Mind The Gap (Dazy's diary)

Темата е заключена.

13.05.12
21:28

Привет на всички ентусиасти и активно спортуващи :)
От известно време ровя в сайта, и тренировъчен дневник ми звучи готино та ето ме тук ;)
Надявам се да намеря още интересно инфо и да споделяме опит:)

За отчета - аз съм на 27г., 169 см, към днешна дата 60,3 кг. Ходя на фитнес от около година с няколко несериозни залитания и паузи.
Тренирам 3-4 пъти седмично след работа вечер, горе-долу през ден ми се пада. В общи линии имам да редуцирам още тегло, 3-4 килограмища дето съм им вдигнала мерника ахахаха и разбира се да оформя фигурата подобаващо ;)

Тренировките ми за сега са разделени така:
ден 1 - гърди/рамене/трицепс
ден 2 - гръб/задно рамо/бицепс
ден 3 - крака/прасци/корем
Във всички дни завършвам с кардио, напоследък и с упражнения за корем.

Храненето за момента е следното:
сутрин - 3 белтъка, фреш грейпфрут/портокал и вода
обяд - месо на скара /пиле,теле или риба / + салата
16ч - същото
и след тренировка, към 22ч, ако съм много озверяла малко сурови ядки или салата.
На всеки четвърти ден добавям ориз или картофи към месото, или варива някакви.
Вода наливам целия ден, гледам да не слизам под 3л.
Тестено, сладко и пържено гледам напълно да избягвам, макар да се случва да залитна понякога, главно с шоколада ми е тежкия проблем хихи
Преди тренировка пия Л-карнитин, протеини досега не съм добавяла, освен ако не броим протеиновите десерти, ама надали:))))
Боса съм в тая тема с добавките, та засега само ще чета и ще ви разпитвам.
Ами това е за момента, коментирайте, споделяйте, ще се радвам да науча отзиви.

13.05.12
21:49

Добре дошла и честит дневник.

Нещо не мога да схвана идеята на заглавието. Можеш ли да ме просветлиш.

14.05.12
00:42

Mind the gap between the train and the platform, mind the gap e нещо което повтарят постоянно в лондонското метро и значи  “Внимавайте, има разстояние между влака и платформата.”
Дейзи, честит дневник и успех!

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 14.05.12 00:49.

14.05.12
07:24

Само 2 неща да добавя:
1. Ако те е страх за холестерола и за това не ядеш жълтъците на яйцата, не се притеснявай, нищо няма да ти стане.
2. След тренировка трябва да се яде, шепа сурови ядки няма да компенсират изхабената енергия и гликоген, а и нали трябва някакси да спрем катаболните процеси ;)

14.05.12
11:36

Благодаря Ви :) Puppy, по принцип в началото закусвах с 5 белтъка + 1 жълтък, но нещо ми дойдоха в повече и ги намалих, като минах само на белтъци. А и си правих вегатест преди време, където ми казаха че организма ми разгражда трудно жълтъци, може и да е глупост де, ама знаеш ли :)
Иначе за храната след тренировка си права, по принцип във фитнеса ми казаха да си взема доза протеин веднага след като свърша, дали е добър вариант или си е по-добре с храна? А имате ли отзиви за добри марки протеин?
Сега се сещам и още нещо - по време на тренировка в залата пиете ли вода или не е удачно?

И за отчета - довечера ще правя гръб и бицепс в следната схема:
Гръб:
придърпване на скрипец към гърди от седеж 1 по 25, 1 по 20, 3 по 15
придърпване на скрипец към корема от седеж 1 по 20, 3 по 15
хипер екстензии на машина (за кръста) 3 по 20
Задно рамо:
разтваряне на дъмбели на машина задно рамо 3 по 20
Бицепс:
сгъване на щанга, прав 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
последователно сгъване на дъмбели 3 по 12
*30 мин. Колело, пътека или степер 

Ако имате още идеи или препоръки за упражнения, давайте насам :)
Успешен и пълноценен ден на всички:))

14.05.12
11:39

казано от gips на 13.05.12, 21:49:

Добре дошла и честит дневник.

Нещо не мога да схвана идеята на заглавието. Можеш ли да ме просветлиш.

gips, привет :))) идеята дойде точно от лондон, както е обяснила алекс...така де да си внимавам в линията хихихи

14.05.12
12:44

Да, щом си податлива на добавки и за мен е най-добрия вариант веднаг след тренировка да удариш една доза също и някакъв бърз въглехидрат ( мед, локум) и вече като се прибереш вкъщи да си хапнеш месо със салата
Веднага ще те насоча към някои, от които съм остнала доволна:

PHD Whey - мента и шоколад, шоколад и бисквити
Synthrax Matrix
Pure Nutriton Whey - в момента го пия с вкус на Cinnamon Cake и съм много доволна и от качеството и от вкуса, предполагам и другите вкусове са много добри, гъст протеин е, разтваря се и е на рентабилна цена. С него готвя дори хаха :)

14.05.12
14:08

казано от Dazy на 14.05.12, 11:36:

, може и да е глупост де, ама знаеш ли :)

глупост е

14.05.12
18:52

казано от Dazy на 14.05.12, 11:39:

идеята дойде точно от лондон, както е обяснила алекс...така де да си внимавам в линията хихихи

Пак не разбирам. Знам какво означава израза буквално и къде се използва, но по-скоро ставаше въпрос за това коя линия не искаш да пресичаш : )

Иначе за храната след тренировка си права, по принцип във фитнеса ми казаха да си взема доза протеин веднага след като свърша, дали е добър вариант

Буквално веднага след... не ми действа добре (лично на мен), виж обаче след 15-20 минути се чувствам по по друг начин.

по време на тренировка в залата пиете ли вода или не е удачно?

Пия. Най-удачното нещо е да пиеш когато си жадна. Лично аз влизам с пълна, а излизам с празна ... бутилка

17.05.12
11:24

Здравейте отново и благодаря на всички за насоките :)

Puppy, благодарско за отзивите - онзи ден направих първи стъпки с Matrix, след тренировката...доста засищат тия притеини, малко тежко даже ми дойде и след това непрекъснато бях жадна? Сигурно е нормално...
gips, и аз правя същото с бутилката :)))))) просто се чудех дали е полезно докато така или иначе правя разни упражнения да се наливам.

Снощи правих крака/прасци и корема по тази схема:
*20 мин. Колело, пътека или степер 
Крака, глутеус
разгъване на машина 2 по 30
ходещи напъди 3 по 30
сгъване на машина 1 по 30, 1 по 25, 3 по 20
махове назад на глутеус машина 3 по 20
на адуктор машина 3 по 30
на абдуктор машина 3 по 30
повдигане от лег на торса 5 по 20
Прасци:
изправяне на пръсти прав на машина 1 по 30, 1 п 25, 3 по 20
изправяне на пръсти на калф машина 1 по 30, 1 по 25, 3 по 20
Корем:
горна част 4 по 20
долна част 4 по 20

Храненето - вчера
сутрин - четири белтъка + 1 жълтък, фреш грейпфрут и литър вода
12 ч - пилешко филе на скара + салата + порция леща/ 1,5 л.вода
16 ч - пилешко филе на скара + леща / 1,5 л. вода
30 мин преди зала - Л-карнитин
20 мин след - доза Matrix

Днес се връщам пак на НВ с
сутрин -същото
12 ч - риба + салата
и т.н.

Да ви питам колко време е нормално да спазваш една тренировъчна програма, преди да я подновиш...с тази съм вече 8-9 месеца, защото ми е ок като натоварване и тонус, но се чудя дали да не променя/заменя някои от упражненията?

Поздрави и хубав ден ;)

17.05.12
13:40

Здравей, Дейзи!
Искам да те питам не е ли по-добре на бицепса и трицепса да им се сменят местата в тренировъчната програма? Примерно като тренираш гърди натоварваш и бицепс, а тренираш трицепс. Нова съм и искам да разбера каква е идеята :)
Честит дневник!

19.05.12
16:31

Привет Ина и благодаря :)
Ами комбинацията гърди-трицепс, гръб-бицепс ми я препоръча близък познат, който се занимава от много години професионално с боди-билдинг.
Не знам логиката точно каква е, предполагам така разпределени групите мускули се натоварват балансирано...
Аз по тази линия се чудех дали е редно например да разделям и рамото, тъй като в единия ден имам упражнения за рамене, а после - в деня за гръб/бицепс имам задно рамо. Тук мнения бол - някои казаха че е ок, други, че не е е редно да деля рамото.
Ако имам по-надеждно инфо, ще споделям :)
Поздрави и успех:)

Мнението беше редактирано от Dazy на 19.05.12 16:38.

19.05.12
16:41

Ооо и да използвам възможността да постна любимите ми упражнения за корема, тъй като снощи не успях да стигна до залата та си направих бърза тренировка в домашни условия ;)
http://vbox7.com/play:b6377d5c

23.05.12
11:28

Относно рамото...в началото тренирах цяло тяло, като примерно единият ден предно, другия странично, 3тия задно, но един приятел, който тренира от 6 години ми каза, че било без значение, че тренирам различна част от мускула и че ако не се бил възстановил от предната тренировка не правя нищо все едно... Явно има противоречиви мнения и тук

09.06.12
14:42

Ахам, колкото хора - толкова и мнения ;)
На мен ми е интересно как точно си определте колко и какви неща да се включат в тренировката, т.е. натовареността на различните упражнения за определена група мускули. Моята програма е някаква базова, по 2-3 различни упражнения за група, които ме консултираха да правя и които не са трудни, за да свикнеш. Обаче я правя вече доста време и искам да включа още различни неща, за да ми е по-пълноценно и интересно в залата, а и се опасявам че не е съвсем ок да са все едни и същи тренировките.
Другото дето се сещам е как например си определяте тежестта да дъмбелите, с които Ви е най-ок да правите провторения за да е минимален риска от травми и пренатоварване примерно? В смисъл ясно както се чувстваш, ма колко време карате с определена тежест, сменяте ли ги, знам ли и аз...

Иначе днес това ще ми е тренировката: 
Гърди:
на машина за гърди 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
флайс с дъмбели 3 по 20
Рамене:
избутване на дъмбели нагоре от седеж 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
разтваряне на дъмбели в страни, прав 4 по 20
Трицепс:
разгъване на скрипец прав 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
разгъване на дъмбел зад врат 4 по 20
*30 мин. Кардио 

За храненето не съм интересна - изядох си яйцата сутринта, за другите хранения си направих пилешко бонфиле на грил тигана и зелена салата с домати и краставици, след тренировката ще ударя един Matrix за награда и мисля да не ям друго. Странното е, че напоследък изобщо не ми се яде и друго, обаче налитам яко на сирене, в смисъл яде си ми се много - особено моцарела или бяло такова, пак на грил тигана хвърлено...не знам защо така, обаче яко си го искам хахах Четох някъде че то се усвоява доста по-продължително, не знам дали изобщо ми е и от полза, но в последните седмици това ми е главното изкушение.
Това се сещам да споделя за сега, успех на всички, чета Ви с интерес :)

09.06.12
21:36

Аз лично с дъмбелите процедирам така... взимам тези с които мога да правя до 10 повторения. След време когато вече усещам, че мога да направя повече от 10 вдигам тежестта. И с другите машини съм така..

16.06.12
11:48

Хм, това звучи добре :) При мен засега с дъмбелите разчитам май на повече повторения отколкото на по-голяма тежест... 
Иначе вчера правих гръб и бицепс + няколко серии хиперекстензии за кръста и преси за корема.

Реших да си обогатя и менюто та тези дни си приготвям разни неща със зеленуци към месото -чушки, тиквички, моркови и много подправки разбира се (grin)

20.06.12
14:25

Здравейте,

Минавам само да благодаря на Puppy за препоръката на протеин Pure Nutriton Whey. В последния месец пиех Synthrax Matrix, но от скоро минах на Pure Nutriton…обожавам го! : - )))) Надявам се и като качество да е по-добър, защото започнах да взимам по доза след всяка тренировка...
Старая се след него и да не вечерям, даже се чудя в случаите когато не съм успяла да си приготвя обяд за работа, дали мога да пия по една доза от него вместо да купувам боклуци от маркета?
На Вас как ви влияят тези добавки, имате ли любими?

22.06.12
14:22

Мило дневниче, днес ще се тренира гръб и бицепс
Храната до момента е:
8ч - 4 белтъка + 1 цяло яйце
1 корни банан
1/2 л вода + 1 фреш грейпфрут

13ч
1 пилешко филе на скара
Салата домати с риган и малко моцарела
1,5 л. вода 

Към четири-пет ще направя подобно повторение и след 19ч тръгвам към залата (muscle)

Ето и поздрав за дамите, ако изобщо някой го отваря тоя дневник освен мен де ахахахаха
http://vbox7.com/play:c0458f3ebd

25.06.12
18:27

Мрън, днес нямах време да си приготвя обяд за работа, та си взех салата и 200 гр печена соя.
Изпих 2-3 литра вода, фреш и след малко отивам да тренирам гърди и бецепс.
Поздрави и хубав ден на всички (nlove10)

12.07.12
13:10

Здравейте,

Днес менюто е следното:
сутрин - белтъци + мюсли + фреш + вода
Към 11 ометох едно авокадо, не знам откъде го измислих хахах
За обяд имам риба тон и зелена салата.
Вечерята не съм я измислила още...

Довечера съм си намислила кардио, клекове, адуктнорни и абдукторни неща разни, а калф за прасеца и няколко серии за корема.
Нещо ми е особено напоследък, имам чувството че както и да работя в залата - основно ръцете ми се оформят, че и растат, па корема все се бави, а и не мога да сваля повече от излишните кг от доста време...сякъш си стоя една и съща и малко ми е тъпо от факта.

06.08.12
18:44

Днес почивам и съм в дълбоки размисли и страсти...Започвам да се изнервям от липсата на по-сериозни резултати и по-скоро се чудя дали изобщо вървя в правилната посока. Ходя 3 пъти седмично по 1-2 часа на фитнес от повече от година, имам изработена програма и я спазвам, но някои определени зони си стоят със същите мерки :( Например задника, ханша и корема, като изключим че ги чувствам по-стегнати - никва разлика в обиколките...виждам си отзад и тъпия целулит, даже на някакви по-отчетливи участъци : ((( За корема даже не ми се обяснява...толко преси в края на всяка тренировка и пак не се оформя като хората..Единствено ръцете и прасците видимо се оформиха.
Мислех да тренирам известно време с инструктор или човек дето да следи как изпълнявам сериите, лошото е че в моя фитнес няма професионални боди билдери и всеки влиза с някакво индивидуално мнение, дето не винаги дори логично звучи.
С храната - също напоследък се нервя че е еднообразна, тъй като нали имам да свалям кила съм на НВР...т.е. в момента в който включва банани, мюсли или нещо странично от месо, белтъци и салата и почвам да наедрявам :(
Чудех се дали мога да изкарам няколко седмици само с редовната ми закуска - яйца и фреш, а в остатъка да пия само суроватъчен протеин=шейк, докато изчистя излишното тегло или е опасно? 
Ще си продължа посещенията, защото има мотивиращ прогрес, свързан с индивидуалната ми издържливост, сила, но наистина не знам как да постигна и по-видим резултат в общото оформяне на фигурата и по-конкретно - корем, талия, ханш и бедра :(
Еми тва е, скоро дано имам по-добър повод и настроение за по-положителен пост...

06.08.12
18:53

казано от Dazy на 06.08.12, 18:44:

Чудех се дали мога да изкарам няколко седмици само с редовната ми закуска - яйца и фреш, а в остатъка да пия само суроватъчен протеин=шейк, докато изчистя излишното тегло или е опасно?

Не е опасно, безсмислено е.
Така - относно програмата, дай да видим какво точно представлява.

Сложи снимки, така ще придобием горе-долу представа за какво става въпрос с тея проблемни зони.
Никой няма да се смее или да се подиграва, ако това те спира, всички си имаме своите недостатъци в телата, които се стремим да оформим.
Успех!

П.П. Щях да забравя - ТИ нямаш излишно тегло, явно имаш излишни мазнини ;) на 169, тегло 60кг, ако е на правилните места си е екстра.

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.08.12 18:55.

08.08.12
18:09

Благодаря за мнението (nok)

Ами програмата ми е описана в постовете към отделните дни, разпределена на следните групи
ден 1 - гърди/рамене/трицепс / корем
ден 2 - гръб/задно рамо/бицепс /корем
ден 3 - крака/прасци /корем

За всяка част имам включени по 3-4 упражнения, които правя в 3/4 серии по 30/25/20 повторения.
В края на всяка тренировка правя и преси за горната и долната част на корема + 30 мин.кардио.
В дните, в които съм изморена за силовата зала, правя само кардио около 50-60 мин.

Ето и две снимки

Мнението беше редактирано от Dazy на 08.08.12 18:27.

10.08.12
11:41

Ми на мен ми харесваш (sun)
Иначе в дните за крака какво правиш, ако поклякаш... малее какво ще стане с тоя задник и бедра, не ми се мисли, те сега изглеждат добре, представям си ако сложиш и някоя друга серия клек с щанга зад врат 40-50 кила... напади... клек с подскок... ;)

11.08.12
11:21

Благодаря ти (sun) (sun)
Ходещи напъди имам 3 х 30, това с клековете с щанга много ми харесва, но все още не мога да издържа повече от 10-15 повторения...слагам кърпа на раменете, но си ми е тежко все още и започвам да се гърча в един момент (whew)
За краката любими са ми упражненията за разтягане на глутеусите и квадрицепсите, но така или иначе съм решила да разнообразя и да включа повече упражнения към отделните групи. Като цяло май се страхувам още да увеличавам тежестта и залагам на повечето повторения, да видим...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1