Да ти кажа обожавам кардиото !! Със сигурност няма да го правя всеки ден (това insanity).Може би 2,3 пъти в седмица.Кардиото ме зарежда с енергия..,но от известно време кростренажора ми не ме изморява и ми е скучен.Преди за 30,40 мин ставах вир вода сега се иска повече време и се изнервям....
Ами давай на по-висока степен! Не, щом ти харесва кардиото не го спирай, но заложи на силовите тренировки това ти трябва на теб.
17.05.12
11:05
казано от Donsh на 17.05.12, 10:57:
Да ти кажа обожавам кардиото !! Със сигурност няма да го правя всеки ден (това insanity).Може би 2,3 пъти в седмица.Кардиото ме зарежда с енергия..,но от известно време кростренажора ми не ме изморява и ми е скучен.Преди за 30,40 мин ставах вир вода сега се иска повече време и се изнервям....
Мен адски си ме изморява кростренажора. Карам го интервално от 2 до 8 степен и след 20 мин не мога да си кажа името. :) Но ми омръзва все на него да вися и си разнообразявам с разни други кардио.
17.05.12
11:13
Хубаво е да е разнообразна тренировката. Хем тренираш различни групи мускули, хем не ти омръзва толкова бързо. Инсанити да и аз не го бих правила всеки ден, аа за разтоварване. Щом не те изморява както каза Деси прави го на интервали така няма да ти омръзне да въртиш монотонно в продължение на 30 минути или 60 минути. :)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 17.05.12 11:14.
Ели,от доста време карам на най-високата степен,но минава 30 минути преди да почна да се потя... еднообразието ме натоварва психически. Сега го ползвам само за загрявка преди силовата тренировка.Е понякога се застоявам повече време , но не много често вече.Сега няблягам на различни упражнения. Имам си една тетрадчица и си правя записки... разграничила съм ги на горна и долна част. 1 ден правя за горна част ,на следващия само кардио продължително,на по-следващия за долна част,после пак кардио само .... нещо подобно
А за горна и долна част си имам подбрани упражнения,по 7,8 вида.Правя ги 3 пъти по 20 повторения.Всеки път ги увеличавам по малко.Вчера например тренирах долна част. 7 вида упражнения,изчислих общо 456 повторения от всички. И така в тази моя тетрадчица си пиша да мога да си правя някаква равносметка ... или май да ми е по забавно ;РРРРРРРР
17.05.12
11:23
456 повторения с туристическа плътност и интензитет...
Днес закуската (или то май обяд си стана) ми е много странна: 2 домата,плочка сирене,пресен лук,2 парчета шунка.
Това ми се хапваше днес ;РРРР
Не са ли много тези повторения? Ако имаш възможност увеличи тежеста и в серия прави по 8-10 повторения.
С колко кг. тренираш?
Мнението беше редактирано от Ellie на 17.05.12 11:53.
В деня за долна част не присъстват тежести ,а само упражнения със собствено тегло.Не са много щом се чуствам добре след това.Ползвам тежести когато тренирам ръцете.5кг,2кг,1кг , зависи какво е упражнението
Малко са ти кг., щом можеш да направиш толкова много повторения значи вече си свикнала с тази тежест и трябва да увеличиш.. вземи си нови гири или използвай туба от 10л. ..
не не ... даже с 5 кг ми е трудно още.От както почнах да тренирам месеци наред пренебрегвах ръцете,гърба ..и там съм по-начинаеща ;)))
Ноо когато усетя ,че 5-то кг ми са лесни ще намеря начин за по-голямо натоварване.Ама на този етап ще оставя така
Момичетаа ... вир вода съм !!! Туко що свърших с това insanity…Доста си е трудничко ,одавна не бях се задъхвала така ;ДД
18.05.12
12:08
Кой клип прави, че съм си наумила и аз да пробвам довечера или тия дни?
14.09.12
14:43
Направи някои от Max-овете - малиииииии..... сърце играе - крака не мърдат....
Здравейтееее :)))
След 6 месечна паузаа , лято , купони , ядене , пиене и т.н.... е време да влизаммм в форма ,че се ушишкахх доста :Д
Хич не ми е смешнооо много ме е яд че спрях , ноо поне си прекаррах едно незабравимо лятоо :)
Сега главната задачаа ми е: - да сваля ка4ените 2,3 кг през щурото лято :)
- да спра да ям боклуци
- да си върна енергията (сега съм като марда ;Д )
- и последно , но не и по зна4ение .. да стегна и пооформя телцетооооо си :Д
ИИИ... като всяко началоо пак е трудно .. , Нооо Щее УСПЕЯЯЯ !! :)))))))))))))))
31.10.12
10:45
Изобщо не разбирам защо щурото лято трябва да значи лоша храна, трагичен тонус и мазнинки на не особено подходящи места по тялото... но ти си знаеш. :) Казвам го без лоши чувства, аз явно мога да си правя летата хубавки и без да стигам до подобно положение. :) Изкуството е в това целогодишно да стоиш в едно добро състояние (не топ-форма - нея няма как да я поддържаш постоянно). Искаш ли да направиш нещо добро за себе си? :)
Напълно си прав !! Аз съм си виновна ... естествено ,че можеше да съчетая приятното с полезното , но не го направих за жалост ..
Някакви предложения ли имаш?? :))
31.10.12
11:09
Нека не говорим за виновни и невинни, няма смисъл :)
Предложението ми е винаги съществуващ вариант - започваш да се храниш по подходящ начин (като качество и количество) и започваш да тренираш редовно. Въпросните 2-3 kg не са нещо, което трябва да има значение за теб. Никъде не се казва, че трябва да се лишаваш от каквото и да било, нещата опират до количества и моменти.
Ако храната ти е качествена и достатъчна, сравнително много бързо ще постигнеш поне 3 от поставените цели - ще махнеш нежеланите мазнинки, ще загубиш желанието да ядеш боклуци и ще възвърнеш енергичността си. А ако започнеш да спортуваш правилно, ще станат още по-хубави неща - може би ще запазиш теглото си, но ще изглеждаш по съвсем различен начин.
Не мога да направя нищо вместо теб. :) Ти можеш да направиш нещо за себе си :)
Знам ,че неможеш :Д ... , но можеш да ми помогнеш с избора на качествена храна ?
Каза ,че спортуваш редовно .. сподели какви храни ядеш и кои не :)
31.10.12
11:46
Хе... моето спортуване не попада точно в графата “редовно”, но да кажем, че е така. ;) Няма значение всъщност...
ОК, ще споделя какво хапвам - месо (предимно свинско, но не отказвам и всякакво друго), яйца, извара, кашкавал, сирене, сметана, сурови ядки и семена, маслини, бобови храни (боб, грах, леща), царевица и зеленчуци. Като се замисля, мяркат се ориз, картофи и пълнозърнеста паста, но сравнително по-рядко спрямо другите изброени източници на въглехидрати. В общи линии тези храни (и всевъзможните им комбинации) покриват не по-малко от 95% от менюто ми.
Е добре... и аз ям тези неща по принцип .. като месо предпочитам пилешко пък аз :) ииии риба тон ми е любима
Хляб не ям , газирани напитки не пия , сладко маи си хапвам по често .. , но го намалям до минимум :))
Ядки и семена от време на време ( семената чиа ,ако си 4увал за тяхх ) ...
Да продължавам ли по тази “схема” ? :)
31.10.12
12:53
Какво месо ще предпочетеш - няма никакво значение. Рибата я пропуснах, чудесна храна (сравнително рядко ям, просто не съм особен любител). Ядките и семената е добре да се появяват по-често. Познавам чията, добър избор е. Ако се храниш с качествена храна в достатъчно количество, мераците ти за захар ще намалеят. Организмът търси и иска захар когато е недохранен. Това не е схема на хранене, а списък с хранителни продукти - нищо повече. Ще ти се наложи да посмяташ малко - просто за да получиш ориентир какво представлява храната ти в момента и какво трябва да промениш. Почти сигурен съм, че съотношението между белтъчини, мазнини и въглехидрати трябва да бъде променено при теб. Смятането ще те ориентира и дали храната ти е достатъчна като количество.
И моля, не замествай буквите с цифри. Някак не е уважително... не спрямо мен, а спрямо родния ни език.
“Ще ти се наложи да посмяташ малко - просто за да получиш ориентир какво представлява храната ти в момента и какво трябва да промениш. Почти сигурен съм, че съотношението между белтъчини, мазнини и въглехидрати трябва да бъде променено при теб. Смятането ще те ориентира и дали храната ти е достатъчна като количество. “
Как да пресметна всичко това ???
И какво трябва да е съотношението между белтъчини, мазнини и въглехидрати ???
31.10.12
13:12
Огледай статиите за хранителните режими. Струва ми се, че най-разумния подход е да приближиш храненето си максимално към РБД и количеството на храната ти да бъде около калорийния баланс, поне като за начало (докато систематизираш нещата). Ако комбинираш такъв тип хранене с достатъчно ефективен тренировъчен режим, резултатите ще са добри. За да се ориентираш как се прави сметката, погледни важните теми на Тихомир в разделите за хранителни режими за отслабване и покачване на тегло (принципът е идентичен). Идеята ми е да разбереш принципа сама, за да знаеш какво правиш с храната по принцип. Ако неща не е ясно - ще помагаме. :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.12 13:15.
казано от Кольо Пияндето на 31.10.12, 12:53:
И моля, не замествай буквите с цифри. Някак не е уважително... не спрямо мен, а спрямо родния ни език.
(rock)
Охх , вече си имам дъмбелии :)))))))))
За сега са лекички около 6,7 кг ,но чакам тези дни да ми докарат още.
Вчера и днес тренирах с тях за гръб,рамо,крака.И днеска ставам ... и мускулна треска.Винаги съм тренирала със собствено тегло и сега тези 6,7 кг макар и не много веднага ги усетих ..
Днес правих 40 мин тае бо.После тренирах за бицепс и трицепс.
Маи ,с тежести ще ми хареса повече (и ще има ефект надявам се) :)
Утре ще си избера някоя тренировъчна програма,разгледах доста.
След днешната тренировка яденето беше следното: салата от :белтъците от 3 яйца,един домат,пресен лук,маслини,семена чиа,зехтин .
Малко по-късно хапнах жито,излезнах на разходка и ме съблазни царевичката и си купих 100г :) (беше много вкусна :))) )
За вечеря съм си наготвила пилешка пържолка + салата. А за междинно хапване - една голямааа сочна ябълка :)
За INSANITY - от личен опит: ако вече си си го свалила - дай му шанс! Завърших програмата преди няколко дни, сега съм в седмица за възстановяване и съм решила още веднъж да я направя и да продължавам с програмите на Beachbody. Мойта препоръка - 2 месеца не са кой-знае колко дълъг период, и въпреки че действително е луда работа - давай!
P. S. Както всички до сега казаха - храненето задължително трябва да е съобразено с нуждите на организма. А за Insanity ти трябва яко енергия: и за самите тренировки и за възстановяване след това.
Инсанити е само кардио ... а аз тренирам с тежести.Пак правя кардио 3 пъти седмично. но каквото ми падне ... аеробика,кростренажор,тае бо или скачане на въже :) предимно силови тренировки 5 пъти седмично. Мисля ,че 3 пъти кардио са достатъчни при положение ,че фикс идеята не ми е отслабване.А вие как мислите ?
:) Благодаря (това за героя)... Ти самата - какви резултати гониш? За отслабването - аз свалих 2 кг.(на кантара). Та - това с отслабването - по-скоро е засилване. от 24 на 19% телесни мазнини, над 12 см. общо като мерки надолу (ханш, талия, гръдна обиколка, крака). Да - зор е, но това е от високо-интензивните тренировки, не от кардио тренировките (обикновено имаш 1 кардио тренировка седмично).
Аз искам да се стегна и не отричам ,че Инсанити не е подходяща.Бях я почнала ,но така и не я завърших ( за това ти си героя :) ) ..И както казах разполагам с тежести а в програмата няма упражнения с тежести.Мога да ги съчетая, но не и само нея.
Мнението беше редактирано от Donatelka на 12.11.12 00:11.
13.11.12
23:17
аз съм на 5-та седмица на Инсенити и съм много доволна,програмата е страхотна и определено има сбри резултати,надявам се като я приключа да има още повече резултати.Аз лично ти давам съвет да я изкараш,не мисля,че ще съжаляваш :)
Има доста трудни упражнения , помня в началото като започнах неможех да правя всичко до край, не от мързел ми просто нямах сили вече.Или пък има някои упражнения дето са трудни за по-напреднали да кажем...
И ти сега Миленка , след 5-тата седмица правиш всичко до край нали ? :) свиква се ?? :Д
14.11.12
12:30
да,трудни са упражненията,аз в началото издъхвах още на загрявката, не не отказах,и продължих,и точно след 1вата сеемица и свикнах на натоварването,правя си всичко до край и цялата тренировка ми действа много зареждащо
Леле Миленка, браво! Аз така и не успях да направя повечето тренировки на 100%, въпреки че от ден на ден можех да постигам все по-невероятни и за смата мен резултати. Поздравления!
Donatelka, извинявай че ти оспамихме малко темата, но лудостта на Insanity не се лекува лесно (devil)
ЕЕ ... не сте изобщо ... :) Аз Инссанито ,че го спрях ..спрях го ;Д Залагам на дъмбелите ,но една приятелка ми прати клипчета на Мелани Би и ги добавих към обичайните тренировки .Тренировките са кратки по 10,15 минутки, изглеждат лесни , но “действат” :Р
http://www.youtube.com/watch?v=wyRaOUbibG0 - корем
http://www.youtube.com/watch?v=GN1aX16Otec&feature=related - кардио
http://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I&feature=related - дупе
http://www.youtube.com/watch?v=rsOwRoaRh4I&feature=related - крака