говорили по въпроса. Освен китайска ползват още и Индийска суровина ;)

16.05.12
22:13

казано от head_hunter на 16.05.12, 19:20:

казано от antov12 на 16.05.12, 18:00:

Всъщност не е слух, а истина /инфото е от вътрешен човек/. Имам приятел, чиито родители работят там /и двамата/, та бяхме говорили по въпроса. Освен китайска ползват още и Индийска суровина ;)

Значи за пореден път се опитваме да се изтарикатиме на дребно.

В една опаковка Трибестан се съдържат 60 таблетки по 250 мг (0.25 г) или общо 15 г за около 35 лв или около 2.30 лв за грам.

Трибулуса на NOW е 90 лева за 180 таблетки по 1000 мг (1 г) или 50 ст. (0.50 лв) за грам.

Трибестана струва 4.5 пъти повече за 1 грам отколкото трибулуса на NOW. Досега аргументите в полза на Трибестана бяха, че концентрацията на протодиосцин в българския трибулус е много по-висока.

Това означава, че за да са сравними цените, концентрацията на протодиосцин в Трибестан трябва да е 4 пъти по-висока отколкото концентрацията на протодиосцин в трибулуса на NOW, а това много-много не ми се вярва при положение, че се използва китайски/индийски трибулус.

До преди около 3 години бях направил 5-6 тримесечни курса с Трибестан като винаги съм взимал 1500 мг (6 таблетки) дневно.

После започнах да експериментирам с т. нар. “хардкор” добавки. Сега от около 2 месеца пия трибулус на NOW, като взимам по 3 г на ден (3 таблетки) и не виждам кой знае каква разлика (с Трибестана).

П.С. Купих си трибулуса на NOW инцидентно, след като си бях купил разни други работи, които бях планирал и ми останаха някакви пари докато пазарувах.

П.П.С. С течение на времето и експериментирането с най-различни добавки, все повече се убеждавам, че тренировките и начина на хранене са от съществено значение, а ползата от добавките е преди всичко в посока на бързината на усвояване на определени нутриенти и оттам по-бързото възстановяване.

17.05.12
10:15

казано от Miro Bufov на 08.02.12, 17:00:

Ако някой е чувал за фалшификати на оригиналния продукт нека сподели.

Има колкото щеш, разлики във таблетките и в блистерите също има видими.
И прочети много внимателно поста на antov12 - много истини има в него ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.05.12 10:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1