17.05.12
14:24
Здравейте, след по-малко от месец заминавам за Америка за лятото. Там ще ми се налага да работя по доста часове на ден и не ми се иска да си губя формата и резултатите, които съм постигнал.
На 21г съм, висок 190 и тежа 90 кг, като телесните мазнини са ми около 15%.
Бил искъл да ми препоръчате някакъв стак за следващите 3 месеца в щатите. Там добавките са по-евтини и ще мога да си позволя всичко необходино.Забравих да спомена,че нямам намерения да спирам с трнеировките, може да намаля интензивността и тежестите, но ще посещавам някакъв фитнес център със сигурност.
Аз засега съм се спрял на няколко неща.
Много ми се иска да взема ЗМА - до колкото съм запознат ще ми помага за по-добро възтановяване и по-качествен сън.
На 2то място мисля да взема Глутамин. С него мисля да взема и едни амино-к-ни.
Разбира се няма да забравя протеина. Ще взема нещо на 100%.
Какво ще кажете имам ли нужда от нещо друго или излишно ли е нещо от горепосочените? Преди време много ми се искаше да пробвам BSN Nitrix, но в България е много пари. Там е на доста по разумна цена и се чудя освен напомпване и обем като цяло какво друго ще ми даде този продукт?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 17.05.12 16:57.
17.05.12
15:02
Аз бих заложил на по-класически стак:
1.Протеин
2.БЦАА
3.Витамини
4.Креатин
5.Рибено масло
6.Енергитик (ако имаш нужда)
Вече като марки изборът е огромен. Все пак ще си в Щатите .. предполагам няма да тръгнеш да купуваш европейски, така че въпрос на избор ;)
17.05.12
15:13
Попринцип се взима zma +трибулус ,но за хора над 40 год.,защото повишава нивата на тесто (кажи на колко год си)?
Иначе не ти трябва вземи си казеин за през ноща :P другото е Ok
казано от Georgi Ivanov на 17.05.12, 15:13:
Попринцип се взима zma +трибулус ,но за хора над 40 год.,защото повишава нивата на тесто (кажи на колко год си)?
Иначе не ти трябва вземи си казеин за през ноща :P другото е Ok
той е споменал 21г :)
Мерси за бързите отговори :)
@summer_jam
Креатин много се чудех дали да вкарам, но тък като аз няма да трнеирам с максимални тежести реших да се откажа от него. Аз монохидрат не искам тъй като сега тренирам доста интензивно с цел изчистване и не виждам снимъл да задържам вода после...
Ако има някъв креатин ще е кре-алканин, но както вече споменах нещо не ми е на първо място в списъка. Засега се чидя, следя промоциите из сайтовете, ако излезне нещо за 10-15$ ще взема ей така колкото да има.
Рибеното масло не знам за какво ми е ?! Аз съм взимал само веднъж, защото качвах доста килограми и ме беше страх да не се нацеля. Може ли малко инфо за рибеното масло :)
@Georgi Ivanov
Написъл съм, че съм на 21на. Пропуснал съм да напича,че с ЗМА мисля да взема трибулус на ON. Знам,че много леко ще го усетя, но имам познат на моята възраст, които остана доволен. Не може да се сравнява ефекта с този при по-възвастните (30+), но го има.
Чудя се вземсто ЗМА+трибулус и витамини, дали е възможна комбинацията ЗМА+ АДАМ
Отностно казеина може би найстина е по-добре да взема и казейн, но няма да е много голяма разфасовка, защото ще доиде в повече вече сумата ...
Много ме интересуват мнения по въпвоса с Нитрикса!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.05.12 16:58.
17.05.12
16:01
Ooops не съм видял или съм се отплеснъл :D, а за нитрикса съм чувал все добри отзиви нали е бсн напомпвал и за дълго време
Мнението беше редактирано от Georgi Ivanov на 17.05.12 16:03.
протеин, бцаа, витамини, омега, зма - друго не виждам, едни от най-добрите цени са в амазона да знаеш, а марки няма нужда от коментар - оптимум, бсн, гаспари, масълфарм и тн
глутамин на капсули - скъпо и няма файда
аминките на прах на оптимум не са лош избор да - изпил съм няколко кутийки, ползвах ги за интра продукт
нитрикса е готин продукт, но помисли за него като се връщаш тук, т.е. тук да го пиеш, също така погледни епозина, той е неговия заместител и смятам, че е по-удачния вариант, но и по-скъпия
ако отиваш в америка на бригада, не мисля, че ще ти е удобно да тренираш сериозно, аз съм на мнение, че там се отива да се правят пари, т.е. отдаваш се само на работата и не мислиш за другите неща, изкарай доларите там и ги харчи тук като пич :)
17.05.12
18:11
казано от AgBOKATA на 17.05.12, 16:19:
протеин, бцаа, витамини, омега, зма - друго не виждам, едни от най-добрите цени са в амазона да знаеш,
Специално ОН 100% Уей няма никаква разлика в цената от тази в бб.ком
Засега се спрях на следния стак :
1. Gold Standard 100% Whey 5 Lbs.
2. Gold Standard Natural 100% Casein 2 Lbs.
3. NOW ADAM 120 Tablets
4. NOW Tribulus 100 Capsules
5. ABB Gluta-Force 2.2 Lbs.
6. Тука се чудя между
Optimum Essential AmiN.O. Energy 65 Servings
Gaspari Nutrition AminoMax 8000
Гаспарито ще стигне за повече време и е по евтино, но май другото е по добре. Как мислите вие ?! Ако може да ми препоръчате нещо друго ще се раздам да го видя и него.
казано от Виктор Стойчев на 17.05.12, 18:11:
протеин, бцаа, витамини, омега, зма - друго не виждам, едни от най-добрите цени са в амазона да знаеш,
Мой ще ти покажа 100 продукта с цена 20-30-40 процента по-ниска от бб.ком- които продават ужасно скъпо !
казано от BVP на 17.05.12, 18:16:
Засега се спрях на следния стак :
1. Gold Standard 100% Whey 5 Lbs.
2. Gold Standard Natural 100% Casein 2 Lbs.
3. NOW ADAM 120 Tablets
4. NOW Tribulus 100 Capsules
5. ABB Gluta-Force 2.2 Lbs.
6. Тука се чудя между
Optimum Essential AmiN.O. Energy 65 Servings
Gaspari Nutrition AminoMax 8000Гаспарито ще стигне за повече време и е по евтино, но май другото е по добре. Как мислите вие ?! Ако може да ми препоръчате нещо друго ще се раздам да го видя и него.
Gold standart 5lbs
Adam - 180tablets
Tribulus - 180tablets
Recoup (DYMATIZE) - 1kg
Gaspari AminoMax 8000
Recoup (DYMATIZE) - 1kg
Gaspari AminoMax 8000
Тези 2 продукта не се ли препокриват ?!
казано от BVP на 17.05.12, 22:53:
Recoup (DYMATIZE) - 1kg
Gaspari AminoMax 8000Тези 2 продукта не се ли препокриват ?!
Gaspari AminoMax
Стойност в една доза в 1 доза
Calories 32
Protein 8 g 16%
L-Alanine 1.938
L-Arginine 1.026
L-Asparic Acid 3.914
L-Cystine 0.646
L-Glutamic Acid 6.536
L-Glycine 0.798
L-Histidine 0.722
L-Isoleucine (BCAA) 2.508
L-Leucine (BCAA) 35.066
L-Lysine 3.458
L-Methionine 0.838
L-Phenylalanine 1.178
L-Proline 2.432
L-Serine 1.938
L-Taurine 31.000
L-Threonine 1.862
L-Tryptophan 0.532
L-Tyrosine 1.330
L-Valine (BCAA) 1.748
Други съставки : Active Ingredients: Hydrolyzed Lactalbumin, L-Leucine, Taurine.
Other Ingredients: Microcrystalline Cellulose, StarCap 1500 (Starch), Magnesium Stearate
Dymatize Recoup
L-Leucine- 3.6g
L-Glutamine- 2.5g
L-Isoleucine- 1.8g
L-Valine-1.8g
Citrulline Malate- 1g
Тази идея много ми допада. Така изключвам глутамина.
Мерси за идеята засега ще го оставя така най-вероятно, мисля ако изкочи няква промоция да взема допълнително глутамин, но в много малки количества.
Отворен съм към още предложения относно стака ми. ЩЕ се радвам ако някои предложи и някъв друг вид продук.
20.05.12
15:13
казано от AgBOKATA на 17.05.12, 20:49:
казано от Виктор Стойчев на 17.05.12, 18:11:
Мой ще ти покажа 100 продукта с цена 20-30-40 процента по-ниска от бб.ком- които продават ужасно скъпо !
В такъв случай ще бъде полезна информацията не само за мен.Давай, показвай !
казано от Виктор Стойчев на 20.05.12, 15:13:
В такъв случай ще бъде полезна информацията не само за мен.Давай, показвай !
и-бай и амазон достатъчни ли са ти ?
ми с митниците ко прайм ?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.05.12 16:58.
Няма смисъл от тези спореве. Проверих нещата и разлика в цените почти няма. Ако има е много малка. За изброения по-горе стак намерих разлика в 3 сайта, но тя е в рамките на между 1и2 долара, което е нищо. Несериозно е да водите този спор при положение, че няма ралика. Относно въпроса за мита и т.н. Аз ще ги пазарувам от там и нямам този проблем, но преди година някъде си пазарувах от един американски сайт и при поръчката молих да ми запишат, че стойността е под 40$ и/или че е подарък. Поръчвал съм 3 пъти и само 1 път ме викнаха на митницата:) Спокойно и там си има начини да не плащаш цялата сума ...
казано от BVP на 20.05.12, 23:14:
Няма смисъл от тези спореве. Проверих нещата и разлика в цените почти няма. Ако има е много малка. За изброения по-горе стак намерих разлика в 3 сайта, но тя е в рамките на между 1и2 долара, което е нищо. Несериозно е да водите този спор при положение, че няма ралика. Относно въпроса за мита и т.н. Аз ще ги пазарувам от там и нямам този проблем, но преди година някъде си пазарувах от един американски сайт и при поръчката молих да ми запишат, че стойността е под 40$ и/или че е подарък. Поръчвал съм 3 пъти и само 1 път ме викнаха на митницата:) Спокойно и там си има начини да не плащаш цялата сума ...
amazon имат едни от най-добрите цени, номера със по-ниска стойност от бодибилдинг нестава ;)